Galschiøt spidder en bjørn

men hvis du vil se Jens Galschiøts nye skulptur " Unbearable "   er du nødt til at tage til Paris.
Foreløbig er det kun et forarbejde til den endelige skulptur, der skal stå klar til  COP21 klimakonference 2015. Motivet - en isbjørn spiddet af en CO2 graf - udspringer af de store globale klimaproblemer..
Om projektet bliver realiseret afhænger af, om finansieringen med  Crowdfunding  lykkes. En  slags global indsamling, som foregår på internettet


PrintPrint
Jens Galschiøt, Unbearable, isbjørne, klimakonference , Paris, 2015

  ”Reward-crowdfunding” fungerer ved, at der gives et finansielt bidrag, hvor kunstneren så sender en belønning i form af et kunstværk som tak. Når man støtter projektet får man en original bronze-model af skulpturen signeret af Galschiøt selv. Hvad man modtager kommer an på beløbet man støtter med. Disse finansielle bidrag vil forhåbentlig skabe et økonomisk grundlag for at lave og producere værkerne.
I første omgang er det den store skulptur Unbearable, som der bliver crowdfundet til. Denne skal opstilles i Paris til . Den skal være færdig til november 2015. Der kan læses mere om projektet her.

Galschiøt har skabt en række mindre skulpturer, som er en slags forarbejde til den store skulptur i Paris. Disse skulpturer bliver fremstillet i 20 eksemplarer og vil kun blive solgt på Crowdfundings siden Kickstarter som belønninger. Galchiiøt går først i luften d.2. september! Af: Lone Eriksen

Udgivet: Fredag 24. juli 2015 • Opdateret: Fredag 24. juli 2015