Pressemeddelelse: Hungermarchen kommer til byen…
    

Forrige side    

forside : Presse : Pressemeddelelse: Hungermarchen kommer til byen…

Pressemeddelelse: Hungermarchen kommer til byen…

Kunst i protest mod nedskæringer på ulandsbistanden.

En flok udsultede drenge ankommer på lørdag den 3/8 klokken 14.30 til Store Torv i Århus. Drengene er vandret fra den tredje verden for at vise danskerne sultens grimme ansigt. Dette er det indtryk den globalt orienterede kunstner Jens Galschiøt og Århus NGO forum ønsker at give med ’Hungermarchen’.

Århus NGO forum, en sammenslutning af humanitære organisationer i Århus, og kunstneren Jens Galschiøt samarbejder i den landsdækkende kampagne mod nedskæringer på u-landsbistanden. Jens Galschiøt har fremstillet 25 skulpturer af udhungrede drenge, der udgør det kunstneriske udgangspunkt for ’Hungermarchen’s budskab: Vi må aldrig igen skære i u-landsbistanden - U-landsbistand nytter!

Arrangørerne håber, at man ved at konfrontere folk på gaden med sultens frustrerede ansigt kan sætte gang i tankerne og ikke mindst danne grundlag for en ny dialog om Danmarks rolle i den globale fattigdomsbekæmpelse. I den dialog vil Jens Galschiøt og Århus NGO forum fortælle, at u-landsbistand nytter og give folk indblik i konsekvenserne af sidste års nedskæringer på u-landsbistanden.

’Den danske befolkning ved godt, at store dele af den tredje verden i dag lever under sultegrænsen. ’Hungermarchen’ skaber et billede af, hvad det vil sige at leve under sultegrænsen, men til daglig vender man ofte det blinde øje til. Vi sætter hungeren til skue midt i alle større samt en række mindre danske byer og fortæller folk: “Sådan ser det ud, når man sulter”. På den måde håber vi at sætte spørgsmålet om u-landsbistanden på den danske og internationale dagsorden’, fortæller Århus NGO forums koordinator Henrik Lindberg Hansen.

Skulpturerne rejser det danske land tyndt og kommer bl.a. på Skanderborg Festival, til EU-topmødet i Helsingør og Frederikshavn. Målet er at åbne øjne og hjerter i den danske befolkning. Rejsen finder sted i august og september, og arrangørerne håber, at ’Hungermarchen’ senere rejser videre ud til flere danske byer og ud i den store verden.

For yderligere oplysninger om kampagnen se www.hungermarch.com eller kontakt koordinator for Århus NGO forum Henrik Lindberg Hansen på tlf. 8613 9252 / 2860 8971 eller email: lindberghansen@mail1.stofanet.dk.