Skriget stjålet


 

Indhold:

 

 


Billeder af Skriget:

(for at downloade et billede tryk højre musetast og vælg gem!) Kontakter:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
tlf: 66 18 40 58 
aidoh@aidoh.dk

www.aidoh.dk/galschiot.htm

Værkstedsgalleriet
v. Jette Heckmann
Tørresøvej 107
Otterup
Tlf: 64 87 15 53

 Pressemeddelelse d 16 september

Skriget stjålet

Denne gang er det ikke Edvard Munks berømte maleri, men en 250 kg tung bronzeskulptur til over 200.000 kr der er blevet stjålet. "Skriget" er udført af den danske billedhugger Jens Galschiøt , der bl.a er kendt for hans omfattende happening "den indre svinehund" og skamstøtte opsætninger i Hongkong, Mexico og Brasilien.

Skulpturen var udstillet i en skulpturpark i tilknytning til "Værkstedsgalleriet" i Otterup på Fyn. "De kunstinteresserede tyve fjernede en stenvold af kampesten og bakkede en bil med trailer ind i parken og fik bakset den 2,5 meter høje skulptur op på trailer " fortæller Jette Heckmann der er ejer af galleriet. Tyveriet skete natten til lørdag d 16 september imellem 02 og 8 om morgenen.

Skulpturen forestiller en kvinde der skriger til himlen i desperation over at hun er er blevet forladt af sin gud og er en meget markant og voldsom skulptur,der absolut ikke passer ind i ethvert hjem, så det er lidt af en gåde hvem der har stålet den. Dette var også baggrunden for at den ikke var forsikret, da det er helt usædvanligt at tyve interessere sig får den slags svært omsættelige objekter.

Skulpturen var ydermere gravet et stykke ned i jorden, så det har været et større arbejde at fjerne den.

Den fynske billedhugger mener at der kun kan være 2 muligheder, enten er der tale om nogle håbløse amatørtyve der er kørt forbi parken og fået en fiks ide, eller også er der tale om et bestillingsarbejde og så er skulpturen allerede ude af landet. " Det er bare underligt hvis der skulle være tale om bestillingsarbejde, den der samler på skulpturer i denne relativ billige klasse, har vel også penge til at købe dem hos mig" udtaler Jens Galschiøt

Det er ikke første gang at Galschiøt har fået stjålet sine skulptere. 2 skulpturer på 70 cm af arabiske klædedragter blev for 4 år siden stjålet fra et galleri i Odense og yderlig 2 skulpturer forsvandt fra en større skulpturgruppe "den lille prins" i fuglebjerg på sjælland, hvor tyvene havde brugt en bil til at trække skulpturerne fri. Ingen af disse skulpturer er dukket op igen "måske skulle jeg til at lave nogle andre skulpturer der ikke er så tyvetækkelige " slutter Galschiøt,

 

Yderlige informationer om tyveriet kan fås hos:

Værkstedsgalleriet, Jette Heckmann, Tørresøvej 107, Otterup tlf:64871553

Eller hos :Jens Galschiøt, Banevænget 22, Odense tlf 66184058 eller 66 144038

Foto og yderlige information om Galschiøt kan hentes på Internettet: www.aidoh.dk 

Eller ved at kontakte ovenstående personer.

Foto af den stjålne skulptur vil blive lagt op på www.aidoh.dk  i løbet af lørdagen

Level Up

Stjålne skulpturer / Stolen Sculptures
Additional Information:
Categories: Stjålne skulpturer / Stolen Sculptures | About Jens Galschiot | Happenings and Sculptures
Type: Press releases
Dates: 16th September 2001