Århus NGO forum
    

Forrige side    

forside : Baggrund : Århus NGO forum

Århus NGO forum

Definition
Århus NGO forum er et netværk af 12 NGO-bevægelser (Non Governmental Organization), med afdeling eller sæde i Århus: Mellemfolkeligt Samvirke, Ulandsorganisationen Ibis, Folkekirkens Nødhjælp, Kirkernes U-landsoplysning, Mellemamerika Komiteen, Kosmopol, FN-forbundet, Nepenthes, Ungdommens Røde kors, Bazaren m.fl.

Forumet er stiftet i erkendelse af organisationernes fælles overordnede målsætninger: menneskets universelle ret til en fri, tryg og værdig tilværelse. Ligesom de deltagende organisationer er forumet ubundet af partipolitiske og økonomiske interesser.

Formål
Formålet med forumet er samarbejde og gensidig støtte, hvor man i det daglige arbejde kan
drage nytte af hinandens netværk, kontakter og (menneskelige og materielle) ressourcer. Desuden vil forumet bruge de forenede kræfter på at arrangere og afholde nogle fælles, større arrangementer.

Formålet med disse arrangementer er gennem oplysning at skabe større fokus på organisationernes såvel respektive som fælles målsætninger.

Strategi
Den foreløbige strategi for forumet er, at satse på ét større hovedarrangement og to mindre arrangementer årligt. Hovedarrangementet har de sidste to år været Skanderborg Festivalen, men det kan tages løbende til diskussion. Forumet er et netværk, som derfor ikke arbejder med et fast regelsæt. Men det ville være gavnligt for forumets arbejde, hvis der er tilknyttet min. to koordinatorer til forumet.

Vi har i år valgt at vie vores kræfter til til en fælles protest mod nedskæringerne i u-landsbistanden: HUNGERMARCHEN.

Læs mere om os på www.aarhusngoforum.dk