flygtninge

Infobrev 11 december 2011 kan også ses på   infobreve    - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

Så er vi på banen igen. Vi vil invadere det romantiske julemarked i Nyhavn med M/S ANTON, der i anledning af julen vil være fyldt med flygtninge, politikere og tv-folk. De vil forstyrre julehyggen lidt, ved at sende live-TV debat om, hvad vi skal stille op med de 200 millioner klimaflygtninge, som klimaforan­drin­gerne vil producere de næste 40 år.

Galschiøts kunst-installation med de 70 bronze-flygtninge bliver den spektakulære ramme omkring den direkte debat, der bliver sendt ud på tv-skærme opstillet i Nyhavn og på internetkanalen www.altinget.dk imellem kl.11.00 og 13.00 fredag den16. december.

Vi håber at skoler og gymnasier vil bruge ”Live-Tv fra Flygtningeskibet” som en del af deres samfundsorientering. Vi har derfor udarbejdet baggrundsmaterialer og har sendt infobreve til uddannelsesinstitutioner i hele Danmark - så hvis du er elev, lærer eller forælder, var det måske en idé at bruge eventen til at rejse debatten på jeres skole. Det kunne jo være at din skoleleder havde glemt at fortælle det videre J

Hvis du ikke har tid til at se udsendelsen direkte, vil vi i løbet af mandagen lægge det op på både Galschiøts og Tv-producentens Niller Madsens webside.

Man kan tilmelde og bakke op bag eventen på Facebook begivenheden

Måske ses vi i Nyhavn eller et andet sted.

Gode julehilsener

Vagn Frausing

                                                        Se i øvrigt pressemeddelelsen om eventen i Nyhavn.

Flygtningeskibet ankommer 16. dec.

Levende Havs skib M/S ANTON sejler allerede ind i julemarkedet i Nyhavn onsdag den 16. dec. og tager af sted mandag den 19. dec. Så der vil være god mulighed for at se kunstinstallationen.

Man kan løbende aflevere spørgsmål til debatten både personligt på skibet eller på Facebook begivenheden (Live-TV fra Flygtningeskibet).

*******

 

Vilby styrer slagets gang

Debatten foregår i styrehuset på skibet, hvor journalist og forfatter Knud Vilby vil styre debatten imellem de indbudte politikere og NGO’er fra miljø- og u-lands-organisationer. Det er TV-producen­ten Niller Madsen (OSRTV.dk) der med støtte fra Europanævnet står bag live-debatten i Nyhavn.

Han er lidt skuffet over opbakningen fra de borgerlige politikere. Han siger: Jeg har forsøgt at få en så bredt sammensat debatgruppe som muligt, men der er desværre kommet en lille overvægt af politikere til venstre for midten. Jeg har ellers kontaktet et utal af borgerlige politikere, men mange har til min store forundring valgt ikke at deltage.

**********

 

Flygtningebåds-nisser

Også andre steder kan man risikere at få spoleret julehyggen. Galschiøt har nemlig monteret nogle af sine bådflygtninge på sækkevogne, så de kan bevæge sig rundt i julevrimlen. Flygtningene er dog blevet udstyret med nissehuer for ikke helt at spolere den gode stemning.

Har du tid til at tage en flygtningenisse med på juleindkøb, så henvend dig til Galschiøt (6618 4058) eller skipper Knud (2048 7421) på M/S ANTON.

***********

 

TV-event i gymnasier og skoler

Vi satser på at denne event kan bruges direkte i undervisningen, både som oplæg omkring klima, kunst, miljø, EU og samfundsorientering. Vi har også udarbejdet et baggrundsskrift og lavet en linksamling om emnerne.

For at lette skolernes adgang har vi lagt tv-eventen midt i skoletiden imellem kl. 11 og 13.00 og sørget for at den bliver sendt ud på internetkanalen www.altinget.dk, så den kan ses på alle skoler.

Vi har faxet infobrev ud til 500 uddannelses-institutioner, men vi har garanteret glemt nogle. Så send det gerne videre til dem du kender der er elever eller undervisere.

************

 

Klimaflygtninge - vores ansvar

”Denne debat foregår på en meget dyster baggrund, klima-topmødet (COP17 i Sydafrika) viser endnu engang at verden ikke er parat til at nedsætte de CO2 udledninger der kunne stoppe klimaforandringerne. Vi vil forsøge at sætte fokus på de næsten helt uoverskuelige konsekvenser som vores (manglende) handling påfører de næste generationer. udtaler Jens Galschiøt og fortsætter:

Den globale opvarmning handler ikke om at det er synd for dyrene. Den handler om at 200 millioner mennesker vil sætte sig i bevægelse for at finde et sted hvor de kan (over)leve. Disse mennesker er nødt til at flygte som direkte konsekvens af den rige verdens CO2 udledning og dermed er det moralsk set vores ansvar.

Men enhver kan se at f.eks. Danmark ikke kan håndtere at modtage de 500.000 klimaflygtninge som er vores andel.

Det er denne debat som vi vil forsøge at rejse, hvad gør vi for at imødegå et fremtidigt kaos??

***********

 

Se filmoplæg til debatten

Niller Madsen har produceret en række små oplæg til debatten, med interview af Galschiøt, miljøfolk, politikere og andre, som man allerede nu kan se på hans tv-stations webside www.osrtv.dk.

**********

 


nyhavn anton

 

flygtninge med nissehue

 

elever

 

fattest-front

 

flygningeskupturer

Info og link til live-tv i Nyhavn, der udsendes på www.altinget.dk

 

Info/foto omkring Live-TV fra Flygtningeskibet 16. dec. imellem 11 og 13: www.aidoh.dk/live-TV

Baggrundsmaterialer om klimaflygtninge: www.aidoh.dk/klimaflygtninge, om miljø www.aidoh.dk/ECO

Kontakt til Skipper: Knud Andersen, Flygtningeskibet M/S Anton, tlf.: 2048 7421, e-mail: knud@levende-hav.dk

Kontakt til Jens Galschiøt: tlf.: 6618 4058, mobil: 4044 7058, e-mail: aidoh@aidoh.dk, info: www.aidoh.dk

Kontakt til tv-producer: Niller Madsen, Odense Ser Rødt, tlf.: 40 215 415 - e-mail: nillermadsen@mail.tele.dk

Hele udsendelsen Live-TV fra flygtningeskibet kan også ses , mandag d.19 dec på: Odense Ser Rødt, og på www.aidoh.dk/live-TV

 

Info og foto af hele kunstinstallationen ”Flygtningeskibet M/S Anton”: www.aidoh.dk/Anton

Følg med på:  Galschiøt på Facebook

  og   Follow Galschiøt on Twitter

Se tidlige: Infobreve                                       

Tilmelding til infoliste: skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "Nej tak" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Denne mail er sendt til !*EMAIL*!