Dagbog fra Jens Galschiøt i Allinge:

 

Torsdag kl. 17: Dansk industri (DI) har kontaktet mig og fortalt at de nu har kikket på de 3 flygtninge-skulpturer der står uden for deres møde (med et skilt om halsen om at de ikke er velkomne på mødet). Og de har snakket om at DI meget gerne vil have dem ind igen og markere at også den tredje verden eksisterer.

Jeg var meget forbavset, men vi vil ikke have krig med DI. Det er jo trods alt deres medlemmer der køber de fleste af mine store skulpturer så jeg har takket ja til tilbuddet og opstillet skulpturerne ved deres debatmøde hvor de får lov til at stå tiden ud, lige tids nok til at de kunne overvære mødet med Helle og Willy. Så nu er der borgfred også der.

Vi læser i avisen at DI siger at de slet ikke var blevet smidt i græsset men blot stillet udenfor. Men det er nu en sandhed med modifikationer - vi fandt dem nemlig over hundrede meter fra Klostergården og selv om det blæser ind imellem på Bornholm, er det formentlig ikke nok til at flytte 2 stk. 20 kg skulpturer over 100 meter??

Men lad det ligge vi har drukket en forsoningsøl med dem.

Vi har lige fået kontakt til nogle der måske kan give støtte til en turné for M/S Anton rundt i Norden og andre der måske vil støtte en tur rundt ved Europas kyster for at sætte fokus på miljøkonsekvenserne og flygtningestrømmen.

Fredag morgen: Efter en regnfuld og blæsende nat på skibet, stod jeg op kl. 8 og efter 4 kopper kaffe gik jeg hen til Poul Friis for at deltage i P1 formiddag der lavede en rigtig god direkte udsendelse om at man kan bruge kunst som debatmiddel. Jeg havde en hel time i radioen med gode spørgsmål fra Poul Friis og fra lytterne.

Middag: vejret er godt, solen skinner. Greenpeace har stillet et telt op ved siden af Levende Havs flygtningeskib og er begyndt at lave mad af skidtfisk for at sætte fokus på de store mængder fisk der smides døde tilbage i havnen. Skidtfisk smager godt og kokken holdt en god tale om fisk og havmiljø.

Anita Bay Bundegaard var forbi for at aftale at jeg (Galschiøt) og Bjørn Nørgaard sammen med Bornholms borgmester Winni Grosbøll skulle deltage i et aftenarrangement og holde 3 skåltaler. Det bliver hyggeligt.

Slut fra Allinge kl. 15.oo fredag
af Jens Galschiøt

Tlf. +45 4044 7058