- Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

Vi lægger ud med en meget aktiv forsommer.

På onsdag tager Galschiøt, m.fl. til Irak/Kurdistan for at mødes med den irakiske præsidentfrue og se på mulighederne for at opstille den 4. Skamstøtte i Kurdistan til minde om folkemordet på kurderne også kaldet Anfal.

Vi tager til det globale miljøtopmøde - Rio+20 - og det lokale Folkemøde på Bornholm. Begge steder vil vi simultant lave optog med rygende Frihedsgudinder, flygtningeskulpturer og korsfæstede gravide teenagere alt sammen for at sætte fokus på bæredygtighed. Vi opretter en dansk NGO-lejr i Flamengo Park i Rio direkte ud til vandet, hvorfra vi vil sende TV til Danmark og Folkemødet og lave en masse aktiviteter. Allerede nu har både en minister fra Danmark og en fra Sri Lanka meldt deres ankomst til lejren.

M/S Anton er lige kommet hjem fra Stavanger og Hirtshals hvor de 70 flygtninge har skabt stor opmærksomhed. De er nu ved at forberede sig på en turné der både omfatter Stokholm i august og vil danne centrum i vores Rio+20 aktiviteter under Folkemødet.

Galschiøt har skabt en 2 meter høj H.C. Andersen som queer, med nogle helt fantastiske bryster. Skulpturen er blevet ferniseret og opstillet i Magasin i Odense, i dameafdelingen selvfølgelig, hvor den samler ind til bekæmpelse af brystkræft.

Galschiøt har fredag den 18. maj prædiket i Odense Domkirke i forbindelse med natkirken. Prædikenen var af en art der nok ikke er blevet holdt mange af landet domkirker, så den er måske værd at lytte til. Prædiken blev optaget og vi har lagt den på nettet, så du kan lytte til det ’kristne’ budskab.

Udstillingen i Randers, Galschiøts hidtil største museumsudstilling, er blevet fantastisk flot og er en stor succes, med en større publikums-tilstrømning som på gode dage når op over 200 besøgende. Mange besøgende er fra Odense og spørger hvorfor det mon ikke er et fynsk museum der har lavet udstillingen. Svaret blæser i vinden.

’Giv de kinesiske studenter deres historie tilbage’ hedder en kampagne vi laver hvert år, se nedenstående og send oplysningerne videre.

Vi har fernisering på Galleri Galschiøt fredag den 8. juni kl. 16 til 19 med den gode mexicanske maler Rey Morales og billedhuggeren Søren Lilliendal Hansen. Kom og se nogle fede malerier og skulpturer og nyd et glas god vin.

 

Som du kan se, er der gang i værkstedet.

Nyd forsommeren, måske ses vi.

 

Kærlig hilsen

Vagn Frausing (International sekretær)

og

Jens Galschiøt og de meget arbejdsomme medarbejdere

 

Kurdistan

Over 100.000 kurdere er blevet dræbt i et af de værste folkedrab i nyere tid. Al-Anfal folkedrabet foregik i årene fra 1986 til 1989 og er ikke særlig kendt i den vestlige verden. Men det vil Galschiøt sammen med de kurdiske kunstnere Niaz Al-Bayati og Avan Fatha Abdullah være med til at råde bod på. Han tager derfor sammen med sin kone Colette Markus og TV-dokumentaristen Niller Madsen til Kurdistan i det nordlige Irak. Her vil de sammen undersøge mulighederne for at opstille den 4. Skamstøtte.

De skal være af sted i 14 dage, med afrejse den 23. maj og besøget har karakter af et næsten officielt besøg der involverer møder med den kurdiske regering og præsidentfruen. Den danske gruppe skal besøge områderne hvor folkedrabet er foregået og lave interview med øjenvidner etc. til en dokumentarfilm af Niller Madsen om rejsen og folkedrabet. Galschiøt skal derudover holde møder på kunstakademiet med en række fremtrædende kulturpersonligheder. Colette Markus, der er terapeut skal opstarte nogle behandlingsforløb med kurdiske kvinder, der har været udsat for traumatiske oplevelser. Så det tegner til at blive en spændende tur.

 

Rio+20 og Folkemødet

Vi knokler med at få alt klar til topmødet i Rio. Der har været et utal af problemer og bl.a. måtte vi droppe containeren og i stedet tage skulpturerne med i bagen og bl.a. save en Frihedsgudinde i stykker for af få plads til den i flyet. Men det lysner nu. Vi laver Rio+20 og Folkemødet sammen med en del gode folk fra bl.a. 92-gruppen, Øko-net og Fair Green Solutions.

Lasse Markus har påtaget sig rollen som koordinator på Rio+20 delen og flyver til Rio allerede søndag den 27. maj hvor han vil forberede lejren og baner vejen for projektet. TV-dokumentaristen Niller Madsen tager med for at etablere TV-sendingen og lave de løbende reportager. Hvis du kommer til Rio+20 og vil være en del af den danske lejr og vores aktiviteter, så skriv til Lasse (Lasse@markus.dk). Det bliver interessant at være en del af og vi satser også på at få lavet et fedt optog. Se oplæg.

Galschiøt og en masse folk fra værkstedet tager til Folkemødet i Allinge med et 15 meter langt karnevalslignende optog under mottoet ”Freedom to Pollute”. Det vil udgå fra Levende Havs flygtningeskib M/S Anton to gange om dagen og tage ruren rundt på Folkemødet. Optoget ender igen nede ved Anton hvor der dagligt vil blive sendt direkte TV fra Rio+20 og der vil være debat og dialog. Mette Grøndahl er koordinator. Hvis du kommer til Folkemødet så må du meget gerne hjælpe til. Optoget bliver ret festligt – og diverse dansegrupper, cirkusfolk og andre vil gøre sig godt i optoget, så ring eller skriv til Mette på megrha@ruc.dk eller ring 2232 5226, hvis du kan byde ind med noget.

Galschiøt flyver direkte til Rio efter Folkemødet for også at deltage i aktiviteterne og bl.a. aflevere de ’stemmer fra fremtiden’ som er blevet indsamlet under Folkemødet.

 

H.C. Andersen nu med bryster

’H.C. Andersen i en queer tid’ hedder den store skulptur i kobber der nu skal på turné i Odense og omegn. Skulpturen er lavet for at støtte Pinkcup-pigernes store indsamling til bekæmpelse af brystkræft. Udover den store skulptur er der lavet 50 mindre skulpturer og nogle af dem pryder de indsamsamlingsbøtter som bliver stillet op i Odense og skal samle penge ind til sagen. Pigerne kan kontaktes på 3080 1931 (Kirsten Schou).

 

Randers Kunstmuseumsudstilling

Udstillingen har fået en masse anmeldelser som vi jævnligt lægger op på nettet. Der er både lavet en fotoserie og et TV-portræt med klip fra udstillingen. Men lige som film skal også kunst ses rigtigt og der er gratis adgang på museet - så det var måske en lille udflugt værd.

Der har selvfølgelig allerede været en del polemik om nu Galschiøt laver kunst eller ej.  Sjovt nok har Politiken netop lavet en rapport fra Berlin biennalen hvor det fremgik at netop den moderne kunst var politik- og samfunds-involverende og at det gamle kunstbegreb var ved at være yt. Så måske er Randers kommet helt i front med deres Galschiøt-udstilling.

 

Den Himmelske Freds Plads, Beijing 1989

Den 4. juni er det 23 år siden at massakren på studenterne på Den Himmelske Freds Plads foregik. Skulpturen Skamstøtten står i Hong Kong for at markere forbrydelsen. I forbindelse med opstillingen fik Galschiøt overdraget en kopi af alle dokumenterne omkring massakren for at sikre at de kom væk fra Hongkong inden Kina overtog byen.

Disse dokumenter har vi skannet og lagt op på vores websider til fri download. Hvert år op til årsdagen for massakren sender vi opfordringer ud til uddannelsesinstitutioner, biblioteker mm. om at downloade dem og give dokumenterne til de kinesere der er i vesten. På den måde kan de give kineserne den del af deres egen historie tilbage, som Kinas regering prøver at censurere. Det totalt forbudt at besidde og læse disse dokumentsamlinger i Kina. Nogle af dem er også på engelsk og det er interessant læsning.

 

Besøg Galleri Galschiøt

Galleriet ligger på et 10.000 m2 stort område i Odense N, med Galschiøts atelier, udstillingshal, bronze-støberi, skulpturpark og en galleri-butik, hvor man kan købe både skulpturer og smykker i prislejet fra 700 kr. til 7.000.000 kr.

Stedet bugner af aktiviteter og interessante hel- og halvfærdige skulpturer, så der er nok at se på.

Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra 9.00 til 17.00. Weekend lukket. Fri entré.

Adressen er: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058

5 minutter i bil fra Odense Centrum eller bus 91 og 92 mod Allesø eller Lumby.


 

 

Den her linie går helt på tværs

Følg med på:    Galschiøt på Facebook

  og   Follow Galschiøt on Twitter

Se tidlige: Infobreve                                       

Tilmelding til infoliste: skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf.
+45 6618 4058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "Nej tak" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Denne mail er sendt til !*EMAIL*!