Infobrev 22. oktober 2012 - kan også ses på infobreve - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære!*FIRSTNAME*!

Dette er det første infobrev i 3 måneder, så der er del at fortælle om.

Aktuelt inviterer vi til et arrangement søndag den 28. okt., hvor forfatter(inden) Josefine Ottesen opfører en koncertfortælling på Galleri Galschiøt, der hedder ”Fjeren og Rosen”. Det er et fedt arrangement, så kridt skoene og tag fat i børn eller børnebørn og kom ud og få en mageløs oplevelse. Der er forestilling kl. 15 og kl. 17.

Fundamentalisme projektet skrider fremad, og vi har nu støbt 6 kæmpe bogstaver bygget op af over 3.000 kobber-bøger. Det er et kolossalt arbejde. Vi håber, at det er slidet værd, og vi får en god dialog imellem jødedommen, kristne og muslimer og at skulpturen ikke udløser en ny religionskrig :-). Men vi har problemer med museerne, se opdate.

Vi er i gang med en større rekonstruktion af Galleri Galschiøt. Vi har besluttet at vi gerne vil have vores besøgstal op på Galleri Galschiøt. Vi har ca. 10.000 besøgende om året, men vi vil op på 20.000, entreen er gratis, men vi forventer at flere besøgende vil købe flere skulpturer. Så nu har vi igangsat en større renoverings- og oplysningskampagne om stedets fortræffeligheder.

Samtidig arbejder vi videre i Kurdistan (Iraq). Vi arbejder på at få den fjerde Skamstøtte op for at markere folkemordet på 180.000 kurdere i Iraq. Satellit TV-stationen i Sulaymaniyah har bedt Galschiøt om at komme med et forslag til et monument foran TV stationen. Vi er i fuld gang med at lave et modelforslag til dem.

H.C. Andersen er dukket op i Odense Havn igen - der er måske sket et mirakel. Vi sænkede ham ned i Kerteminde i juni, og nu er han pludselig i Odense havn. Mærkeligt! Der går rygter om, at han har fået hjælp fra havfruer og svaner, men det tror vel ingen på mere. Eventyret har hårde vilkår i Danmark.

Vi har fået næsten alle udstillinger hjem fra både Randers Kunstmuseum, Art Kerteminde, Flygtningeskibet og de tre store Balanceakter fra Christiansborg slotsplads og HCA som queer i alt ca. 200 værker. Så udstillingshallen og parken bugner af skulpturer, der dog allerede så småt er på vej ud igen.

Vi har nok at lave, og der er meget at se på. Så hvis du kommer forbi Odense så kik ind, vi giver en kop kaffe. Værkstedet og udstillingshallen er åbent alle hverdage imellem 9 - 17.

Vi ses måske

Kærlige hilsener

Vagn Frausing

Og alle faste og frivillige medarbejdere på værkstedet.

Heart sprunget fra udstilling

Heart - Herning kunstmuseum som skulle udstille ”Fundamentalism er sprunget fra pga. økonomiske problemer- så Galschiøt leder efter et nyt museum. Han er jo ikke alt for populær i museumskredse, men hans sidste museumsudstilling i Randers trak 10.000 besøgende, så måske kunne det lokke nogle museer til.

Han har spurgt hos KØS som burde være oplagt, men de var ikke interesseredeL. Nogle kunne spørge sig selv (måske Ellen Trane Nørby), hvad man skal med et ”Museum for kunst i det offentlige rum” (KØS), når de ikke vil udstille Galschiøt, som må være den danske kunstner, der har huseret mest i det offentlige rum både i DK og internationalt. Men nu er det selvfølgelig ikke stort mod og fremsynethed, der præger de danske museer.

Nepotisme er en god ting J (hvis man er ven med de rigtige). Der er nogle på Facebook , der har foreslået at hjælpe Galschiøt lidt, og det er måske en god ide. Så er du venner (Facebook eller personligt) med nogle af museerne eller kunstdirektørerne, kunne du måske foreslå, at de udstiller Fundamentalism. Det kunne der komme en spændende debat ud af. Se opdate.

Galleri Galschiøt skal op på 20.000 besøgende

Vi er som sagt i gang med en større omlægning af Galleri Galschiøt med værksteder. Tjek lige her:

Parken/udendørsarealer: vi har fældet en masse træer og lagt græs ud over vores vandværk. Det er der kommet ca. 700 m2 mere udstillingsplads ud af. Vi har ryddet op, malet bygningerne og sat 200 ”Hænder af Sten”, en gravid korsfæstet teenager og en 3 meter høj nøgen masai-kvinde op på tagene ud til parken.

Vandkunst: Vi er i gang med at fremstille 3 vandbassiner på hver 12 m2 i rustfri stål. De skal graves ned foran kontorfløjen og i parken og skal rumme de 6 kobber-, sten- og glas-vandkunste som vi har haft gemt bort.???

Galleriet: Vi har hængt 30 store LED spot op, og er i gang med at hænge hele lyssætningen på galleriet. Samtidig er vi i gang med at rydde en ny hal, så vi kan udvide udstillingsarealet med 300 m2. Og så har vi hængt Galschiøts store ko (Kogalskab) op i loftet, så den svinger frem og tilbage og tegner mærkelige okkulte figurer i et sandfad. Koen hedder nu Foucaults ko og bør ses.

Reklamekampagne: Vi har opdaget, at der er mange, der ikke ved, at man kan komme på besøg alle hverdage, og at det er gratis. Det vil vi råde bod på ved at lave en del skulpturudstillinger i Odenses nedlagte butikker og opfordre folk til at komme ud og besøge galleriet. Det går ret godt, men der er stadig et stykke op til vore nye mål med 20.000 besøgende om året. Så du må gerne hjælpe med at sprede det gode budskab ved at sende denne opfordring ud. TV 2 Fyn har allerede været her og lavet en udsendelse, se her.

Små skulpturer: For at alle skal have mulighed for at få en skulptur af Galschiøt, har han lavet en helt ny serie (300 stk.) af 6 forskellige små bronzemasker, der sælges i galleri-butikken (fra 400 kr.). Der er nu ikke kun tale om ren altruisme, da pengene skal gå til at finansiere ”FUNDAMENTALISM” skulpturen, der æder uanede mængder af kobber og stål.

20.000 plakater ud i RIO

Vi har været i både Rio og på folkemødet, hvor vi lavet 2 succesfulde kunst-eventer under overskriften ”Freedom to Polute”. Det lykkedes os at få bundet miljøtopmødet i Rio sammen med Folkemødet på Bornholm med 3 direkte TV-udsendelser på kajen i Allinge. Jens tog til Rio efter folkemødet, og sammen med vores gruppe i Rio lavede de skulpturmanifestationer med den ”Gravide Teenager”, 10 flygtninge-skulpturer, ”Balanceakten” og en 2,5 meter høj rygende Frihedsgudinde.
Optoget med de skulpturelle opråb blev vist ved de store demonstrationer og i Flaminco park hvor Ngo’erne holdt til, og det lykkedes dem ved svig og list at komme ind - også på det officielle topmøde - med optoget, hvor de huserede i 12 timer. Vi delte i alt over 20.000 plakater ud. Niller Madsen var med og har lavet nogle gode film og stemnings billeder fra både Rio (
OSRTV ) og Bornholm (OSRTV, TV2). Der blev også lavet dagbog fra projektet. Vi har lagt materialet på websiden.
Mette og to af Galschiøts sønner Lasse og Sofus var frivillige hjælpere og knoklede i flere måneder for at få kunstprojekterne i Rio og ved folkemødet op at stå. Tak til alle tre og andre, der hjalp. De blev i Latinamerika og gennemførte en vanvittig rejse se deres blogs
1 og 2 . Nu arbejder både Lasse og Mette i USA for at få Obama genvalgt, vi håber de også har succes med det.

Flygtningeskibet færdig med turné

Flygtningeskibet M/S Anton er færdig med turné for 2012 det har været rundt i hele Danmark, i Stavanger i Norge og på kulturfestival i Stockholm. De har sejlet tusindvis af sømil og har vist denne flydende kunstinstallation med de 70 bådflygtninge frem for kolossalt mange mennesker og skabt en god debat og dialog. De har delt over 70.000 flygtningeskibs-plakater ud. En stor bedrift, hatten af for Levende Hav og M/S Anton.

Gratis e-bøger

Vi har lagt en del gode bøger op på vores E-bogside som kan hentes gratis. Bl.a. Erik Meistrups bog ”Jeg anklager…” om Galschiøt og en fotobog om over 100 BKF kunstnere på Fyn. Samt en lille pjece med en opdateret liste over BKF kunstnere på Fyn, som vi normalt uddeler i Galleriet.

Derudover har vi for at hjælpe vores støbe-kursister og ædelmetalstøberlærlinge lavet en faglig mappe med en samling gamle bøger omkring skulptur fremstilling og støbning. Bl.a. en spændende historie fra Danmarks sidste håndformer Allan Olsen som har været på værkstedet.

Det var alt for denne gangDer går 600 voksbøger til et M i Fundamentalism

Forfatterkoncert på Galleri Galschiøt

Fra Galschøts værksted

Fra teaterforestilling i galleriet

Den danske gruppe i Rio - Tak for hjælpen til alle!Den gravide teenager foran teatret i Rios centrum


Direkte tv fra Rio-mødet til folkemødet på BornholmBronzestøber Kurt og Galschiøt i gang i støberiet

Følg med på:

Galschiøt på Facebook og Follow Galschiøt on Twitter

                            

Infoliste tilmelding: skriv navn, by og land til e-mail: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058 - Mobil 4044 7058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/

Email: aidoh@aidoh.dk
***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "slet mig" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Til !*COMPANY*! !*EMAIL*! !*FIRSTNAME*! !*LASTNAME*!