Kan du ikke se denne mail, så klik her

 

Flygtningeskibet på DK-turné - Hjemløse til Norge og Roskildefestival

   Infobrev til mailliste, pressen og andre interesserede           

                     Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

 

 

 

Kære!*FIRSTNAME*!

 

 

Så er vi i luften med en masse aktiviteter, to turnéer i Danmark og Europa, og der er gang i den på billedhugger-værkstedet. Vi har samlet denne lille præsentation af de kommende og igangværende aktiviteter. Bemærk at Galschiøts Flygtningeskib kan ses i Odense havn allerede fra morgen (torsdag), skibet skal deltage i Havnefestivalen.

 

Anton i Nyhavn web.jpg

 

Flygtningeskibet M/S ANTON

Sejlplanen og danmarksturnéen ligger nu klar. Next stop Odense, Dragør og Allinge.  Derefter kommer Svendborg, Kerteminde, Hvide Sande, Ringkøbing, Ålborg, Thisted, Skive og Nykøbing Mors.

Flere er på vej, så du kan stadig nå at få besøg, kontakt Skipper på tlf. 2048 7421.

Denne flydende kunstinstallation med 70 kobberflygtninge bliver desværre mere og mere aktuel pga. situationen i Nordafrika. Skibet har netop været i Nyhavn i 14 dage hvor der blev delt over 9.000 store plakater ud og ti tusinder af besøgende tog masser af fotos af skibet i Nyhavn. Mange var forundrede over at se et afrikansk flygtningeskib midt i den danske sommer-idyl. Indsejlingen blev sendt direkte i DR1 Aftenshowet. Se link og de gode foto fra Nyhavn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Odense hjemløse.jpg

Hjemløse skulpturer på turné.

De 13 Hjemløseskulpturer er stadig på turné. De er på vej til Oslo i Norge hvor der er fernisering foran parlamentet lørdag den 28. maj kl. 12. Bagefter drager den 5 tons tunge udstilling til Roskildefestivalen og sendes derefter til Dublin i Irland (ca. den 8. juli). Det går forrygende godt alle udstillings-stederne hvor de skaber en god diskussion.

Der arbejdes på at denne store turné kan ende hvor den begyndte, i Europaparlamentet, med at en af skulpturerne opstilles permanent i parlamentets vandrehal som symbol på at social eksklusion og hjemløshed stadig er et problem som politikerne må forholde sig til.

 

 

 

 

Fundamentalism web.jpg

Skulpturen FUNDAMENTALISM vokser og vokser:

·         Vi har nu lavet over 500 voksbøger, ca. 1 ton der står på 9 IKEA reoler

·         Værkstedets super-arkitektpige Malene, er nået ret langt med animationen af figuren

·         Vores konstruktør er færdig med stålberegningen, som kan holde til tyfoner, fulde svenskere, vrede religiøse m.v.

Når Galschiøt har bygget de første bogstaver op i voks, kan vi endelig fastlægge den præcise størrelse af skulpturen. Det hænger stadig lidt med organiseringen af dialoggrupper og religionshistorikere pga. sommerferien og den manglende afklaring af udstillings-sammenhæng. Men alt i alt er toget sat i gang og vil ikke stoppe før skulpturen og dialogprojektet kører.


 

 

 

weiwei.jpgAi Weiwei er stadig i fængsel

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei er stadig i fængsel. Vi har sendt over 30.000 mail ud til vores globale kontaktnet, for et støtte Guggenheims underskrifts- indsamling. Der er nu indsamlet 139.000 underskrifter, selv om de kinesiske hackere gentagne gange har prøvet at ødelægge indsamlingen. Hvis du ikke har skrevet under, så kan det gøres her. 

Sidste nyt er at hans kone har besøgt ham i 10 minutter - under overvågning og hun rapporterer at det virkede som om at han havde det rigtigt dårligt. Vi har samlet lidt info på Galschiøts webside.

 

 

Som du ser, er værkstedet i fuld gang, bl.a. er der en masse pile-flettere i gang ude i skulpturparken. De kommer fra hele Europa og skal være her i 10 dage. Det vil være uoverskueligt at beskrive det hele i denne mail, men vi forsøger at opdatere løbende på både Galschiøts webside, Facebook og twitter.

 

Kærlige hilsener fra Galschiøts værksted

 

Vagn Frausing

International sekretær******************

 

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "slet mig" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

 Sendt til !*EMAIL*!