Denne fax er udsendt fra Galschiøts værksted den 12. juni.

Galschiøt indtager Folkemødet

med klimaflygtninge og optog

Der bliver ikke et roligt øjeblik på Bornholm, når flygtningeskibet M/S Anton og et bæredygtigheds­optog med en osende Frihedsgudinde og sambamusik bringer Rio+20 topmødet til Allinge Havn fra på torsdag.

Det bliver et festligt indslag i Folkemødet, selv om en af de mest dystre og seriøse problematikker ligger bag: vores forbrugs- og produktionsmønstre er ved at udhule vores planet – og hele verden lukker øjnene og håber nogen andre løser problemet.

 

Skulpturelt pres på politikerne

Kunstneren Jens Galschiøts gruppe AIDOH vil fokusere på de vigtige forhandlinger om klodens fremtid, som foregår netop nu på FN's topmøde om bæredygtig udvikling i Rio.

Vi vil arbejde for at få reelle resultater ud af topmødet og ikke bare endnu større udledninger af varm luft, som vi har set på det sidste. Helle, Connie, Ida og Christian skal støttes og holdes fast på deres løfter om at kæmpe for et ambitiøst resultat i Rio.

Vi er ikke så naive, at vi tror, at et skulpturelt optog kan ændre verden, men vi kan bruge vores aktiviteter i både Rio og på Bornholm til at skabe diskussion og dialog omkring global opvarmning og udvikling af et bæredygtig alternativ.

Vi vil relancere begrebet ”Tumperne må redde verden – når nu de kloge ikke vil.”

Folkemødet og Rio+20 kobles sammen med live TV fra RIO på havnen

AIDOH er på plads både i NGO-byen i Rio og på Folkemødet i Allinge Havn ved M/S Anton. Med live-sendinger mellem Rio og Folkemødet kobles Folkemødet 2012 sammen med forhandlingerne og aktiviteterne i Rio. Lobbyister, politikere og aktivister får ordet.

Folkemødets deltagere kan give deres besyv med ved at stille spørgsmål under live-sendingerne, eller skrive deres budskab på væggen med 'Stemmer fra fremtidens generationer', der ved Folkemødets afslutning vil blive pakke ned. Jens Galschiøt vil tage budskaberne med til Rio mandag morgen. I Rio vil der under selve topmødet også blive lavet et bæredygtighedsoptog og der afholdes debatter i AIDOH-lejren i NGO-byen.

Info og foto på: www. aidoh.dk/Rio

Jens Galschiøt, tlf. 6618 4058 / 4044 7058 (kunstner), e-mail: aidoh@aidoh.dk

Koordinator for Folkemødeaktiviteter: Mette Grøndahl Hansen, tlf. 2232 5226, megrha@ruc.dk

Koordinator for aktiviteter i Rio: Lasse Markus, tlf. +55 (21) 8284 5639), lasse@markus.dk

Flygtningeskibet M/S ANTON: Skipper Knud Andersen, tlf. 2048 7421, levendehav@gmail.com

 

Program for AIDOH's aktiviteter på Folkemødet

Alle programpunkter starter ved M/S Anton i Allinge Havn, hvor du kan skrive på væggen med 'stemmer fra fremtidens generationer', besøge flygtningeskibet og se videoer fra Rio fra kl. 16  torsdag til kl. 11 søndag.


Torsdag

20:00 – Bæredygtighedsoptoget

20:45 – Live fra Rio: Fra FN-byen, mød en lobbyist

Fredag

12:00 – Bæredygtighedsoptoget

17:30 – Bæredygtighedsoptoget

18:15 – Live fra Rio

Lørdag

12:00 – Bæredygtighedsoptoget

17:30 – Bæredygtighedsoptoget

18:15 – Live fra Rio

Søndag

10:00 – Bæredygtighedsoptoget

11:00 – Afslutningsceremoni