Facts om nedskæringerne
    

Forrige side    

forside : Baggrund : Facts om nedskæringerne

Facts om nedskæringerne

Facts:

  • Al bistand til Eritrea og Malawi standses. Disse lande er de fattigste lande Danmark har støttet.
  • Bistanden fortsætter til Egypten der er 8 gange rigere end Eritrea.
  • Reduktion af bistandsmidler til danske humanitære organisationer på 9,5 %. Disse besparelser rammer organisationernes arbejde alle steder.

Konkret eksempel:
 

Præmieret projekt spares væk

Dansk bistandsprojekt vinder af international konkurrence, men nu lukkes projektet ned. Jyllands-Posten kan fortælle en paradoksal historie om et dansk bistandsprojekt i Peru, der kåres til verdens bedste indenfor turisme og bæredygtig udvikling, men som nu må lukke som følge af nedskæringer i udviklingsbistanden.

Projektet i Peru skal være med til at hjælpe de lokale indianere med at sikre regnskovens bevarelse trods en heftig jagt på blandt andet guld, kviksølv og olie.

Det var indianerne selv, der tog initiativet til at starte projektet, men der var behov for assistance fra en organisation med erfaringer indenfor området.

Men trods roserne til projektet må den danske organisation Ibis trække sig ud af arbejdet til oktober, hvilket ærgrer Ibis' leder i Sydamerika, Ann Cathrin, der siger til Jyllands-Posten, at projektet havde alle chancer for succes.

Også Haramkbut-indianerne er nedslåede over lukningen af projektet. Deres leder, Mateo Jicca, måtte dybt skuffet tage til Berlin for at modtage den store hæder for projektet:
"Det er helt uvirkeligt for mig. Jeg er så stolt over de resultater, vi har opnået. Nu fjernes grundlaget for, at det kan køre videre".