pressemeddelelse, søndag - 22-08, 2004

Hungerdrenge stjålet i KoldingNatten til lørdag klokken ca. 01.00 under afvikling af kulturnatten, fandt et indbrud sted på Klostergården i martinland.dk's galleri i Kolding. To brosten var blevet brugt til at knuse en glasdør, og tyvene har kun været i den opgang, der fører op til udstillingen. Martin Hansen og undertegnede blev kontaktet af en af de udstillende kunstnere, der havde opdaget de knuste ruder.

Efter at politiet var blevet tilkaldt og alt lod til at være, hvor det skulle være, antog vi der var tale om drengestreger. Det skulle dog vise sig at være mere end som så. Lørdag morgen opdagede vi til vores store fortvivlelse, at tyvene havde fjernet to skulpturer af den fynske billedhugger, Jens Galschiøt. Skulpturerne er lavet af bronze og er en del af 'Hunger-hæren', en gruppe på 12 ens skulpturer. De to stjålne skulpturer har en samlet værdi på 180.000 kr. Det er heller ikke første gang Galschiøts kunst har været offer for tyveri.

Galschiøt er kendt for især sine debatskabende og samfundskritiske værker. Om motivet til nattens ugerning derfor har været påvirket af fadøl eller foragt, vides endnu ikke.

Vi fortsætter med udstillingen lørdag indtil 22:00, men savner vores tynde små venner. Det er ikke helt det samme uden dem…

Allan Schmidt - martinland.dk


 
Har I spørgsmål eller ønsker at kontakte os på udstillingen
kan vi træffes på følgende telefon nr.:

Martin Hansen - 6065 4416

Allan Schmidt - 6082 0162To galschiots homepage   |    to aidoh front

Level Up

Stjlne skulpturer / Stolen Sculptures
Additional Information:
Categories: Stjlne skulpturer / Stolen Sculptures | About Jens Galschiot | Happenings and Sculptures
Type: Press releases
Locations: Kolding, Denmark