http://aidoh-dk.client1.mailmailmail.net/admin/temp/user/595/infomail_25_august_2013/ismael_tegning_reduceret.jpg

Afmeld fra infoliste, se nederst i denne mail
 

Kære Vagn

Hermed en lille reminder omkring ferniseringen af den kurdisk kunstudstilling og efterfølgende koncert med den kurdiske sangerinde og harpespiller Tara jaff på Galleri Galschiøt.

Udstillingen åbnes af den irakiske ambassadør.

 

Lørdag den 14. september fra kl. 13.00 til 19.00 går det løs. Dagen starter med fernisering af en udstilling med 3 af irakisk Kurdistans bedste kunstnere: Ismail Khayat, Niaz Bayati, Avan Khrajiany og fra London har vi hentet den kurdiske sangerinde Tara Jaff, der giver koncert kl. 17.00-19.00. Derefter er der hyggeligt samvær og lidt mad kan købes på galleriet. Se info nedenfor.

Vi er i forbindelse med udstillingen ved at opbygge og istandsætte en ny udstillingssal på ca 100 m2, hvor vi vil sætte galleriets faste samling ind, så der bliver plads til kurderne. Så for tiden males, spartles og opsættes der vægge, selv om salen nok ikke bliver færdig, tager vi den i brug i forbindelse med ferniseringen.

Den 3 meter høje H.C. Andersen skulptur, der har stået på rådhuspladsen i Odense er blevet solgt til GyldensteenGolf i Bogense, som derfor har skiftet navn til HCAGolf. Skulpturen skulle ellers indgå i "Fortællerbrønden" en større vandkunst i Odense med alle eventyrfigurerne men, der "gik Odense" i projektet. Galschiøt har derfor valgt at sælge skulpturen for at skaffe penge til hans nye projekt "Abrahams børn".


Den fede dame, Den gravide teenager og Flygtningeskibet kommer til Assens
i weekenden. Se nedenfor 

Vi har bl.a. stillet 5 større bronzeskulpturer op ved H.C. Andersen hotellet i Odense, det drejer sig om H.C.A. i en queer tid - den druknede H.C.A samt tre af hjemløseskulpturerne.

Alberto Aragon åbner udstilling i Odense på kunstgalleriet d. 14. sep. Han er en gammel ven af Galschiøt og de har arbejdet samme i de sidste 10 år,. Han har bl.a. har malet det store gule ansigt i galleributikken.

Måske ses vi til fernisering :)

De kærligste hilsener fra

Henriette Højmark
(Listebestyrer)

Kurdisk koncert og kunstudstilling

Invitation: Lørdag d. 14. september 2013 kl. 13.00 - 19.00 er der fernisering og koncert hos Galleri Galschiøt . Jens Galschiøt var i Kurdistan (Irak) i 2012 . Dette besøg har resulteret i en masse nye venner og han har indledt et samarbejde med kurdiske kunstnere om flere projekter i det nordlige Irak (Kurdistan).

Han har derfor inviteret nogle af Kurdistans bedste kunstnere til at udstille i Galleriet. For også at præsentere den kurdiske sangskat har han inviteret den kurdiske sangerinde Tara Jaff. Hun kommer hele vejen fra London for at berige vores kurdiske udstilling.
Udstillingen er fra d. 14. september til d. 2. oktober.

De kurdiske kunstnere er:

Ismail Khayat som er Kurdistans” Grand old man” og som i sin fabulerende stil kunne minde lidt om vores Asger Jorn. Ismael har et hav af internationale udstillinger bag sig, og har også et slægtskab med Galschiøt, idet han bruger sin kunst til at blande sig i samfundsdebatten.
Han malede f.eks et helt bjerg mellem to kurdiske byer for at stoppe rivaliseringen imellem to kurdiske partier, der var ved at spolere muligheden for at få et autonomt styre i det nordlige Irak. Se foto på google.

Niaz Bayati er designer, maler og skulptør. Niaz taler perfekt dansk og bor i Odense. Han vil præsentere sine tegninger, papirværker og keramiske skulpturer. Han har, efter Saddam Husseins fald, fået mulighed for at besøge Kurdistan igen.
I Irak deltager og tilrettelægger han et større X-Faktor lignede TV show, hvor han i øvrigt har hyret en del danske modeller til at gå catwork med det tøj, som håbefulde kurdiske designerspirer har kreeret. Niaz er den ”onde” dommer - en slags Kurdistans Blachman. TVshowet bliver sendt over satellit TV til millioner af kurdere. Se hans facebook

Niaz er tidligere partisan og måtte flygte fra Irak til Danmark allerede i 1985 efter adskillige fængselsophold. Han er Galschiøts ven og Jens fortæller følgende: ”Niaz viste mig engang en lille tegning af en nøgen kvinde. Han fortalte, at netop denne tegning engang havde kostet ham adskillige dages tortur, fordi han havde hængt den op i sin fængselscelle, og fangevogterne brugte de nøgne bryster til at beskylde ham for at tegne utugtige tegninger. Niaz nægtede at tegne brysterne over”. En lille historie om at holde fast i sin kunst og livets smukke sider.

Avan Khrajiany viser skulptur og tegning. Hun er gift med Niaz og er noget så speciel som en kvindelig billedhugger fra Mellemøsten - dem findes der ikke mange af. Avan har arbejdet sammen med Galschiøt, og hun har brugt sin sikre formsans til at hjælpe med at modellere adskillige skulpturer på Galschiøts værksted.

Avan har arbejdet med og frembragt en del helt store skulpturer både i Irak og i Danmark. Hun og Niaz har netop fået en pragtfuld datter, men hun glæder sig til, at hun kommer i vuggestue, så hun kan komme i gang med sine spændende skulpturer i naturalistisk stil.

Tara Jaff er en af stjernerne på den kurdiske sanghimmel. Hun bor i London, men rejser ofte verden rundt med sin harpe for at give koncerter. Så det er lidt af et scoop, at vi har fået lokket hende til Odense, hvor hun kommer for at give sin opbakning til de 3 kurdiske kunstneres udstilling. Hun giver koncert i forlængelse af ferniseringen imellem kl. 17 og 19.00 og vi vil i den forbindelse bede om en lille entre på 50 kr. til at dække Tara´s rejse.

  

********

Program for fernisering lørdag d. 14. sep.

Kl. 13.00: ÅBNING AF UDSTILLINGEN: ambassadøren Dr. Albert Issa Nothor, Niaz Bayati og Jens Galschiøt.

Kunstnerne er til stede: og der er mulighed for at snakke med dem, få en lille forfriskning og se på værker af nogle af Irakisk Kurdistans bedste kunstnere.

Kl. 17.00: Tara Jaff spiller koncert i ca. 2 timer, Entre 50 kr

Kl. 19.00: Hyggeligt samvær og mulighed for at købe lidt mad

Udstillingen varer fra: d. 14. september til og med d. 2. oktober.

Åbningstider: Mandag til fredag kl. 9.00 til 17.00. Lørdag lukket. Søndag kl.12.00 til 17.00

 
*********

Galschiøt kunst i Assens

Den fede dame, Den gravide teenager og Flygtningeskibet kommer til Assens i weekenden. John har i samarbejde med kommunen opstillet de to store skulpturer foran galleriet

Der sker rigtig mange ting, bl.a. åbner Assens kunstnerne deres døre. Flygtningeskibet anløber Assens fredag d.13. sep kl. 16.00 og bliver til søndag d. 15. sep.

I den forbindelse har maleren John Hansen lavet en Galschiøt udstillingGalleri Hansen i den gamle busstation. Udstillingen åbner onsdag d. 11. sep til søndag d. 22. sep og der er åbent imellem kl. 13.00 til 18.00 alle dage undtagen mandag. 

Der vil også være mulighed for at høre skipperen fra flygtningeskibet M/S ANTON fortælle om hvordan de bruger Galschiøts kunst i deres kampagner, det foregår d. 14. sep kl. 14.00 på Galleri Hansen.


Efter Assens fortsætter flygtningebåden på sin sommer-turné . Se sejlplan

 

.***********

Fantastisk koncert i forrige uge

Vi havde en helt fantastisk koncert i sidste uge med galleriets venner Rasmus Lyberth, strubesangere fra Indre Mongoliet og 7 mexikanske musikere fra Bola Suriana.

Det var en pragtfuld koncert og galleriet var fyldt med 150 glade gæster, der fik en ekstaordinær oplevelse. Det var sjovt at se, at Lyberth fra Grønland og Hui fra Indre Mongoliet næsten lignede hinanden som brødre og deres sang ramte præcis det samme sted i sjælen. Så selv om det er tusind år siden, at de blev adskilt i 2 folk, er der stadigvæk stor forbundethed.

Jeg vil arbejde på at bringe dem samme igen om nogle år, når de igen er i Danmark på samme tid.*******

Besøg Galleri Galschiøt

Galleriet ligger på et 10.000 m2 stort område i Odense N med Galschiøts arbejdende atelier, udstillingshaller, bronze-støberi, skulpturparken og en galleri-butik, hvor man kan købe både skulpturer og smykker. Skulpturerne koster fra 400 kr. til 7.000.000 kr.

Stedet bugner af aktiviteter og interessante hel- og halvfærdige skulpturer, så der er nok at se på.

Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra 9.00 til 17.00. Lørdag lukket, Søndag fra 12.00 til 16.00. Fri entré.

Adressen er: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, Tlf. 6618 4058 - 5 minutter i bil fra Odense Centrum eller bus 91 og 92 mod Allesø eller Lumby.

 

koncert i Galleri GalschiøtIsmails bjerg mindre udsnit


Ismail
tegning på Pap

Ismail tegnig


Ismail Khayat udstilller på galleri galschiøt d 14 sep
2013


Tara Jaff giver koncert på Galleri Galschiøt d 14 sep
2013

Avan
Khrajiany udstiller i Galleri Galschiøt d 14 sep 2013

 Niaz Bayati
udstiller i Galleri Galschiøt 14 sep 2013
 
Avan og
Niaz svejser en bronze skulptur

Klimaflygtninge på bornholm ved folkemødet

Klimaflygtninge i optog under folkemødet på
Bornholm 2013

Flygtnigeskibet M/S ANTON med
galschiøt 70 kobberflygtnige gæster folkemødet

 

 

 

Følg med på:

Galschiøt på Facebook  og Follow Galschiøt on Twitter                  

Infoliste tilmelding: skriv navn, by og land til e-mail: aidoh@aidoh.dk


Kontakt til Galschiøt:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf. +45 6618 4058 - Mobil 4044 7058
Fax +45 6618 4158
Webside: http://www.aidoh.dk/  og http://www.GalleriGalschiot.dk

Email: aidoh@aidoh.dk 


Udsendt med MailPlatform.dk

http://aidoh-dk.client1.mailmailmail.net/open.php?M=XX12932736&L=XX1632&N=XX11155&F=H&image=.jpg