Infobrev 6 oktober 2011 kan også ses på   infobreve    - Afmelding af nyhedsbrev, se nederst

Kære  !*FIRSTNAME*!

Det går forrygende med begravelsen af H.C. Andersen i Odense havn fra på lørdag den 8. Kl. 14.00 på Flakhaven. Mange har fundet deres sorte tøj og hatte frem og udvist en hel del kreativitet. Så måske kan du få luftet den hat du har hængende men som det aldrig er passende at tage på.

Til denne begravelse vil alt være passende også selv om du ikke har sort tøj på.

 

 

Frieserheste i stedet for herrekor 

Jeg har ellers reklameret med både hornmusik, gravøl og herrekor. Men herrekoret er kikset pga. manglende dirigent. Men til gengæld kommer der 4-5 sorte frieserheste og H.C.A. bliver kørt på en hestevogn trukket af to røde frederiksborgheste, så romantikken er i højsædet.

Vigga Bro taler

Skuespiller og historiefortæller Vigga Bro har sagt ja til at holde hovedtalen på havnen når H.C.A.-skulpturen sænkes ned. Talen er skrevet af skuespiller og tekstforfatter Lena Bjørn, fra Dacapo Teatret.

400 tilmeldte på Facebook

Facebook: På begravelsesmarchens Facebook-side har 400 har sagt at de kommer og 500 siger ”kommer måske” og de fleste kommer nok bare, så det ser ud til at vil bliver mange, med mindre at det bliver helt elendigt vejr.

Media over hele kloden omtaler begivenheden

Vi har sendt en pressemeddelelse uddansk, engelsk og spansk. Det har resulteret i en større omtale kloden rundt fra BBC og The Guardian i England til scoop i New Zealand og i Europa fra Kroatien, Slovenien, Tjekkiet, Polen, Sverige til Norge og Danmark. BBC vil lave et større interview på selve begravelsesdagen fra kl. 7.30 lørdag morgen med Galschiøt direkte fra DR´s radio-studier i Odense, hvor Galschiøt i forvejen er til stede da han skal deltage i P4 Radio Fyn fra kl. 9.00. Vi har lagt et udvalg af disse artikler på internettet.

 

Sponsor af øl  og pølser

Galschiøt har designet en speciel øl-etikette til gravøllet fra BrygSelv.dk, så de bliver nok revet væk, men bare rolig, ’Druen & Bønnen’ har forsyninger af godt dansk fadøl og Galschiøt har købt sodavand til børnene, som nok ikke vil have godt af gravøllet. Til gengæld bliver de nok glade for Banjos pølser. Alt er sponsoreret og derfor gratis.

 

TV udsendelse om happeningen

TV dok: Niller Madsen har lavet en tv-film som optakt til begravelsesceremonien med interview af Galschiøt, politikere og forbipasserende. Han er selvfølgelig også til stede for at lave dokumentarfilm om happeningen.

Universet støtter  begravelsen

Universet støtter begravelsen. Danmarks radio oplyser at det regner med stjerneskud på lørdag. For kun tredje gang i over 100 år præsenterer kometen Giacobini-Zinner lørdag aften det helt store show på nattehimlen over Danmark. Det betyder at gamle H.C.A. kan nyde sin første aften alene i Odense havn, imedens stjerneskuddene flakser ned i tusindvis. Tak til universetJ og endnu en grund til at ønske klart vejr.

 

Invitationer og ny sokkel

Vi har trykt flere tusinde invitationer, som er blevet revet væk. Og der er hængt plakater op mange steder.

Vi har måttet fremstille en speciel sokkel til H.C.A. skulpturen, som bliver monteret lige før den sænkes i den våde grav. Den vil hæve skulpturen 70 cm, så den stadig vil stikke op over overfladen, det vil jo være synd hvis H.C.A. ikke kan trække vejret.

 

Collage af samtlige H.C.A foto til syge børn

Galschiøt har lavet en stor collage af samtlige foto af hele Fortællerbrøndens historie. 2000 stk. - de er blevet monteret på et stort lærred der skal sælges på lauritz.com til fordel for syge børn. Collagen er en del af et VIP maleri projekt sammen med Fyens Stiftstidende og skal sjovt nok udstilles på Odense Rådhus og afsløres af Anker Boye. Collagen hedder ’Venter på bedre tider’ som også den druknede H.C.A. hedder. Vi kan lige nå at få klistret foto af begravelsen op på mandag.

**********

Måske ses vi.

Vi er selvfølgelig godt klar over at der er rigtig mange der ikke kan komme – vi lægger nogle gode fotoserier og TV-dokumentar på nettet, så kan I se hvad I er gået glip af.

 Kærlig hilsen

Jens Galschiøt

og alle de hårdt prøvede ansatte og frivillige på værkstedet


Følg med på:   Galschiøt på Facebook  og   Follow Galschiøt on Twitter

Se tidlige: Infobreve                                       

Tilmelding til infoliste: skriv navn, by og land til Infolisten: aidoh@aidoh.dk

Kontakt til Galschiøts værksted:

Jens Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf.
+45 6618 4058
Fax +45 6618 4158
Webside:
http://www.aidoh.dk/
Email: aidoh@aidoh.dk

***************************************************

Afmelding af nyhedsbrev:

Vil du slettes af infolisten så tryk på "besvar" og skriv "Nej tak" i emne-boksen, så vil dit ønske straks blive imødekommet.

Men det er måske en tanke værd at denne mail ikke er dækkende for alt hvad vi sender ud. Emnerne er mangfoldige: arrangementer i galleriet, menneskerettigheder, verdens ubalance, kvinders og børns rettigheder, racisme, krig og fred, kunstdebat o.m.a.

Denne mail er sendt til !*EMAIL*!