fyens.dk

Fyens Stiftstidende - Fyns Amts Avis

fyensdk
Fokus på hjemløse: Galschiøt-skulptur får fast plads i EU-Parlamentet

Fokus på hjemløse:
Galschiøt-skulptur
får fast plads
i EU-Parlamentet

Annonce:

1748 - Se vores musikkurser her:

1748 - Se vores musikkurser her:

"Mand på bænk" skal minde Europa-parlamentarikerne om, at de også har et ansvar for de socialt udsatte medborgere.
Annonce
Annonce
Annonce

Hjemløse-skulpturen "Mand på bænk" skal stå i Bruxelles

På tirsdag bliver Europa-Parlamentet et medlem rigere, når hjemløseskulpturen "Mand på bænk" får fast plads hos de europæiske parlamentarikere.

Bag den permanente udstilling ligger flere års samarbejde mellem den odensenanske kunstner Jens Galschiøt, det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen og hjemløseorganisationen Projekt Udenfor.

- Vi vil sætte hjemløses forhold på den politiske dagsorden. Ikke bare med en enkelt happening, men med en permanent markering, der dagligt skal minde politikerne i Europa-Parlamentet om de dårligst stillede, siger Britta Thomsen.

Glad præsident

Parlamentets præsident Martin Schulz er glad for gaven, som - for at følge EU-proceduren - officielt gives af Folketinget.

- Dette værk er af særlig kunstnerisk kvalitet, og parlamentet er stolt over at modtage det. Det vil blive en af hjørnestenene i parlamentets kunstsamling, udtaler Martin Schulz, som især er glad for, at der nu er mere dansk kunst, som der ikke var meget af i forvejen.

Tilbage i 2010 foranledigede Britta Thomsen, at Jens Galschiøt midlertidigt kunne udstille flere af sine bronzeskulpturer i Parlamentet. Det glæder kunstneren, som donerer skulpturen, at den får fast plads på et sted, hvor politikerne går forbi den hver dag.

- Jeg har doneret "Mand på bænk" for at minde de bonede gulves EU-parlamentarikere om, at de også har et ansvar overfor alle de mennesker, der ikke lige passer ind i samfundet. De færreste parlamentarikere har bekendte, som er socialt ekskluderede, og det er ikke let at sætte sig i deres sted og forstå deres situation og behov. Tanken bag skulpturen er, at politikere og lobbyister skal se skulpturen i deres daglige arbejde og derved komme til at tænke på deres ansvar for også at imødekomme de socialt udstødte i deres lovgivning, fortæller Jens Galschiøt.

Donationen vil blive markeret med en reception i Europa-Parlamentet på tirsdag den 8. april kl. 16.30.

Læs hele Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis på mitfyn.dk Prøv Fyens Stiftstidende eller Fyns Amts Avis GRATIS i 21 dage
      Regler for kommentarer
kundeservice_banner_20140313
StiftenFordele_Webbanner01_223x70 (1)
AvisKlubben_Webbanner_223x70
Nyhedsbrev