Jens Galschiøt

GALLERI GALSCHIØT - SMYKKESMEDEN - SKULPTURSTØBERIET -VÆRKSTEDET

Jens Galschiøt - Banevænget 22 - DK-5270 Odense N - Tel. 6618 4058 - Fax 6618 4158 - E-mail aidoh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk

 

Fyns Politi

Hans Mules Gade 1-3

5000 Odense C

Att: Bo Hjeds

 

Odense d 31. maj 2011

 

Journalnummer 2300-75599-00182-11

 

Klage om at efterforskning er stanset

 

Jeg vil hermed gerne klage over at denne sag er stoppet. Jeg føler at min retssikkerhed som borger i Danmark i den grad er trådt under fode og vil derfor anmode Statsadvokaten om en ændring af afgørelsen, så sagen kan blive efterforsket færdig.

 

Argumenterne er følgende:

 

Personen der har forsøgt at sælge ”min” skulptur på Bruun-Rasmussens kunstauktioner, har givet mig 2 forklaringer på hvordan det er gået til, at han er i besiddelse af denne skulptur.

 

1.           Han havde fået den som (sort)løn i forbindelse med et modeshow i tyskland og derfor havde han ingen kvittering.

2.           Han ændrede derefter forklaring til at han nu havde købt den på et værtshus i Odense for 2.000 kr. af en mand- som nu desværre var død.!!

 

For mig at se, er der nærmest tale om en tilståelses sag. Skulpturen koster ca. 20.000 til 30.000 kr. og hvis man køber en skulptur af den størrelse på et værtshus, kan man kun handle i ond tro.

 

Jeg har i øvrigt fået stjålet over 50 skulpturer og dette er den første der er dukket op – så alene pga. det kunne jeg forvente, at politiet nu ville undersøge sagen grundigt, for at se om der var en sammenhæng imellem de omfattende tyverier af mine skulpturer.

 

Ang. Forældelse:

Grunde til at jeg ikke havde anmeldt skulpturen i første omgang:

 

1.           dels fordi den hang uden for galleriet, så der gik temmelig lang tid før vi opdagede at den var væk

2.           dels fordi at jeg var en lille smugle usikker på, om en af mine tidlige medarbejdere havde pakket den væk og at den derfor lå nedpakket et eller andet sted på det over 2500 m2 store værksted, hvor der er over 500 skulpturer forskellige steder.

 

Dette er baggrunden for at jeg ikke anmeldte det straks, men valgte at se tiden an. Da skulpturen så dukkede op på Bruun-Rasmussens auktioner var jeg sikker på at den var stjålet, hvad den manglende signatur også beviste (der er ingen der køber en skulptur/kunstværk i den prisklasse uden at den er signeret). Jeg har derfor anmeldt den med det samme, da jeg fik vished om at den rent faktisk var stålet.

 

I øvrigt undrer det mig, at man stopper sagen på dette grundlag, der er vel stadig sket en forbrydelse uanset om det er anmeldt eller ej. Eksempelvis kan jeg nævne de bøger der blev stjålet fra et kongeligt bibliotek hvor de først opdage det flere år efter, da de kom på auktion i London.?

 

Eller er det virkeligt sådan, at hvis man stjæler en ting fra andre borgere eller virksomheder og det først bliver opdaget efter 5 år så tilhøre tingen nu tyven?? som derefter frit kan sælge den til tredje person?

 

Det kan selvfølgelig godt betragtes som en enkel sag, men som enhver god efterforsker vil se en sammenhæng i og med de andre sager, som politiet også har henlagt til andet viser sig, og det gør det jo nu.! Jeg blev i øvrigt lovet, at sagen ville blive genoptaget skulle nye beviser dukke op.

 

Politiet og rigspolitiet har fået lister over stjålne skulpturer.

 

Derudover har jeg gentagne gange sendt lister til politiet over hvilke af mine skulpturer der er stjålet og på disse lister har blomsterkummen optrådt. Se bilag om det har nogle betydning i denne sag ved jeg ikke – i øvrigt skulle rigspolitiet have sendt denne liste ud over Interpol da man formodede at skulpturerne var i udlandet.

 

Jeg har oven i købet lave en webside med alle de stjålne skulpturer.

 

Vi vil offentliggøre alle dokumenterne i denne sag:

 

1.           så offentligheden dels kan hjælpe til

2.           men også fordi offentligheden fortjener få et indblik i hvor lidt omsorg og opklaring, man kan forvente, i forbindelse med selv omfattende politisager som denne.

 

For mig handler det ikke om retsforfølgelse, men om at få min skulptur tilbage. Jeg oplever det f.eks , som ydmygende at se min skulptur igen sat til salg på Bruun-Rasmussen dags dato.

 

Jeg står altid til rådighed med yderlige oplysninger

 

 

Venlige hilsner

Jens Galschiøt