fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
 
  • Del artiklen:
Monster-skulptur bugseres ind i religions-debat

Monster-skulptur
bugseres ind
i religions-debat

Annonce:

Nyborg Rejser - Udflugter & rejser. Se alle vores rejsemål her: Nyborg-rejser.dk

Nyborg Rejser - Udflugter & rejser. Se alle vores rejsemål her: Nyborg-rejser.dk

Silkeborg Bad ved Jorn-museet er ramme om præsentationen af Jens Galschiøts skulptur-projekt om religiøs fundamentalisme. Det er et monsterstort værk, som har måttet transporteres fra Odense til Silkeborg på to lastbiler. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce

Fladskærme, tonsvis af metal og voks og års arbejde præsenteres på Silkeborg Bad

En kilometer valsede kobberplader, 6000 nitter, ti tons stål, fem tons kobber og tre tons voks og 28 fladskærme er de seneste fem år blevet brugt til at fremstille den største skulptur, der er skabt på Jens Galschiøts værksted nogensinde.

- Med sit tema og også sit navn "Fundamentalism" er skulpturen/dialogprojektet skræmmende aktuel. Attentatet mod "Charlie Hebdo" i Paris sætter værket dramatisk i fokus, forklarer kunstneren Jens Galschiøt.

Men der er ikke ændret på offentliggørelsen af "Fundamentalism", som vises første gang lørdag 17. januar på kunstcentret Silkeborg Bad.

- Skulpturen "Fundamentalism" er kun et af elementerne i kunstprojektet Abrahams Børn. Der er samtidig opstillet fem skriftsøjle-skulpturer rundt om i Silkeborg for at sikre dialogen i lokalt, fortæller jens Galschiøt.

Udstillingen har et fotogalleri med arbejdet omkring tilblivelsen af skulpturen samt billeder af de mest markante happenings, der er udgået fra Galleri Galschiøt, Banevænget i Næsby, Odense.

Skulpturen har søgemaskiner, der på et splitsekund kan give svaret på, hvad koranen, biblen eller toraen fortæller om leveregler. Om beklædning, sex og livsstil. Det bruges de 28 fladskærme til.

Læs mere på mitfyn.dk

Abonnement fra kun 49 kr. pr. md.

Start din første måned for en krone her

      Regler for kommentarer
kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70
Nyhedsbrev