Infobrev 11 juni 2012  kan også ses på   infobreve    - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

 

Kære infoliste,

Vi arbejder for tiden både i Rio og på Bornholm og har netop sendt en pressemeddelelse ud i forbindelse med afrejserne.

Vi har netop sendt en masse folk og skulpturer til Rio+20 mødet, hvor de er i gang med at lave en skulptur-manifestation for at sætte fokus på bæredygtigt miljø og måske især på verdens manglende evne til at undgå et økologisk sammenbrud.

Vi starter samtidig op på torsdag med en større skulpturmanifestation simultant med Rio under Folkemødet på Bornholm. Der har vi den 6 meter høje Frihedsgudinde og et 20 meter langt skulpturoptog med sambamusik, der to gange om dagen vil gøre Folkemødet usikkert. Galschiøt har også en del debatter på møderne bl.a  med kulturminister Uffe Elbæk omkring fremtiden.

Derudover forsøger vi kommunikationsmæssigt at binde de to steder sammen med live TV på havnen i Allinge og på stranden i Rio. Det giver nok en masse problemer men mon ikke det går.

Levende Havs og Galschiøts Flygtningeskib er på vej til Bornholm og vil indtage sin plads på havnen med de 70 bådflygtninge som vil sprede sig langsomt ud på Folkemødet. Skibet vil samtidig danne udgangspunkt for skulpturkaravanen blandt aktiviteterne fra Rio.

Galschiøt flyver til Rio lige efter Folkemødet for at aflevere de budskaber som deltagerne i Folkemødet har mulighed for at aflevere ved vores telt på havnen. Og så vil han være en del af de mange NGO-aktiviteter i forbindelse med miljøtopmødet.

Vi har udover Rio og Folkemødet gang i mange andre ting, se nedenstående.

Kærlig hilsen

Vagn Frausing, international sekretær 

og alle medarbejderne på værkstedet

 

Art festival i kerteminde

Når vi kommer hjem fra Rio, går vi i gang med at opstille en masse skulpturer til International Art Festival i Kerteminde hvor Galschiøt og Nadia Plesner er nogle af hovednavnene.  Selv om de fleste skulpturer er på Randers Kunstmuseum, er det alligevel lykkedes at planlægge en fed udstilling i Kerteminde, bl.a. med den 12 meter høje asiatiske pavillon og en stor H.C. Andersen skulptur der kan flyde og vil blive sænket ned i Kerteminde havn.

 

Mexicansk- dansk udstilling

Vi har for tiden en spændende udstilling med Søren Lilliendal Hansen(DK),skulptur og Rey Morales(MX) maleri. Den har åbent alle hverdage fra 9 til 17.00  er, slutter d 25. juni og det vil være mulighed at få en snak med kunstnerne

Skulptur opstilling tvillingebyer

Galschiøt er ved at fremstille to store kobbermasker der skal opsættes i tvillingebyerne Skjern og Tarm. De bliver afsløret den 27./28. juni under stor festivitas, vi lægger foto på nettet.

Hjem fra Kurdistan

Galschiøt er netop hjemkommet fra Kurdistan hvor han sammen med sin kone Colette Markus og dokumentarfilmfotograf Niller Madsen har undersøgt mulighederne for at opstille en Skamstøtte for folkemordet på det kurdiske folk. Det var et meget bevægende besøg og de mødte stor velvilje fra både Iraks præsidentfrue, ministre og alle de mange kurdere de mødte. Det var 3 herboende kurdiske kunstnere, Niaz Al-Bayati og hans kone Awan og Kamaran fra kurdantv.com der havde skabt forbindelsen. Vi fortæller mere senere, men man kan allerede nu se foto fra turen.

 

Queer HCA og HCA

Den store HCA figur fra Flakhaven i Odense er på turne og befinder sig nu midt i en byfest i Åsum på Fyn ,inden den skal deltage i en kæmpe spejderlejer med 35.000  i "Spejdernes lejr 2012" i Holstebro hvor HCA skal danne centrum for fynboerne.

Vi har haft fernisering på ”H.C. Andersen som Queer” i Magasin. Det var meget vellykket og den har allerede samlet en masse penge ind til bekæmpelse af brystkræft og er nu rykket en tur ud til Eventyrgolf inden den kommer tilbage til Odense midtby. Samtidig er der også nogle mindre ’HCA Queer’ der står på indsamlingsbøsserne.

 

Lille prins flyttet og genindviet i fuglebjerg

Vi har netop haft fernisering på Den Lille Prins i Fuglebjerg. Den er blevet repareret og genopstillet foran biblioteket på initiativ af nogle ildsjæle i Fuglebjerg.

 

Himmelsk fredsplads

Også vores årlige udsending af dokumentationen med alle papirerne fra massakren på Den Himmelske Freds Plads har vi udsendt til tusindvis af mail med opfordring til at give kineserne deres historie tilbage. Det er på Galschiøts servere i Danmark at man kan downloade dokumenterne som han opbevarer for demokratibevægelsen i Kina.

Randers

Det går godt med Galschiøts udstilling i Randers og vi har lagt en samling af nye foto og en masse avisartikler op om udstillingen der slutter den 20. juli.

 

Besøg Galleri Galschiøt

Galleriet ligger på et 10.000 m2 stort område i Odense N, med Galschiøts atelier, udstillingshal, bronze-støberi, skulpturpark og en galleri-butik, hvor man kan købe både skulpturer og smykker i prislejet fra 700 kr. til 7.000.000 kr.

Stedet bugner af aktiviteter og interessante hel- og halvfærdige skulpturer, så der er nok at se på.

Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra 9.00 til 17.00. Weekend lukket. Fri entré.

Adressen er: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058

5 minutter i bil fra Odense Centrum eller bus 91 og 92 mod Allesø eller Lumby.

  

 

 

Følg med på:    Galschiøt på Facebook

  og   Follow Galschiøt on Twitter

Se tidlige: Infobreve                                       

Tilmelding til infoliste: skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf.
+45 6618 4058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "Nej tak" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Denne mail er sendt til !*EMAIL*!