Jens Galschiøt har valgt at deltage i denne event og har lavet en spektakulær skulptur af et plastikjuletræ. Og han fortæller om processen:

”Jeg blev kontaktet af Catharina Boserup der opfordrede mig til at være med i eventen.  Da projektet var et godgørenhedsprojekt valgte jeg at deltage og efter en uge modtog jeg det grimmeste glasfiber-juletræ jeg nogensinde har set.

Efter at have kikket på det et stykke tid, besluttede jeg at lave en dekonstruktion af juletræet, som til at fremstå som en fuldstændig stresset og vanvittig kvinde der har været på juleindkøb i 14 dage.  Kvindeskulpturen modelleres op i voks og støbes i kobber og kjolen er juletræet. Kjolen kommer til at bestå af en ’Dripping Painting’ konstruktion, hvor vi lader hele skulpturen dreje på en drejesokkel imedens at der langsomt drypper maling ned over glasfiberjuletræet.”

Jens Galschiøt den 22. oktober 2010

Se fotos af processen på: www.aidoh.dk/xmastrees2010

 

 

Om projektet:

 

For kultur og kunst, for Danmark, for alle, for velgørenhed, for sjov!

 

Se projektets webside på: http://happyxmastrees.com/

 

I julemånederne 2010 vil happy® xmas trees gøre København til nordens største udendørs galleri. happy® xmas trees vision er at besøge alverdens storbyer og være i konstant udvikling. Både i størrelse, kreativitet og kunstnerisk kvalitet.

Startskuddet sker med en stor verdenspremiere af happy® xmas trees den 13. november 2010 på Københavns Rådhusplads. Her vil begivenheden, kunstnerne, sponsorerne og andre involverede blive præsenteret for offentligheden, medierne og den danske kunstscene.

Udstilling i byrummet

Efter den officielle verdenspremiere placeres juletræerne på en række af Københavns travleste gader, butiksstrøg, pladser og andre sjove og befolkede placeringer. Her vil kunstværkerne kunne beskues af turister, kunstelskere, den menige borger og københavner i en periode på 6 uger fra lørdag den 13. november til og med den 25. december 2010, hvorefter alle træerne samles til en stor offentlig udstilling mellem jul og nytår på et af Skandinaviens smukkeste udstillingssteder -Øksnehallen.

Vi forventer, at de udstillede træer bliver set af mindst 800.000 mennesker dagligt og at op mod 2 millioner forskellige borgere ser, danser rundt om og tager billeder af træerne i løbet af de 6 uger hvor træerne er udstillet. Træerne kan blandt andet ses på Kongens Nytorv, Rådhuspladsen, Amagertorv, Hovedbanegården, Nørreport Station, Vesterport Station samt de mest trafikerede butiksstrøg og pladser i København.

Kilder: Bylivsdata, DSB, CPH Lufthavn, Vejnet

 

Finale

Afslutningen af happy® xmas trees – Copenhagen 2010 sker med en offentlig udstilling i Øksnehallen mellem jul og nytår. Udstillingen er en unik mulighed for familien i juleferien til at se alle de kreative kunstværker samlet på ét sted – også for de virksomheder og privatpersoner som ønsker at byde på kunstværkerne under den afsluttende auktion, som også løbende kan følges under hele eventen fra den 13. november på Lauritz.com

Når happy® xmas trees for alvor bliver skudt i gang 13. november kan du finde træerne via vores interaktive kort, hvor du også kan læse mere om træerne, kunstnerne og sponsorerne.

 

Et projekt der hjælper globalt som lokalt!

happy® xmas trees er primært en stor offentlig kultur- og kunstbegivenhed med et stærkt budskab der vil bidrage til velgørende formål. Under hele udstillingen er det muligt at byde på happy® træerne indtil auktionen endeligt lukkes den 29. december. Hele overskuddet går til skovrejsningsprojektet happy® forests Mali i Afrika.

 

happy® xmas trees planter Jatropha træer Mali i Afrika

Ved at plante træer hvor der i dag er savanne, busk-steppe eller ørken, konverterer vi ufrugtbar jord til frugtbart land, som producerer ilt og optager CO2, og derved bidrager vi positivt i det globale klimaregnskab med et synligt projekt der er til at forstå for alle aldre.

Udover den positive effekt i klimaregnskabet og produktionen af biodiesel fra træets nødder, vil et bæredygtigt skovbrug i Afrika kunne skabe eksistensgrundlaget for et meget stort antal familier, understøtte hele lokalsamfund og derved også bidrage som generel ulandsbistand i fattige områder.

Allerede den første udstilling med Cowparade 2007 resulterede i mere end 1.4 millioner kroner til velgørenhed, med en gennemsnitspris på næsten 35.000 kroner pr. ko – og det var bare begyndelsen!

Vi vil med et tilsvarende beløb for happy® træerne kunne plante hvad der svarer til 1500 fodboldbaner Jatrophaskov, der vil kunne aktivere og brødføde ca. 2.500 famillier.

Man vil under hele paraden også kunne følge og byde på happy® træerne, på www.lauritz.com.