H.C. Andersens opstandelses-optog

 

Mandag den 2. april kl. 11.00 – 14.30

Fra Odense Havn til Flakhaven

Du inviteres hermed til opstandelse i påskeugen af den druknede H. C. Andersen skulptur på hans fødselsdag den 2. april 2012. Vi hejser ham op af havnen og efter at han ved en højtryks-spuling er blevet renset for havneslam, vil vi gå i et opstandelses-optog til Flakhaven.

 

Opstandelses-optoget bliver ret muntert. Der er jo tale om både en fødselsdag og en opstandelse. Så vi regner med at lave et optog med dansende sambapiger i front med musik, fest og anden ballade. Så der er lagt op for til en begivenhedsrig dag for både optogs-deltagere og H.C. Andersen.

 

Spis Andersen: Vi vil inviterer alle byens børn med til optoget som ender på Flakhaven, hvor der vil være opstillet en kæmpe chokolade(marcipan) skulptur af H.C. Andersen. Vi ved godt at kannibalisme er forbudt, men HCA er 207 år gammel, så mon ikke vi får tilgivelse.

Chokolade HCA’en vil blive skåret ud af ceremoni-mesteren og uddelt til både børn og voksne.

 

Deltag i begivenheden på Facebook på

http://www.facebook.com/events/277580402310766/, hvor vi vil opdatere om festlige opslag osv. på begivenheden.

 

 

Program (foreløbigt) for opstandelses–optog                               

 

Mandag den 2. april 2012: 

Kl. 11.00: Vi mødes i havnen ved den druknede H.C. Andersen skulptur, hvor der vil være lidt levede opstandelses-musik.

Kl. 11.15: HCA hejses op af det kolde vand og bliver højtryks-renset. Der tales og skåles for opstandelsen.

Kl. 11.45: optoget med HCA, sambapiger og andre festlige indslag.

Kl. 12.45: optoget kommer ind på Flakhaven, hvor der er opstillet verdens største chokolade-/marcipan skulptur af HCA.

Kl. 13.15. Børn og voksne spiser HCA. Galschiøts medarbejdere går i gang med at give skulpturen en oppudsning og reparation. Der synges sange - spises pølser, drikkes opstandelses-vin og øl - ses på festlige indslag m.v.

Kl. 14.30: Vi forlader Flakhaven. Opstandelsen er fuldbragt.

beskåret _MG_6911

 Tekstboks: Hvorfor drukne skulpturen i havnen?
Flere tusinde deltog den 8. okt. 2011 i en begravelses-march af den 3 meter høje H.C. Andersen skulptur. Mange af borgerne var klædt ud i sort sørgetøj fra århundredeskiftet. Da skulpturen nåede Odense havn, blev den hejst op i 10 meters højde og skuespiller Vigga Bro læste en eventyrlig tale. Skulpturen blev sænket ned i havnen. Efter drukningen drak borgerne gravøl, spiste pølser og forlod derefter H.C. Andersen siddende alene i vand til halsen i den mennesketomme havn. 
H.C.A. skulpturen skulle oprindelig være en del af en større vandkunst Fortællerbrønden, der skulle stå i Odenses centrum, og hvoromkring der skulle opbygges en fortællertradition. Skulpturen skulle indeholde en fortolkning af alle H.C. Andersens 156 eventyr.
Alle pengene til H.C.A vandkunsten har været til stede i flere år, men pga. af sendrægtighed (6 år) i kommunen med at finde en central plads, overhalede finanskrisen projektet, og politikerne brugte pengene fra skulpturkassen til andre formål. I protest imod dette druknede kunstneren den tonstunge skulptur i havnen.

 

                     

Venlig hilsen Jens Galschiøt

                                                                             og hans hårdt prøvede medarbejdere