Infobreve kan også ses på   infobreve

   - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

Fredag d. 20. april kl. 16.00 inviteres du hermed til fernisering på en kæmpe Galschiøt udstilling på Randers kunstmuseum/midtby. Randers kunstmuseum har vovet pelsen og har som det første danske kunstmuseum lavet en samlet præsentation af Galschiøt installations- og happening kunst fra årene 1989 til 2012. Torben Weirup og Lise Jeppesen har skrevet katalog teksten og udstillingen varer indtil d.22. juli. Der er fri entré.

Derudover inviteres du til to fede arrangementer og koncerter i Galleri Galschiøt i Odense. Tilmelding til Lars 62 24 43 24 eller eco-net@eco-net.dk

-  Fredag d. 27. april kl. 19.30 ” Kan man leve af kærlighed og kilde vand”. En aften hvor vi vil diskutere, om man kan stå af ræset og udvikle en alternativ overlevelses strategi. Sten Møller fra ”Friland”, Lasse Markus og Lars Myrthu-Nielsen  vil fortælle, hvordan man kan leve, feriere  og rejse med et minimum forbrug af penge. Aftenen slutter med et forrygende Balkan orkester. Fri entré.

-  Lørdag d 28. kl. 13.00:  ”Heftig og begejstret fremtid”,  Et spændene seminar om verdens fremtid med  gode og kompetente oplæg og diskussion. Derefter rundvisning på Galleri Galschiøt.  Kl 18-20 : Festmenu ved det rullende køkken. Kok & Rul  

- Lørdag d. 28. Kl. 20.00: Koncert med Stig Møller trio.  Legenderne Stig Møller (Steppeulvene), Peter Ingemann og Hans Fagt spiller op til en formidabel koncert/ fest på Galleri Galschiøt, hvor der vil være plads til dans, hygge og dybsindige samtaler.

Opstandelsen af H.C.Andersen gik over al forventning . 2-3.000 deltog i HCA´s genopstandelse fra de druknede. Tina Turner deltog i en åben Mercedes cabriolet og stumpfolk, påskeæg- smadring, cirkusartister m.m. var med til at skabe en ekstraordinær genopstandelse. Masser af film og foto  nettet.

Vi har, som du kan se af ovenstående, en travl tid.  Galschiøt planlægger at tage til irakisk Kurdistan for at holde møde med the first lady (præsidentfruen), kulturministeren og en masse kunstnere ang. en Skamstøtte opsætning omkring Anfal massakren på 180.000 kurdere.  Derudover er vi ved at arrangere direkte TV og skulpturoptog ved Rio+ 20 mødet i Brasilien.

Oven i dette er der en masse andre aktiviteter. Bl.a. har Galschiøt´s internationale sekretær Vagn Frausing  60 års fødselsdag og har inviteret halvdelen af værkstedet 5 dage til Catalonien for at fejre dagen.

Vi får dog tid til at nyde foråret -  måske ses vi.

Kærlige hilsener
Vagn Fausing (snart 60 år) og

Jens Galschiøt, medarbejdere og

 

Randers kunst museum

 Vi har næsten flyttet hele værkstedet til Randers. Museets vægge er i anledningen af udstillingen blevet sortmalet og Inspektøren Lise Jeppesen og hendes medarbejdere arbejder i døgndrift for at få udstillingen klar til åbningen d. 20. april kl. 16.00

De opbygger dele af Galschiøts forunderlige univers i et slags kunst-laboratorium, som er en kalejdoskopisk fremstilling af Galschiøts tråde ud over hele kloden med fremvisning af skitser, modeller, over 200 tv indslag på et væld af skærme spændene fra små film fra YouTube, til professionelle filmportrætter. Gulvet er belagt med kopier af de over 6,5 millioner spalte millimeter, der er skrevet i alverdens medier om Galschiøt og hele laboratoriet er derefter krydret med diverse ting fra værkstedet.

I de to store sale bliver der en interessant museal fremstilling af udvalgte værker. Også Randers midtby vil blive voldsomt præget af Galschiøt skulpturer i de kommende måneder. Dette er ubetinget den største og mest varieret Galschiøt præsentation, der er lavet til dato, og det er en god mulighed for at se de mange værker, der ellers ofte er på turné rundt i verden.

På udstillingen vil være repræsenteret, Unge i glas, Masker -Hænder af Sten, -Molotovcocktail, - Flygtningeskibet M/S ANTON, - Fundamentalisme Bogstav, - Den Tiende Plage, - Freedom to Pollute, - Hungermarchen, - Survival of the Fattest, - Seven Metres, - Ko- galskab , - Brainstom,-Skamstøtten,-  Just do it,- Den Lille Pige med Mobiltelefonen,-  Min Indre Svinehund, -  I Guds Navn , Balanceakten, - Budbringeren,  - Fenrisulve, - Hjemløse,  - The Color Orange, - Dukker og Pengesedler fra Den Stille Død og skitser fra: Bonfire , Slave Monument, Berlinmuren, Fundamentalism, H.C.A model /Venus, Skamstøttemodellen.

Der er udgivet et museums magasin med omtale af kunstkritikker Torben Weirup og museums inspektør Lise Jeppesen, samt en uddelings pjece/plakat om udstillingen, og der er mulighed for at booke rundvisninger rundt på museet og i midt byen.

Udstillingen var indtil den 22. juli 2012. og der er fri entré.

***************

2 dage med koncerter og debat

I samarbejde med Lars Myrthu-Nielsen  fra  Øko-net har vi lavet disse dejlige arrangementer.  Vi har delt det lidt op, så man ikke behøver at deltage i begge dage, men kan vælge ud.

- Fredag aften, ” Kan man leve af kærlighed og kilde vand”, balkanmusik, fri entré.

-  ”Heftig og begejstret fremtid” seminar lørdag eftermiddag oplæg af Peter Hesseldahl, Andreas Lloyd, Kirsten Hjørn Holm Sørensen, Hans Henrik Samuelsen, Nils Ørum-Nielsen, Kirsten Paaby  og Kim Carstensen.

- Mad lørdag aften

- koncert lørdag aften med Stig Møller trio med Peter Ingemann og Hans Fagt

For at undgå overbookning skal du melde dig til hos Lars 62 24 43 24 eller eco-net@eco-net.dk

***************

Genopstandelse af H.C.Andersen skulpturen

Den gik som omtalt strålende med masser af mennesker.  Den konservative kultur-rådmand udtalte til TV2 Fyn, at han var glad for at H.C.A nu var genopstået og kommet  ind til byen, og han ville arbejde for en løsning af sagen. Men lad os nu se hvad der sker!!.

Der har været stor medieomtale. B.la.  sendte Fyens Stiftstidende direkte fra genopstandelsen, og der er også en del gode TV udsendelser, så hvis du gik glip af det, har du en god mulighed for at tjekke det ud her.

H.C.Andersen  skulpturen skal på turné i Odense og omegn, så hvis du har lyst til at få besøg og har en plads med godt offentlig udsyn så henvend dig  til Galschiøt og kom på turnélisten. aiodoh@aidoh.dk

Mange københavnere og intellektuelle kunstkendere har svært ved at forstå, at vi hiver HCA  op og ned af vandet. Måske er der bare tale om en folkelig happening som en protest imod kommunal slendrian, og at alt ting bliver så besværligt i Odense. Måske er der tale om en moderne version af HCA eventyret om Klodshans og ”kejserens nye klæder”, men netop disse to eventyr har intellektuelle kunstkendere sjovt nok svært ved at forstå J

***************

Wikipedia

Galschiøt er bredt omtalt på wikipedia, og der er mange, der har lavet lidt opdate på forskellige sprog. Dansk, polsk, tysk, Engelsk,  spansk, Esperanto,  fransk, Luganda, svensk, og  2 gange kinesisk ?, 

Disse omtaler er nu så gode, at de giver et betydelig bedre overblik end info fra Galschiøts egne sider. Så vi er begyndt at linke til dem i forskellige sammenhæng.

 Har du lyst til at udbygge informationerne endnu mere, eller er du god til sprog, så du kan oversætte det, der stå på de mest udbyggede sider (dansk og engelsk )til nye versioner,vil det være en stor hjælp til både Galschiøt og wikipedia

***************

Galleri Galschiøt set fra Afrika.

Vi har en studerende, Mutesa, fra Uganda på værkstedet. Han arbejder med kommunikatio/IT og har I den forbindelse lavet en konkurrence og en lille Tv-udsendelse, hvor der bliver sendt en ny episode hver søndag på YouTube og på Facebook. Tjek det ud, det er nogle sjove episoder.

Konkurrencen består af 3 spørgsmål, og der bliver udloddet en lille Galschiøt skulptur hver tredje uge blandt dem, der svarer rigtigt på spørgsmålene på mail, aidoh@aidoh.dk

***************

Besøg Galleri Galschiøt

Galleriet ligger på et 10.000 m2 stort område i Odense N, med Galschiøts arbejdende atelier, udstillingshal, bronze-støberi, skulpturpark og en galleri-butik, hvor man kan købe både skulpturer og smykker fra 700 kr til 7.000.000 kr.


Stedet bugner af aktiviteter og interessante hel- og halvfærdige skulpturer, så der er nok at se på.
 Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra 9.00 til 17.00. Weekend lukket. Fri entré.

Adressen er: Galleri Galschiøt, Banevænget 22,  5270 Odense N, Tlf. 6618 4058
5 minutter i bil fra Odense Centrum eller  bus 91 og 92 mod Allesø eller Lumby.Vi har bl.a  taget nogle foto fra bøger, der har brugt skulpturerne som illustration til denne mail

Følg med på:    Galschiøt på Facebook  og   Follow Galschiøt on Twitter

Se tidlige: Infobreve                                       

Tilmelding til infoliste: skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf.
+45 6618 4058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "Nej tak" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Denne mail er sendt til !*EMAIL*!