PRESSEMEDDELELSE, 22 Okt. '99:

Blækspruttekjolen Afsløres
To Jens Galschiot's homepageTil billeder af blækspruttekjolenTo an English version of the document


Den danske modeskaber Erik Mortensen hædres ved opstilling af en bronze-kobber-kjole foran Beklædningsfagskolen i Odense den 7. oktober 1999 kl. 14.00.

Skulpturen er skabt af billedhuggeren Jens Galschiøt, der har taget udgangspunkt i Erik Mortensens berømte blækspruttekjole.

Samarbejdet mellem Erik Mortensen og Jens Galschiøt startede i 1990, men får først sit konkrete udtryk her i 1999 - 1 år efter Erik Mortensens død. Det konkrete samarbejde med udgangpunkt i blækspruttekjolen blev genoptaget på rektor Karen Maigaards opfordring i 1997. I 1998 kom kjolen til Danmark, hvor den nu kan afsløres som skulptur.

Skulpturen afsløres af den unge danske modedesigner Jørgen Simonsen, der er ansvarshavende førstedesigner i huset Versace i Milano. Han har siden sin uddannelse på Esmod i Paris haft en fantastisk karriere inden for modebranchen med referencer til John Galliano, Lady Amanda Harlech, Evangelina Blahnik, Karl Lagerfeld, Alexander McQueen, Katy England og Donatella Versace. Jørgen Simonsen er opvokset i Struer, hvor han fra Struer Gymnasium under et studieophold i Paris fik mulighed for at modtage gode råd af Erik Mortensen.

I forbindelse med afsløringen vil billedhugger Jens Galschiøt fortælle om skabelsesprocessen. Odenses borgmester Anker Boye vil på byens vegne knytter kommentarer til den fornemme opstilling på én af byens nye pladser, Brummers Plads, midt i det gamle glasværk.

Skolen vil umiddelbart inden afsløringen den 7. oktober holde pressemøde kl. 13.00, hvor der bliver mulighed for at møde såvel den unge modeskaber Jørgen Simonsen som billedhugger Jens Galschiøt. Skolens formand Merete Aarup vil orientere om finansieringen af den fornemme skulptur. Ved afsløringen vil de bevilgende fonde være repræsenteret.

Yderligere oplysninger:

Karen Maigaard
rektor for Beklædningsfagskolen
Ørstedsgade 28
5000 Odense C.
tlf. 66 12 21 45

e-mail: bekl.@bekl.dk

www.bekl.dk


To the Octopus dress main index  |  To Jens Galschiot main index
More Clothing art

Level Up

1999: Octopus Dress
Additional Information:
Categories: 1999: Octopus Dress | Clothing Sculptures | Commissioned Work
Sculptures: Octopus Dress
Type: Press releases
Dates: 22nd October 1999
Locations: Odense, Denmark
Co-operators and Helpers: Jean Voigt | Joergen Simonsen
Partners: Erik Mortensen
Sponsors: Bikuben | Engineer N.M. Knudsen Foundation | Nykredit | Thomas B. Thrige Foundation