Rasmus Lyberth kottet

Infobrev 23 august 2011 kan også ses på Nettet    - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

Vi er nu kommet hjem fra sommerferie til det regnvåde Danmark. Vi starter hårdt op med en sjældent fed koncert på Galleri Galschiøt.

 

Vi har netop måttet inkassere et nederlag fra Odenses bureaukratiske overmagt. Til gengæld planlægger Galschiøt en usædvanlig munter happening som svar. Vi har nu også en hel succes foran og bagved os - 2 store museumsudstillinger, tv dokumentar, og 10 udstillinger er det blevet til i løbet af sommeren. Så vi vil undlade at pibe over nederlag, vejret og livet.

Håber at du har haft en god sommer. Måske ses vi et af stederne.

Venlig hilsen

Vagn Frausing

International sekretær

 

 

Koncert med Rasmus Lyberth - mexicanske Bola Suriana og hestehovedspilleren Hugjiltu fra Indre Mongoliet

Tirsdag den 30. august kl. 19.30 er der en forrygende koncert på Galleri Galschiøt. Musik fra 3 forskellige kontinenter på kloden vil være involveret i denne unikke koncert.

Vi har bragt Rasmus Lyberth (Grønland) sammen med 6 musikere fra Bola Suriana (Mexico) og på toppen af kransekagen kommer der en kinesisk/mongolsk strube-sanger, der spiller på sin hestehoved-violin. Rasmus har før spillet sammen med Bola Suriana, men det er først gang, at de alle 3 prøver at lave en fælleskoncert. Det er et utroligt spændende miks med to shaman-sangere kombineret med mexicanerne.

Det koster 100 kr. for billetterne som kan bestilles på 6618 4058 eller på mail aidoh@aidoh.dk. Der betales ved indgangen. Princippet er først til mølle. Sidste gang Rasmus var her, blev der udsolgt. Så det er nok en god idé at bestille hurtigt.

 

*********************************

 

Hestehovedspiller

 

 

Fortællerbrønd udsat for bureaukratisk benspænd

Der er ’gået Odense’ i Fortællerbrønden. Galschiøt planlægger en storslået afslutning med en spektakulær happening . Du vil blive inviteret i en speciel mail til at deltage.

Forhandlingerne med Odense kommune har haft et så grotesk forløb at videre drøftelser er nytteløse. Efter at embedsmændene har trukket sagen ud i 6 år med tilhørende fondskrak og kommunale besparelser har indsamlings-komiteen og Galschiøt sat sagen i bero.

Kommunens embedsmænd vil ikke høre tale om de placeringer Jens Galschiøt har foreslået. Derimod har de peget på 4 perifere pladser langs Odense å og meddelt at det var et ultimativt krav at den skulle stå der - også selv om det lykkedes at samle alle pengene ind til at realisere den store skulptur.

Fortællerbrønden er en interaktiv skulptur der kun kan fungere i et byrum med mennesker og det er også det tusindvis af Odense-borgere og et enstemmigt byråd har givet penge til - så derfor er projektet sat i bero, til der måske en dag kommer mere Fortællerbrønds-venlige embedsmænd i Odense kommune.

Vi er ved at lave en samling af dokumenter og artikler på nettet og vil lave en større kronologi om det det forunderlige forløb med Fortællerbrønden.

*********************************

anker Boye  og HCA

 

 

Galschiøt præsenteres på to kunstmuseer

Randers Kunstmuseum har besluttet at lave en større præsentation af Galschiøts happenings fra den 20. april 2012 og sommeren over. Det er første gang at et stort dansk museum udstiller Galschiøt og vi afventer spændt på om han kan erobre de bonede gulve.  Men det skal nu nok gå, han har nemlig allerede planlagt at også Randers offentlige rum skal have gavn af hans værker.

Et andet af landets store museer har besluttet at lægge rum til Galschiøts kæmpeskulptur Fundamentalism der bliver færdig i sidst i 2012.

Galschiøt er selvfølgelig glad for endelig at komme ind i varmen hos de etablerede, i længden er det jo koldt at leve på gaden. Men han er også lidt usikker på om det er fordi han er blevet for bovlam og mainstream at de har lukket dørene op. På den anden side er andre kunstnere fra gaden, Streetart, også ved at blive lukket ind og det beroliger ham lidt.


 

 *********************************

Tv-dokumentar hensat til år 2030 -

TV Dokumentaristen Niller Madsen har fået støtte til at lave et større TV-program med Flygtningeskibet i hovedrollen. Det kommer til at foregå sidst i september.

Set-uppet er følgende: M/S Anton ligger for anker uden for indsejlingen til Nyhavn, - året er 2030, - i skibets styrehus kommer forskellige grupper af politikere som diskuterer hvad vi skal stille op med klimaflygtningene anno 2030, - en kendt journalist styrer slagets gang, - diskussionerne filmes og mikses realtime og sendes direkte ud på nettet (altinget.dk), - store skærme sættes op i Nyhavn så man kan følge diskussionen på land. Debatsider på Facebook etc. 

Et spændende projekt som vi vil fortælle nærmere om i et senere nyhedsbrev, når detaljerne er på plads.

 

 *********************************

Vi sejler og kører flygtninge-skulpturerne igennem Europa

Vi arbejder lige nu på at købe et lille skib på 6,5 meter, som kan bruges til at køre på en trailer ned igennem Europa. Skibet monteres til bristepunktet med flygtningene skulpturerne fra M/S Anton og søsættes i forskellige storbyers kanaler, f.eks. Paris, Amsterdam, Venedig, Lyon, Berlin m.v. Skibet vil hvert sted sejle rundt et par dage og sætte fokus på flygtningesituationen, hvorefter en ny by angribes af kunst­installationen.

*********************************

Derudover er der sket en masse andet godt.

Tarm har købt Dykkende kvinde i Tarm- De gode vestjyske borgere har simpelthen samlet penge ind til kvindebagen, så den kan nu blive stående i springvandet i byen. Godt gået, Tarm!

I løbet af sommeren har Galschiøt haft adskillige udstillinger så forskellige steder som Peyriac de Mer i Sydfrankrig, Flash Back i Augustenborg, De Hjemløse i Dublin, Irland, udstilling af Brainstorm på Færøerne og på  Bittes Galleri

 i Ribe.

Flygtningeskibet M/S Anton været i Ringkøbing, Hvide Sande, Ålborg, Thisted, Skive og Lemvig. Den kommer derefter til Grenå den 4. september.

 

MadCow01

BalanceSculpture01

Fygtninge mindre lilli format

refugees-ship

 

Hjemløse turne

 

 

Følg med på:  Facebook  Galschiøt på Facebook  og  Twitter Follow Galschiøt on Twitter

                                                   

Tilmelding skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058 - Mobil 4044 7058
Fax +45 6618 4158
Webside: http://www.aidoh.dk/

Email: aidoh@aidoh.dk***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "slet mig" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Til !*COMPANY*! !*EMAIL*!  !*FIRSTNAME*! !*LASTNAME*!