Pressemeddelelse fra Dansk Flygtningehjælp

For få fynboer vil hjælpe flygtningene i Darfur

På søndag den 14. november samler Dansk Flygtningehjælp ind til hjælpearbejdet i Darfur i Sudan og andre af verdens brændpunkter. Selv om tv og aviser dagligt har nyt fra Darfur, mangler Dansk Flygtningehjælp endnu mindst 450 frivillige på Fyn, der vil bruge tre timer med en indsamlingsbøsse i hånden.

Der mangler indsamlere over det meste af landet, men specielt i de store provinsbyer og i omegnskommuner til storbyerne, har det været svært at få indsamlerne til at melde sig i år.

For at gøre opmærksom på at der mangler indsamlere, sætter en ti meter høj kvindefigur lavet af Jens Galschiøt ansigt og krop på flygtningekvinder fra dens plads på Flakhaven i Odense fra d. 8. til den 11. nov. Tirsdag d. 9. nov. fra kl. 14 til 15 vil Jens Galschiøt i selskab med Susan Marcussen, koordinator for Dansk Flygtningehjælp, være på Flakhaven og give stemme til figurerne.

I morgen onsdag d. 10. november fra kl. 7 - 9 vil frivillige og medarbejdere fra Dansk Flygtningehjælp provokere morgentrafikanterne på indfaldsvejene landet over til at tænke over, hvad de skal på søndag. De frivillige vil stå på indfaldsvejene og lave typiske søndagsgøremål - stryge, se fjernsyn, gøre rent eller læse avis - og samtidig opfordre forbipasserende cyklister og fodgængere til at bruge deres søndag i en god sags tjeneste. I Odense vil frivillige lave søndagssysler på I. Vilhelm Werners Plads.

Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm håber, at mange vil melde sig de sidste par dage. Ellers kan alle husstande ikke regne med at få besøg af en indsamler.

"Vi ser næsten dagligt frygtelige billeder på tv fra Darfur. Så ingen kan vel være i tvivl om, at vi bør gøre noget. Derfor vil jeg sende en appel til alle danskere om at melde sig og tage en rute. Det kræver kun tre timer - og betyder utroligt meget," siger Andreas Kamm.

Man kan helt frem til på søndag melde sig på telefon 88 16 16 88 eller www.flygtning.dk. Her kan man også få at vide, hvor man skal møde op for at få udleveret sin indsamlingsbøsse. Pengene fra indsamlingen d. 14. november går bl.a. til hjælpearbejdet i Darfur i Sudan, Liberia og Angola. I Darfur, hvor tusinder dør af sult og fejlernæring hver måned, vil pengene gå til uddeling af fødevarer.

Yderligere oplysninger:

* For lokal koordinator se www.flygtning.dk/landsindsamling/lokkoord/

* Fotos i trykkvalitet kan hentes gratis på http://www.flygtning.dk/Fotos_og_annoncer.1253.0.html

* Yderligere oplysninger ang. kvindefigur kontakt Jens Galschiøt på tlf. 6618 4058

* Yderligere oplysninger hos journalist Iben de Neergaard på tlf. 3373 5390 / 2031 6687 eller kommunikationsmedarbejder Jakob Kjøller på tlf. 3373 5176 / 6130 2405

 

Level Up

2004: Flygtninge i 10 meters højde
Additional Information:
Categories: 2004: Flygtninge i 10 meters højde | Happenings and Art Installations | 2004: Local events
Sculptures: Survival of the Fattest
Type: Press releases
Locations: Gammel Torv, Aalborg, Denmark | Højbro Plads, Copenhagen, Denmark | Kultorvet, Copenhagen, Denmark | Town hall square, Copenhagen, Denmark | Flakhaven (Town Hall sq.), Odense, Denmark
Partners: Dansk Flygtningehjælp