Formkursus

Afbinding af små skulpturer og smykker

i tokomponent silikone og vulkaniserings gummi

På kurset lærer man simpel afbinding af små skulpturer i silikonegummi (10 cm i diameter og max 25 i højden.)  Man lærer at pensle sit emne og at blande silikonen, indstøbe og at udskære den færdige form med mindst mulig flækfaner. Det er en meget enkel teknik, der nemt kan gentages hjemme på køkkenbordet. Dog skal man regne med at emnet kan få ridser under udskæring, og at meget tynde eller fine voksemner kan brække og vride under processen, men det kan repareres i voksen.

Emner til denne teknik (silikone) kan være voks emner såvel som færdigstøbte emner.

Man lærer at tage aftryk af smykke-emner i VLT gummi. Det er en teknik hvor man indsætter sit emne i en aluminiums-form på 7 gange 8 cm, sammen med plader af en meget formbar gummimasse, og derefter vulkaniserer emnet under tryk ved 85 grader. Denne teknik er uhyre præcis og laver meget flotte aftryk i en hård juvelervoks. Teknikken er dog meget udstyrstung, men nem at lære. Og meget brugbar til produktion, især til smykker med mange fine detaljer.

På grund af at hærdningen der sker ved varme, er denne teknik (VLT) kun brugbar ved metal-emner eller emner i hård plast.

Man skal selv medbringe det eller de emner man ønsker at afbinde, da der ikke vil være mulighed for at lave modelleringsarbejde.

Derimod vil der være mulighed for at producere en del emner med de forme som er blevet fremstillet på kurset.

Hvis du er usikker på hvilke emner du skal tage med kan du kontakte læreren Søren Lilliendal Hansen på tlf. 3114 7044.