Infobrev 10. juni 2011 kan også ses på Nettet    - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

 

Flygtninge til Bornholm - Fisker død - Kina – Cirkus - kunstanalyse og Arabisk forår

 

Kære  !*FIRSTNAME*!

Så er der sol og sommer på værkstedet. Vi har gang i rigtig mange ting så forskellige steder som på Bornholm, Kina, Tarm, Skjern ,Ringkøbing, RUC og Frankrig. Her et overblik over aktiviteterne.

Måske ses vi et af stederne. J

Venlig hilsen

Vagn Frausing, International sekretær

Anton til bornholm.jpg

 

 

 

 

 

Folkemødet i Allinge på Bornholm: Galschiøt deltager sammen med 70 flygtningeskulpturer fra M/S Anton, 200 journalister, 5 ministre, EU´s klimakommissær, 60 folketingsmedlemmer, 5 europarlamentarikere og ca. 5000 andre debattører i dette 4 dages store folkemøde med over 200 debatmøder.  

Flygtningeskibet M/S ANTON vil ligge i Allinge havn og skabe opmærksomhed. Nogle af Flygtningeskulpturerne vil blive båret rundt og opstillet til møderne, hvor de som tavse tilskuere og vidner vil overvære debatterne. De skal gøre opmærksom på klimaforandringernes og den globale ubalances produktion af nye flygtningestrømme.

Galschiøt er foreløbig inviteret til at holde tale ved Politikens debatarrangement med bl.a. Madeleines Mad teater og han vil fredag deltage i P1 formiddag hos Poul Friis og vil nok rode sig ud i andre debatter undervejs. Bl.a. på havnen hvor han sammen med Levende Hav vil stå og dele foldere ud foran M/S Anton.

Vores plakater/løbesedler bliver revet væk, så vi må genoptrykke endnu et nyt oplag på 35.000 stk. for at have nok til resten af turnéen. Efter Bornholm kommer skibet til Svendborg den 1. juli og videre derfra på turné.

 

 

 

 

 

Bornholms Fiskerdød.jpgFiskernes død på Bornholm: Vor samarbejdspartner ’Levnende hav’ som har flygtningeskibet M/S Anton har begået et skrift om fiskeriets trange vilkår på Bornholm. I dag er der 35 fiskerifartøjer, før var der flere hundrede. Befolkningen daler og daler! Denne udvikling er tragisk nok præcis den samme som producerer flygtninge-strømme fra Afrikas kyster. Tankevækkende - se løbesedlen der bliver uddelt på Allinge folkemødet sammen med flygtningeskibets ’officielle’ plakat.

 

Ringkøbing Kommune opstiler af 3 store Galschiøt skulpturer. Den 22. juni opstiller vi i Ringkøbing havn en 3 meter stor kvindeskulptur der balancerer på en 12 meter høj pæl helt ude på molen. Samme dag opstilles en ’Dykkende kvinde’ i et springvand i Tarm og en 2 meter høj kobbermaske opsættes på en væg i Skjern. Arrangementet er kommet i stand efter aftale med kulturudvalget i Ringkøbing kommune der foreløbig har lånt skulpturerne af Galschiøt.

 

 

 

Victoria Park Hongkong 4 juni 2011.jpgGiv de kinesiske studenter deres historie tilbage.  Vi har netop sendt 80.000 opfordringer ud om at downloade og uddele, ”vores” og demokratibevægelsens originale dokumentsamling omkring massakren på Den Himmelske Freds plads i 1989. Det er lykkedes vores venner i demokratibevægelsen i Hongkong at samle omkring 150.000 kinesere til mindehøjtideligheden omkring 22-års dagen for massakren den 4. juni - godt gået! Galschiøt var inviteret men tog ikke derover da han vurderede at Hongkongs myndigheder ville udvise ham i lufthavnen som det er skete da man skulle deltage i 20-års dagen.

 

 

Tiananmen 1989.jpgMåske skyldes den store opbakning arrestationen af kunstneren Ai Weiwei og at bevægelsens leder Szeto Wah døde først på året. Galschiøt er netop kommet hjem fra Berlin og fortæller at der hænger store bannere uden på kunstmuseerne med krav om frigivelse af Ai Weiwei. Se og hør i øvrigt Roger Waters sang om Tiananmen89 på YouTube

 

Hvor mange studenter skal skydes før det kaldes en massakre?? I Dagbladet information har der været en mærkelig artikel om at der ’kun’ blev skudt 200 studenter på Den Himmelske Freds plads i Beijing den 4. juni 1989 og at resten blev skudt i sidegaderne. Artiklen sætter spørgsmålstegn ved om der så kan være tale om en massakre. Vi har sendt et læserbrev til Information hvor vi forsvarer mindet om de fredelige studenter der blev skudt i ’89 og går i rette med denne mærkværdige akademiske diskussion - der vel dybest set går ud på at når 200 mennesker bliver skudt i Kina, så er det ikke så slemt som hvis det f.eks. var gået ud over 200 gode danske studenter på Christiansborgs slotsplads.

 

 

teater Fantasma.JPG

Ny Cirkus på værkstedet: Rune og Gry samt to musikere fra cirkus gruppen Fantasme har arbejdet på værkstedet for at gøre klar til deres forestilling på Stige Ø i Odense. Det har været hyggeligt og der er da også kommet en god forestilling ud af det i samarbejde med Inger Birkestrøm. Søren har været ud at se forestillingen og taget nogle spændende foto. Du kan se forestillingen  her i pinsen.

Kunstanalyse fra RUC: Pelle Wegeberg fra RUC har været frivillig på værkstedet. Vi lærte ham at kende da han var på værkstedet for at lave et interview. Det mundede ud i ”en rapport om kunstnerisk kritik af kapitalismen” som udover Superflex og The Yes Men også beskriver Galschiøt. Rapporten er en analyse af de forskellige kunstneres aktiviteter og hedder ”Ind i kroppen og op i hovedet”.

Fransk udstilling: Vi er ved at gøre klar til en udstilling i en lille bitte fransk by ”Peyriac de Mer” som har en by-udstilling med titlen ”Peyri-Art 2011”. Galschiøts kone Colette Markus stammer fra Frankrig og har et gammelt hus området og hendes søster bor i byen og lægger hus til udstillingen. Han kommer med en del forskellige skulpturer, bl.a. to skulpturskitser med arbejdstitlerne ”Arabisk forår / Jasminrevolution” og ”Forsonings-kysset” . Vi håber at vi senere kan udstille disse skulpturer i Damaskus, Jerusalem og Betlehem.

 

 

Tilmelding til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Følg med på: www.facebook.com/galschiot.official og http://www.twitter.com/galschiot

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058 - Mobil 4044 7058
Fax +45 6618 4158
Webside: http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

 ***************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "slet mig" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Til !*COMPANY*! !*EMAIL*!

!*FIRSTNAME*! !*LASTNAME*!