Jens Galschiøt

GALLERI GALSCHIØT - SMYKKESMEDEN - SKULPTURSTØBERIET -VÆRKSTEDET

Jens Galschiøt - Banevænget 22 - DK-5270 Odense N - Tel. 6618 4058 - Fax 6618 4158 - E-mail aidoh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk

 

 

Mulighed for om at integrere både kunst, samfundsdebat og klimaforandringer i undervisningen

 

 

Kære uddannelses-institution,

Vil sejler en gammel dansk fiskekutter fyldt til randen med flygtninge, politikere og tv-folk direkte ind i det romantiske julemarked i Nyhavn og forstyrrer julehyggen lidt med en vigtige debat.

Fredag 16. december kl. 11.00 til 13.00 vil vi sende live-tv fra Flygtningeskibet, for at sætte fokus på hvad vi skal stille op med de 200 millioner klimaflygtninge som klimaforan­drin­gerne vil producere de næste 40 år.

Projektet er et samarbejde imellem tv-producenten Niller Madsen med støtte fra Europanævnet, billedhug­geren Jens Galschiøt og Levende Hav der har fiskekutteren M/S ANTON der er blevet omdannet til en flydende kunstinstallation, se nærmere på medfølgende pressemeddelelse.

Den direkte debat bliver sendt ud på tv-skærme opstillet i Nyhavn og på internetkanalen www.altinget.dk .

Debatten foregår i styrehuset på skibet, hvor journalist og forfatter Knud Vilby vil styre slagets gang imellem de indbudte politikere og NGO’er fra miljø og u-landsorganisationer.

 

Jeg håber at I vil være interesseret i at bruge vores event som en del af jeres undervisning.

·        Vi har udarbejdet nogle baggrundsinformationer som er lige til at gå til omkring klima­flygtninge: www.aidoh.dk/klimaflygtninge, og om miljø www.aidoh.dk/ECO

·        Vi har lagt udsendelsen kl. 11-13 om dagen, midt i skoletiden, så det er oplagt at se den direkte ind i klasseværelserne, på pc eller på storskærm.

·        Facebook- begivenheden ’live-tv fra flygtningeskibet’, kan bruges som debatforum og til at lave direkte kommentarer under og før tv-udsendelsen, som bliver en del af debatten på skibet.

·        Der er også mulighed for at komme ned i Nyhavn og se flygtningeskibet der allerede vil være til stede fra onsdag den 14. dec. og sejler igen mandag den 19. dec. Der kan man også aflevere skriftlige forslag til spørgsmål på skibet som senere kan indgå i debatten.

·        Hvis du ikke kan passe det ind i undervisningen om fredagen, lægger vi udsendelsen op på vores egne websider fra mandag eftermiddag.

Jeg håber at dette har vakt din interesse. Du må meget gerne give det videre til andre der også kunne være interesserede.

 

Venlige julehilsener

Jens Galschiøt

 

Denne fax indeholder 2 A4-sider, et brev og en pressemeddelelse

 

 

Pressemeddelelse, 9. december 2011. Denne tekst kan læses med hyperlink på nettet: www.aidoh.dk/Presse-Nyhavn1

Bådflygtninge og politikere

invaderer julemarked i Nyhavn

En gammel dansk fiskekutter fyldt til randen med flygtninge, politikere og tv-folk vil den 16. de­cember sejle direkte ind i det romantiske københavnske julemarked i Nyhavn og forstyrre julehyggen ved at sende live -TV debat om hvad vi skal stille op med de 200 millioner klimaflygtninge som klimaforan­drin­gerne vil producere de næste 40 år.

 

Det er Flygtningeskibet M/S ANTON og Jens Galschiøts 70 bronze-flygtninge der danner den spektakulære ramme omkring den direkte debat, der bliver sendt ud på tv-skærme opstillet i Nyhavn og på internetkanalen www.altinget.dk i imellem kl.11.00-13.00 fredag den16. december.

Debatten foregår i styrehuset på skibet, hvor journalist og forfatter Knud Vilby vil styre debatten imellem de indbudte politikere og NGO’er fra miljø og ulandsorganisationer. Det er TV-producen­ten Niller Madsen (OSRTV.dk) der med støtte fra Europanævnet står bag live debatten i Nyhavn.

Flygtningeskibet vil ligge i Nyhavn fra onsdag den 14. dec. til mandag den19 dec. og man kan løbende aflevere spørgsmål til debatten både personligt på skibet eller på Facebook begivenheden (Live-TV fra Flygtningeskibet).

”Denne debat foregår på en meget dyster baggrund, klima-topmødet (COP17 i Sydafrika) viser endnu engang at verden ikke er parat til at nedsætte de CO2 udledninger der kunne stoppe klimaforandringerne. Vi vil forsøge at sætte fokus på de næsten helt uoverskuelige konsekvenser som vores (manglende) handling påfører de næste generationer.

Den globale opvarmning handler ikke om at det er synd for dyrene. Den handler om at 200 millioner mennesker vil sætte sig i bevægelse for at finde et sted hvor de kan overleve. Disse mennesker er nødt til at flygte som direkte konsekvens af den rige verdens CO2 udledning og er dermed moralsk set vores ansvar - men enhver kan se at f.eks. Danmark ikke kan håndtere at modtage de 500.000 klimaflygtninge som er vores andel.

Allerede nu kan vi se konsekvenserne på Afrikas Horn, hvor den nuværende hungerkatastrofe med 10 millioner ramte, reelt er et resultat af den globale opvarmning. Så det er næsten tragikomisk, at vi med den ene hånd viser vores godhed ved at samle penge ind og med den anden hånd fortsætter med at sende millioner af tons CO2 op i atmosfæren der gør katastrofen endnu værre.

Det er denne debat som vi vil forsøge at rejse, hvad gør vi for at imødegå et fremtidigt kaos??.” udtaler billedhuggeren Jens Galschiøt der sammen med Levende Hav står bag den flydende kunstinstallation M/S ANTON.

”Det er meget vigtigt at netop ungdommen begynder at forholde sig til denne debat, det er jo dem der kommer til at leve med klimaforandringerne og folkevandringerne. Vi har derfor udarbejdet baggrundsmaterialer og har kontaktet uddannelsesinstitutioner i hele Danmark og håber at lærere og elever vil følge den direkte tv-debat på internettet og bruge det som en del af deres samfundsorientering” fortæller tv-producenten Niller Madsen og fortsætter ”Jeg har forsøgt at få en så bredt sammensat debatgruppe som muligt, men der er desværre kommet en lille overvægt at politikere til venstre for midten. Jeg har ellers kontaktet et utal af borgerlige politikere, men mange har til min store forundring valgt ikke at deltage.

Også andre steder kan man risikere at få spoleret julehyggen. Galschiøt har nemlig monteret nogle af sine bådflygtninge på sækkevogne så de kan bevæge sig rundt i julevrimlen. Flygtningene er dog blevet udstyret med nissehuer for ikke at ikke helt at spolere den gode stemning.

***************

Info/foto omkring Live-TV fra Flygtningeskibet 16. dec. imellem 11 og 13: www.aidoh.dk/live-TV

Baggrundsmaterialer om klimaflygtninge: www.aidoh.dk/klimaflygtninge, om miljø www.aidoh.dk/ECO

Kontakt til Skipper: Knud Andersen, Flygtningeskibet M/S Anton, tlf.: 2048 7421, e-mail: knud@levende-hav.dk

Kontakt til kunstneren: Jens Galschiøt, Odense N, tlf.: 6618 4058, mobil: 4044 7058, e-mail: aidoh@aidoh.dk, info: www.aidoh.dk

Kontakt til tv-producer: Niller Madsen, Odense Ser Rødt, tlf.: 40 215 415 - e-mail: nillermadsen@mail.tele.dk

Info og foto af hele kunstinstallationen ”Flygtningeskibet M/S Anton”: www.aidoh.dk/Anton