KUNSTNER SPIDDER KLIMAET

Klimaet ødelægger miuljøet for både isbjørne og alle andre dyr – incl mennesket – på kloden – mener Jens Galschiøtz. Det er han ikke alene om. Foto©JensGalschiøtz.

Klimaet ødelægger miuljøet for både isbjørne og alle andre dyr – incl mennesket – på kloden, mener Jens Galschiøt. Det er han ikke alene om. Derfor er Obama med på billedet. Foto©JensGalschiøt.

JENS GALSCHIØT er kunstner, og en af de allerflittigste. I sit kæmpestore værksted i Odense sprøjter han mega-store skulpturer ud – alle med et politisk budskab. Hvem har ikke set hans fiskekutter proppet med afrikanske flygtninge – i bronze vel at mærke. Den deltog bla i Folkemødet 2011.

Nu er den provokerende GAL-schiøt i gang med en kommentar til klimatopmødet COP21 i Paris til december.

Projektet bærer navnet UNBEARABLE. Her spiddes en kæmpe kobber-isbjørn på en 6 meter høj graf over menneskets CO2-udslip. Kunstneren håber, at skulpturen kan blive et slags vartegn for COP21.

Projektet er blevet finansieret gennem crowdfunding, men sideløbende er der produceret fire forskellige mini-versioner af Unbearable-skulpturen. Dels for at skaffe penge til den store skulptur og dels for at promovere projektet.

Galschiøt og hans team er netop blevet færdige med den største af model-skulpturerne – en 60 cm stor isbjørn – der skal udstilles på miljøkonferencer, hos organisationer m.v. Der er allerede planer om at udstille den i Canada, USA, Frankrig og selvfølgelig også i Danmark.

Kig eventuelt ind på http://www.gallerigalschiot.dk/

Ovenstående foto: Provo-kunstneren Jens Galschiot havde taget en fiskekutter til Bornholm sammen med 70 mørklødede flygtninge i bronze og den spanskfødte digter Ainara  fra Tunesien i kød og blod. Manden til højre er Deres blogger. Foto©JørgenKoefoed.

Provo-kunstneren Jens Galschiot havde til Folkemødet i 2011 fyldt en fiskekutter med 70 mørklødede flygtninge i bronze og den spanskfødte digter Ainara fra Tunesien i kød og blod. Manden til højre er din Blogger. I midten en repræsentant for flygtningene. Man må sige at hr. Galschiøt så meget klart ind i fremtiden med sit flygtninge-projekt Foto©JørgenKoefoed.