Citater om nedskæringerne og udviklingsbistanden
    

Forrige side    

forside : Baggrund : Citater om nedskæringerne og udviklingsbistanden

Citater om nedskæringerne og udviklingsbistanden

Sagt om nedskæringerne

FN´s højkommisær for menneskerettigheder, Mary Robinson:
‘Problemet er den signalværdi, der ligger i, når et foregangsland reducerer hjælpen. Det kan få andre lande til at følge efter på et tidspunkt, hvor hjælpen er mere vigtig end nogensinde for at skabe global stabilitet’.

Filosof Nils Holtug:
‘Danmark er i ‘den gule førertrøje’ siges det, og det vil vi stadig være, selv om vi yder noget mindre. Problemet er bare, at målsætningen jo ikke er at være nummer ét, men at hjælpe mennesker i nød’.

Forfatter Jan Sonnergaard:
 ‘Der er rigeligt med argumenter for at ulandshjælpen udover at være en moralsk nødvendighed også er en investering de vestlige lande gør i deres egen fremtid. Bistanden burde ikke være på to procent - den burde være på tyve!’

Desmond Tutu om nedskæringerne:
‘Som ven vil jeg sige, at det er nærmest amoralsk’. ‘Kør I bare los og optræd på den måde, I ved er egoistisk. I vil sikkert blive mere rige, men I kan også blive mere ligeglade med andre’.

Sagt om U-landsbistand

Tony Blair:
‘Tanken om et partnerskab med Afrika er ikke umulig idealisme, det er en investering i en anstændig fremtid for os alle’.

Bill Gates:
‘Hvis vi tog kloden og omorganiserede den, så vi begge befandt os i et tilfældigt kvarter i en anden del af verden, ville I opleve levestandarden, sundhedsproblemerne og børnedødeligheden, og det ville den menneskelige sjæl selvfølgelig reagere på’.

Lederen af Center for International Development, Harvard-professor Jeffrey Sachs:
‘Men spørgsmålet er, hvor meget mere ulige fordelingen af verdens indkomster kan blive, uden at den efterfølgende politiske ustabilitet og folkevandringerne får et omfang, hvor det direkte skader den rige verdens borgere’.

Direktør for verdensbanken James Wolfensohn:
‘Jeg er personligt ikke i tvivl om, at fattigdom og uretfærdighed er en trussel mod den globale sikkerhed. Derfor vil et nederlag for fattigdommen også være en sejr for verdensfreden’.