Opdate : Pressemeddelelse 7 okt. 2011. Kan også hentes med hyperlink på http://www.aidoh.dk/DK-Press11-10-07

H.C.A.´s begravelse, Vigga Bro holder begravelsestalen

- media over hele kloden omtaler begivenheden.

Det går forrygende med begravelsen af H.C. Andersen i Odense havn fra på lørdag den 8. kl. 14.00 på Flakhaven. Mange har fundet deres sorte tøj og hatte frem og udvist en hel del kreativitet. Så måske kan du få luftet den hat du har hængende men som det aldrig er passende at tage på. Til denne begravelse vil alt være passende også selv om du ikke har sort tøj på.

Jeg har ellers reklameret med både hornmusik, gravøl og herrekor. Men herrekoret er kikset pga. manglende dirigent. Men til gengæld kommer der 4-5 sorte frieserheste og H.C.A. bliver kørt på en hestevogn trukket af to røde frederiksborgheste, så romantikken er i højsædet.

Skuespiller og historiefortæller Vigga Bro har sagt ja til at holde hovedtalen på havnen når H.C.A.-skulpturen sænkes ned. Talen er skrevet af skuespiller og tekstforfatter Lena Bjørn fra Dacapo Teatret.

Facebook: På begravelsesmarchens Facebook-side har 400 har sagt at de kommer og 500 siger ”kommer måske” og de fleste kommer nok bare, så det ser ud til at vil bliver mange, med mindre at det bliver helt elendigt vejr.

Vi har sendt en pressemeddelelse uddansk, engelsk og spansk. Det har resulteret i en større omtale kloden rundt fra BBC og The Guardian i England til scoop i New Zealand og i Europa fra Kroatien, Slovenien, Tjekkiet, Polen, Sverige til Norge og Danmark. BBC vil lave et større interview på selve begravelsesdagen fra kl. 7.30 lørdag morgen med Galschiøt direkte fra DR´s radio-studier i Odense, hvor Galschiøt i forvejen er til stede da han skal deltage i P4 Radio Fyn fra kl. 9.00. Vi har lagt et udvalg af disse artikler på internettet.

Galschiøt har designet en speciel øl-etikette til gravøllet fra BrygSelv.dk, så de bliver nok revet væk, men bare rolig, ’Druen & Bønnen’ har forsyninger af godt dansk fadøl og Galschiøt har købt sodavand til børnene, som nok ikke vil have godt af gravøllet. Til gengæld bliver de nok glade for Banjos pølser. Alt er sponsoreret og derfor gratis.

Vi har trykt flere tusinde invitationer, som er blevet revet væk. Og der er hængt plakater op mange steder.

Vi har måttet fremstille en speciel sokkel til H.C.A. skulpturen, som bliver monteret lige før den sænkes i den våde grav. Den vil hæve skulpturen 70 cm, så den stadig vil stikke op over overfladen, det vil jo være synd hvis H.C.A. ikke kan trække vejret.

TV dok: Niller Madsen har lavet en tv-film som optakt til begravelsesceremonien med interview af Galschiøt, politikere og forbipasserende. Han er selvfølgelig også til stede for at lave dokumentarfilm om happeningen.

Universet støtter begravelsen. Danmarks radio oplyser at det regner med stjerneskud på lørdag. For kun tredje gang i over 100 år præsenterer kometen Giacobini-Zinner lørdag aften det helt store show på nattehimlen over Danmark. Det betyder at gamle H.C.A. kan nyde sin første aften alene i Odense havn, imedens stjerneskuddene flakser ned i tusindvis. Tak til universetJ og endnu en grund til at ønske klart vejr.

Galschiøt har lavet en stor collage af samtlige foto af hele Fortællerbrøndens historie. 2000 stk. - de er blevet monteret på et stort lærred der skal sælges på lauritz.com til fordel for syge børn. Collagen er en del af et VIP maleri projekt sammen med Fyens Stiftstidende og skal sjovt nok udstilles på Odense Rådhus og afsløres af Anker Boye. Collagen hedder ’Venter på bedre tider’ som også den druknede H.C.A. hedder. Vi kan lige nå at få klistret foto af begravelsen op på mandag.

Måske ses vi.                   

**********************

Kontakt til: Kunstneren: Jens Galschiøt www.aidoh.dk, mail: aidoh@aidoh.dk, tlf. 6618 4058 eller mobil 4044 7058

Indsamlingskomitéen: Hanne Nordentoft 6594 1617 og Odense Kommune: 6613 1372

Info/foto omkring Begravelseshappening: www.aidoh.dk/HCA2011 - TV indslag om happeningen: www.aidoh.dk/HCA2011TV Facebook: http://www.facebook.com/galschiot.official. Denne pressemeddelelse: http://www.aidoh.dk/?categoryID=352 

Begravelses-program og opdate 26. september: www.aidoh.dk/HCA2011program

Infobrev den 22. sep.: www.aidoh.dk/DK-HCA2011Info