Gå til hovedindhold

En spiddet isbjørn skal mindske menneskets CO2 udledning

I december vil gæster ved Klimatopmødet COP21 i Paris blive mødt af en kæmpe kobberskulptur, spiddet på en 6 meter høj graf, som illustrerer menneskets CO2-udledning. Skulpturen skal sætte fokus på vores ansvar for at redde verdens klima. 

Isbjørneskulpturen er lavet af den danske billedhugger Jens Galschiøt, som et forsøg på at gøre verdens ledere opmærksomme på de globale klimaforandringer. Kunstinstallationen som er blevet døbt ”Unbearable” bliver i samarbejde med Verdensnaturfonden WWF vist ved konference og bliver dermed et uofficielt vartegn på det Galschiøt kalder vores fælles ansvar:

"Skulpturen er ved første øjekast lidt morsom, indtil budskabet går op for en. Jeg satser på at skulpturen bliver et slags uofficielt symbol på konferencen og vores fælles ansvar overfor verdens befolkning og fremtidige generationer.”


Foto: 

 

For kontroversiel til danske støtteordninger

Galschiøts kunst er ofte blevet set som værende for kontroversiel til almindelige kunststøttende fonde i det etablerede Danmark. Galschiøts popularitet rækker dog alligevel til godt og vel 15.000 besøg årligt i hans værksted og galleri.

Den folkelige opbakning har fået den populære billedhugger til at søge finansiering gennem det der kaldes Crowdfunding, som er en måde hvorpå man via en større gruppe bidragsydere kan rejse penge til et projekt. Kunstprojektet ligger derfor på crowdfundingsiden ”Kickstarter”, hvor man fra den 2. september kl 16.00 kan støtte projektet og modtage en Unbearable gave som belønning, afhængig af donationens størrelse.

Jens Galschiøts kunstprojekt skal efter december udstilles på miljøkonferencer, hos organisationer mm. i blandt andet Canada, USA og Danmark, hvor en af modelskulpturene (en 60 cm stor isbjørn) her i august blev udstillet ved kulturmødet på Mors som varede fra den 20-22. august.

For mere info angående projektet tjek www.aidoh.dk eller kontakt:

Jens Galschiøt aidoh@aidoh.dk

Tlf: 66184058/ 40447058

Eller projektkoordinator Lasse Markus på:

Tlf: 61703083