beskåret tarm dykkende kvinde

Infobrev 7. juli 2011 kan også ses på Nettet      - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Flygtning stjålet - Folkemøde dramatik - fernisering - Fundamentalism I og N- Galschiøt anmelder BR for hæleri – Gratis E-book - ny Galschiøt bog -  Billund og Ringkøbing -

Kære  !*FIRSTNAME*!

 

Så er det sidste udkald inden sommerferien. Vi lukker værkstedet ned i næste uge fra den 15. juli til den 8. august. Men der er sket en hel del, som vi lige vil lave et infobrev omkring.


Venlig hilsen

Vagn Frausing, international sekretær

 

 

Flygtningeskulptur stjålet

Der er stjålet en flygtningeskulptur i Svendborg. Tyveriet er sket natten imellem lørdag og søndag hvor tyvene har klatret ombord på M/S ANTON og med specielværktøj klippet låsen over. Tyveriet er nu meldt til politiet, så hvis du ser en løs flygtninge-skulptur må du gerne give et praj til os, se foto og pressemeddelelse

 

*********************************

Dramatik på folkemødet

Flygtningeskibet deltog i folkemødet på Bornholm. Skipper Knud og Galschiøt deltog i møderne med mange gode spørgsmål.

Vi havde regnet med at det blev meget fredeligt, men der opstod flere lidt dramatiske episoder da DI (Dansk Industri) korporligt smed 2 flygtningeskulpturer ud fra deres arrangement. Senere flyttede også Venstre (Danmarks Liberale Parti), som jo ellers er den store forsvarer af ytringsfriheden, 3 skulpturer fra den store (offentlige) scene.

Dansk Folkeparti trådte til vores forbavselse i karakter og gav tilladelse til at de stod ved deres møder. Senere undskyldte DI og bad om at få skulpturerne tilbage. Venstre hørte vi aldrig fra! Se Galschiøts dagbog 1 og 2

Måske skyldes disse lidt uheldige episoder, at vi i Danmark ikke er så vant til store og åbne debatter som de er ved folkemødet i Sverige. Men vi vil lære det, og folkemødet var en stor succes med mange gode debatter. Levende Havs flygtningeskib M/S ANTON skabte stor opmærksomhed. Mange bornholmere blev helt vemodige da de så den gamle fiskekutter vende tilbage til deres havn, nu fyldt til randen med flygtninge i stedet for fisk.

Galschiøt var en del i medierne, bl.a. en time i P1 hos Poul Friis og blev inviteret til middag af Politiken med Bornholms borgmester og Bjørn Nørgaard.

Vi havde en lidt dramatisk afsejling fra Bornholm, fordi kystvagten havde bedt os om at bjærge en tysker, der lå 2 sømil ude fra Allinge med motorstop. Det bragte en del munterhed blandt bornholmerne, at vi kom tilbage med en tysk lystbåd i stedet for flygtninge.

 

*********************************

 

stjålet i svendborg

Flygtning og folkemøde

Tysk lystsejler reddet

 

 

Flygtningeskib i Kerteminde / Hvide Sande

Flygtningeskibet er i Kerteminde fra onsdag den 6. til fredag den 8. juli for at deltage i kunstudstillingen ”International Art Festival”  opg skal derefter til Hvide Sande den 25. juli . Se i øvrigt opdateret sejlplan.

*********************************

 Galschiøt har anmeldt Bruun Rasmussen

Galschiøt har anmeldt Bruun-Rasmussen for hæleri. De har nu 2 gange sat en skulptur som de vidste, var stjålet fra værkstedet til salg. Efter anmeldelsen har de trukket sagen tilbage. Se resumé af det forunderlige forløb.

*********************************

Flash- Back

Flash-Back : 7. august er der fernisering i Augustenborg , med indslag af Jacop Haugård, borgmestertale og koncert. Galschiøt er blevet optaget i den ny Flash-Back kunstnergruppe som oprindelig udsprang fra Fyn i 80erne.  Nu kommer der en opblomstring med et nyt manifest, flere medlemmer og et forsøg på at erobrere Biennalen i Venedig i 2017. Galschiøt udstiller den ’korsfæstede teenager’ og nogle flygtninge-skulpturer fra M/S ANTON. Alle er velkommen.

*********************************

Skulpturer til Ringkøbing/Skjern/Tarm

Vi har været i Ringkøbing og opstillet tre skulpturer: en 15 meter høj Balanceakt i havnen, en stor maske i Skjern og en ’dykkende kvinde’ i et springvand i Tarm, hvor der blev afholdt en lidt morsom fernisering. Skulpturerne skal foreløbig stå et år. Tjek foto.

*********************************

Fundamentalism N og I færdigt

FUNDAMENTALISM projektet skrider fremad. Vi har nu lavet I’et og N’et. Det bliver rigtigt godt. Galschiøt har vist projektet frem for direktøren for et af Danmarks toneangivende museer og hvis de sidste detaljer og forhandlinger falder på plads, vil de lancere projektet sidst i 2012. Se foto af arbejdsprocesserne.

*********************************

Balanceakt købt af Billund


Billund Kunstforening har ved ihærdigt arbejde sikret at de to styk 6 meter høje Balanceskulpturer nu er blevet permanent udstillet i Billund Skulpturpark, en meget smuk placering.

*********************************

E-Books og film til sommer
Har du en Ipad eller en computer, og mangler læsestof i ferien, kan du ganske gratis
downloade 3 e-bøger om Galschiøt. ’Jeg Anklager’ af Erik Meistrup - 200 sider gennemillustreret bog, Jorden er giftig - en happening omkring miljø 1997 - og et overblik med foto  engelsk over Galschiøts aktiviteter. Vi har lagt dem ud til fri afbenyttelse, også en del gode dokumentar-video kan hentes.

*********************************

Galleri Jarsbo og forlag udgiver ny bog

Galleri Jarsbo og et forlag vil udgive en ny bog om Galschiøt, både på engelsk og dansk. De er i gang med at finde forfattere. Den tidligere bog ’Jeg anklager’ af Erik Meistrup er totalt udsolgt på trods af et oplag på 2500. Den kan dog stadig hentes som
E-bog.

Kerteminde Kunstudstilling

Augustiana udstilling

fundamentalism N

 

 

Jeg anklager bog

 

Følg med på:

  Facebook  Galschiøt på Facebook  og  Facebook     Flygtnigeskibet på Facebook  og     Twitter Follow Galschiøt on Twitter

                            

Infoliste tilmelding: skriv navn, by og land til e-mail: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058 - Mobil 4044 7058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/

Email: aidoh@aidoh.dk
***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "slet mig" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Til !*COMPANY*! !*EMAIL*!  !*FIRSTNAME*! !*LASTNAME*!