Fernisering af en fundamentalisme-skulptur i en terrortid

 

 

1.       Invitation til fernisering på Kunstcentret Silkeborg Bad lørdag d. 17. januar fra kl 11 til 18

2.       Terror-attentat i Paris gør projektet skræmmende aktuelt

3.       Videohilsen fra værkstedet

4.       Bedrifter fra 8 mand, en kvinde, 2 sættervogne, en manitou og en truck

http://ymlp233.net/share.gif

5.       Dialogrum på kunstcentret og i Silkeborg

6.       Verdensmusik fra Hudna

7.       Genoptryk af bog om Galschiøt. Fås til spotpris (60kr) til ferniseringen.

8.       Program for ferniseringsdagen.

9.       Citaterne præsenteres online.


 

  

  Skulturen i pamorama salen på Sikeborg Bad

  

Kære Vagn

 

                      

Du inviteres hermed til fernisering af Fundamentalism-skulpturen og kunstprojektet Abrahams Børn. Det er med stor glæde (og ikke så lidt stolthed) at vi er klar med udstillingen på Kunstcentret Silkeborg Bad nu på lørdag d. 17. januar fra 11.00 til 18.00.

 

Terror-attentatet i Paris har gjort både skulpturen og dialogprojektet skræmmende aktuelt. Med projektet tager vi fat på den svære og meget følsomme diskussion omkring religiøs fundamentalisme. Med fokus på hvor ens religionerne i virkeligheden er, på godt og ondt, lægger vi op til den dialog og brobygning vi mener der er så hårdt brug for. Se nedenfor

  

Vi håber at du kommer op og ser frugten af de sidste 5 års arbejde. Udover lange arbejdsdage har vi brugt 5 tons kobber, 10 tons stål, 3 tons voks, 8000 voksbøger, 1 kilometer valsede kobberplader, 6000 nitter og 28 fladskærme med minicomputere. Det har været en præstation af de helt, helt store at realisere dette kæmpeprojekt og vi er enormt spændt på hvordan det bliver modtaget.

 

Se denne korte video-hilsen fra værkstedet, hvor vi indtil sidste uge knoklede i døgndrift for at færdiggøre skulpturen. Den er lavet af Jens Schlosser.

 

Skulpturen Fundamentalism er kun et af elementerne i dialog- og kunstprojektet Abrahams Børn. Vi har opstillet 5 skiftsøjle-skulpturer rundt om i Silkeborg der skal sikre at dialogen også foregår i nærområdet.

 

På Kunstcentret Silkeborg Bad bliver der etableret dialogrum med de interaktive dialog- og undervisningsværtøjer, som vi har lavet til projektet. Her vil man også kunne finde undervisningsmaterialer, læseafdeling og der vil være rundvisninger ved skoletjenesten KK44. Desuden byder udstillingen på fotogalleri med arbejdet med tilblivelsen af skupturen samt billeder af de mest markante happenings der er udgået fra Galleri Galschiøt.

   

Bogudsalg: Vi er ved at genoptrykke Erik Meistrups bog om Galschiøt der sælges på ferniseringsdagen for 60 kr.. Se nedenfor  

 

Citat-quizzen er igen nulstillet. Så i forbindelse med Silkeborg-udstillingen er det et godt tidspunkt at deltage i fordomsquizzen og få chancen for at vinde en bronzebog fra Fundamentalism-skulpturen. Vinderen udtrækkes i næste uge blandt efterårets deltager.

 

Citaterne findes nu online, inddelt i emner. Vores fantastiske programmør har bedrevet en genistreg som absolut er værd at kigge nærmere på. I den netop færdiggjorte søgemaskine kan man på et spiltsekund se hvad Toraen, Det Nye Testamente  og Korane skriver om sex, kvinder, beklædning, slaver mm. Ligesom quizzen findes emnesiden på 8 forskellige sprog, inklusiv arabisk – så her kan du også få afprøvet dine sprogkundskaber.

 

Kærlige hilsner

  

Undertegnede kommunikationschef Lasse Markus,

 

samt Jens Galschiøt og hans hårdtprøvede medarbejdere.

 

 

 

Fernisering af Fundamentalism 17. januar   

 

Ferniseringen åbner allerede kl 11 og varer hele dagen med forskellige indslag, herunder åbningstale kl 14 af biskop Henrik Stubkjær samt koncert med Hudna, et verdensmusik-orkester der går på kl. 17. Man behøver ikke være der hele dagen, men kan gå fra og til alt efter humør.

 

Udstillingen varer i 3 måneder så der er rigeligt tid til at komme forbi og se den i mere rolige omgivelser. Hvis du ikke kan komme, kan du i næste uge se reportagen fra ferniseringen af dokumentarist Niller Madsen der følger og har fulgt hele processen.

 

Filmmanden Jens Schlosser fulgt arbejdet med skulpturen og han vil bl.a. lægge en kort film på youtube hvor man i løbet af få minutter kan se hele skulpturen blive sat op i intervaller af 10 sekunder. Det glæder vi os selv ret meget til at se på Galleri Galschiøt.

 

Der er også en del andre udstillinger at kigge på og kunstbygningen ligger i et smukt område, med dejlig natur og der er mange skulpturer udstillet udenfor.

 

  • Kl. 11.00 KunstCentret åbner
  • Kl. 11.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket
  • Kl. 12.30 Billedhugger Jens Galschiøt introducerer til værket igen
  • Kl. 14.00 Åbningstale ved biskop Henrik Stubkjær m.fl.
  • Kl. 17.00 Bandet Hudna spiller verdensmusik

HUDNA   – tre forskellige kulturer, tre forskellige religioner og tre forskellige musikkulturer smelter sammen. Inspireret af Mellemøsten, Balkan og Tyrkiet Hudnas medlemmer har rod i jødedom, islam og kristendom. Gruppen vandt prisen for bedste world track ved Danish Music Award World i 2013 og 2014.

 

Besøg KunstCentret Silkeborg Bad

Åbent: tirsdag – fredag 12.00 - 16.00,

lør. søn- og helligdage 11.00 - 17.00

Gjessøvej 40, 8600 Silkeborg - tlf. 8681 6329

reception@silkeborgbad.dk

www.silkeborgbad.dk 

****

 

Foto serie af opstilling på silkeborg Bad

 

Vi har i wekenden været 8 mand (og en kvinde) i Silkeborg og opstiller skulpturen med hjælp fra 2 sættervogne, en manitou og en truck. Som du kan se på fotoet ovenfor og fotoserien på nettet er det blevet ret godt og skulpturen kan lige præcis pesses ind i den pragtfulde panoramasal på Kunstcentret Silkeborg Bad.

Vi mangler stadig en del men det laver vi i løbet af ugen. Det er fedt at se skulpturen stillet op. Til trods for dens kolossale dimensioner nærmest ’svæver’ den og inde i cirklen er en zen-agtig ro.

 

 

Attentat i Paris og Fundamentalism udstilling

 

Galschiøt har selvfølgeligt gjort sig nogle tanker om, om hans skulptur ’Fundamentalism’ vil kunne danne grobund for voldsomme reaktioner. Men kernen i projektet, er meget afbalanceret og fokusere på at både jødedommen, kristendommen og islam indeholder stort set de samme mørke og lyse sider og at man kan opbygge både et meget menneskekærligt samfund og et totalitært regime, ud fra alle de tre religioner.

 

Galschiøt har i anledning af terror-attentatet udsendt denne pressemeddelelse og vil selvfølgeligt gennemføre projektet som planlagt - nu er der kun endnu mere brug for det.

 

 

Genoptryk af bogen om Galschiøt

 

Bogen hedder ”Jeg Anklager” og er en fed bog på 180 gennemillustrerede sider om Galschiøt og hans mange projekter. Vi laver et brandudsalg på ferniseringen hvor den vil kunne købes for kun 60 kroner, billigere bliver det ikke (antikvariaterne tager pt. 200kr for den.). Effter ferniseringen koster den 80 kr. Med mindre altså at man henter denne gratis E-book version.

 

Det er en god bog på 180 gennemillustrerede sider. Se anmeldelser.

 

Den kan i øvrigt også downloades gratis her.

 

 

****

  

 

Info om  Galschiøt, 'fundamentalism' og Abrahams Børn

 

Der er nok mange der ikke har helt styr på hvad Galcshiøt´s 'Fundamentalism'-skulptur og kunst- og dialogprojeket 'Abrahams børn' er, men her er nogle nyttíge links:

 

 

 

 

Konceptet til skulpturprojektet på : Dansk, Engelsk, Fransk, Spansk, Hollandsk, Polsk, og Arabisk.

 

Abrahams Børn-hjemmesiden www.fundamentalism.dk

  

 

Kontakt til "Abrahams Børn"  sekretariatet der tager sig af dialogprojektet og Fundamentalism skulpturen. Sekretariatsleder Lasse Markus 6618 4058/mobil 6170 3083

 

 

Om Jens Galschiøt på Wikipedia:
Portræt af Jens Galschiøt (engelsk) CV (PDF) 

Galschiøts hjemmeside: Galleri Galschiøt

 

Kontakt til Jens Galschiøt:
E-mail:
aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk, tel. +45 6618 4058,  mobil 4044 7058 Banevænget 22, DK-5270 Odense 

 

 

Besøg Galleri Galschiøt

 

Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.


Hele området er på ca. 10.000 m2 og er åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.

 

 Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.

 

Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info: http://www.gallerigalschiot.dk  - Tlf: 6618 4058

  Jens Galschiøt og direktør Iben From

 

Skulpturerne vendes for at få dem ind i kunstcentret

 

Andre fjerner støttebjælker

 

 

Bogstaverne sættes op med truck

 

Fladskærmende monteres på soklensiden

 

 

http://img2.ymlp233.net/7ue6_CitatpArabiskImikketilfjejerselvsnitsrpkroppenforenafddellerladejertatovere_1.jpg

 

  

Bogen Jens Anklager om Galschiøt

 

    Den tomme sal før opstilling

 

læsning om natten

 

Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.

Kontakt til værkstedet:

Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N

Tlf : (+45) 6618 4058
Fax:(+45) 6618 4158

Database over Galschiøt skulpturer (ikke opdateret ;-)

Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)

200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 

 

size=1 width="50%" noshade style='color:white' align=center>


Powered by YMLP