Pressemeddelelse og invitation, 17. december 2004

Stemmer fra Betonen

Jeg er sikker på at hvis jeg fortalte at min far slog mig hver dag, ville folk straks tro mig! Men jeg skal overbevise dem om at det modsatte er sandt.

Dette er hverdagen for Asma Abdohl som er en af stemmerne fra betonen. En interaktiv vandre­ud­stil­ling med spørgsmål og svar fra Vollsmose. Et digitalt dokument fra en bydel under forandring. I en tid, hvor meningsdannelsen er præget af flygtningestrømme – europæisk nationalisme, islamisk vækkel­se og en oprustning af verden i ’dem og os’.

15 fladskærme giver billeder og lyd til stemmerne fra betonen. Stemmerne er integreret i en hundre­de kvadratmeter stor kunstinstallation bestående af forrevet beton, nøgne kvindeskulpturer, danske flag, dildo, H.C.Andersen wonderbra, masker, amerikanske spændetrøjer og meget andet. Alt sammen skabt i kobber af happening- og konceptkunstneren Jens Galschiøt.

Officiel åbning og fernisering i Odense Rådhushal

tirsdag 4. januar kl. 14.00

ved Borgmester Anker Boye

Udstillingen vises i

Odense Rådhushal fra tirsdag den 4. til onsdag den 12. januar 2005.  

Mandag–onsdag kl. 9 –12,  torsdag kl. 9 – 17.30,  fredag kl. 9 – 12 og  lørdag-søndag kl. 10 –16.

Den flyttes til:

Vollsmose Bibliotek 17. januar – 5. februar 2005.

Udstillingen består af15 PCer med tilhørende tv-monitorer, hvor tilskueren efter eget valg kan møde 24 mennesker med til­knytning til Vollsmose, der svarer på 50 spørgsmål. I alt 1200 svar.

Spørgsmålene er fremkommet i samarbejde med de medvirkende, som er blevet bedt om at formulere relevante spørgs­mål  i forhold til virkeligheden som den tager sig ud bydelen.

Spørgsmålene og svarene kommer bl.a. fra den kvindelige førtidspensionist som har boet 1.th i 23 år - den tyrkiske køre­læ­rer, hvis far kom hertil i 70erne for at arbejde på et jernstøberi - den irakiske journalist der måtte flygte fra Saddam Hus­sein - den vietnamesiske bådflygtning - gymnasieeleven der taler klingende fynsk, men har en arabisk bag­grund og en splittelse indeni. Men også fra skoleinspektøren, præsten, nærbetjenten og pædagogen, som har deres dag­li­ge gang i områ­det.

Formålet med projektet er at konfrontere de myter, fordomme og dårligt image, der klæber til boligkvarterer som Volls­mose med billeder af de mennesker, som bor, lever og arbejder i bydelen.

Billedhuggeren Jens Galschiøt  har skabt en kunstinstallation bestående af fem øer, med hver 3 fladskærme. Installa­tio­nen består af beton, armeringsjern, kobberskulpturer, danskflag, plastikblomster, ølflasker o.m.a. Hver enkelt ø relaterer sig til spørgsmålene og svarene.

Idéen er skabt af dokumentarfilmproduktcenten Niller Madsen og tv-stationen Odense ser Rødt har stået for research, optagelse og redigering. Monitor Media, et medieprojekt i Vollsmose har stået for programmering af den interaktive del.

www.stemmerfrabetonen.dker projektets webside, hvor projektet er beskrevet og hvor de over 1200 svar på spørgs­må­le­ne vil blive lagt op i løbet af januar 2005.

Bestilling af Stemmer fra Betonen: Udstillingen består af 5 sektioner i europa-palle størrelse, så den er nem at trans­por­te­re og opstille. Den kan bestilles hos Niller Madsen, tlf. 40 214 415, e-mail: nillermadsen@mail.tele.dk

Økonomisk støtte: Projektet har indtil videre modtaget støtte fra Odense Kommunes Vollsmose-pulje, Kunst­styrel­sen og LO.

Kontakter:

Projektleder –  Niller Madsen, tlf. 40 214 415, e-mail: nillermadsen@mail.tele.dk

Billedhugger – Jens Galschiøt, tlf. 6618 4058, e-mail: aidoh@aidoh.dkRelevant documents
 • Indvielse i Odense Rådhushal ved borgmester Anker Boye 17. december 2004 to the version of this document  
 • Level Up

  2004: Stemmer fra betonen - en interaktiv installation om en udskældt bydel
  Additional Information:
  Categories: 2004: Stemmer fra betonen - en interaktiv installation om en udskældt bydel | Happenings and Art Installations | 2005: Local events | 2004: Local events
  Themes: Free speech | Racism
  Type: Press releases
  Dates: 17th December 2004
  Locations: Town Hall, Odense, Denmark | Vollsmose Bibliotek, Odense, Denmark
  Co-operators and Helpers: Anker Boye, Odenses borgmester
  Partners: Monitor | Odense ser Rødt