preload loader
Galschiot-HCA-Queer-sculpture 05press
 

Skrevet af: Sofie Dirks Gottlieb

 

H.C. Andersen som gudinde med faste bryster

11. maj 2012 14.22 

H.C. Andersen som nøgen gudinde er ikke hvad man normalt forbinder med vores allesammens eventyrdigter. Men med sin nye skulptur har Jens Galschiøt realiseret denne tanke og skabt H.C. Andersen med flotte bryster og en gudesmuk krop. Denne gang ligger der en god sag bag - kampen mod brystkræft.

H.C. Andersen med faste bryster
Jens Galschiøt har igen skabt et opsigtvækkende kunstværk og valgt at klone H.C. Andersen med "Venus fra Milos". Værket måler mere end to meter, og er en høj bronzeskulptur af H.C. Andersen med et sæt faste kvindebryster og med en lang drapering rundt om hofterne skabt ud fra gudinden for kærlighed og skønhed fra det antikke Grækenland "Venus fra Milo".

- bagfra ligner det en kvinde med let krøllet hår og flotte baller, men når man ser statuen forfra ser man H.C. Andersens store tud og så ser det helt galt ud. Det er en mærkelig kombination, men jeg synes også, at skulpturen er både erotisk og følsom, så jeg bliver forhåbentlig ikke bortvist fra Odense, siger Jens Galschiøt til DR Kunstklub.

Med værket prøver Galschiøt at stille spørgsmålet; Hvordan ville H.C. Andersen have ageret i dag?

- om H.C. Andersen var bøsse, er svært at sige, men han var enormt feminin, og hvordan han ville opføre sig i dag er et sjovt og spændende spørgsmål at stille.

Bag en god bag ligger en god sag
Værket hedder 'H.C. Andersen i en queer tid', og er skabt til golfturnering Pink Cup, hvor golfklubber i Odense samler penge ind til bekæmpelse af brystkræft. En sag som ligger Galschiøts hjerte nært, da hans mor døde af brystkræft som ganske ung.

I dag bliver skulpturen fremvist for offentligheden i Magasin i Odense, og siden skal den på rundtur i byen. Der er også blevet fremstillet omkring halvtreds mindre kopier, som vil fungere som indsamlingsbøsser rundt om i Odense.

Jens Galschiøt er også aktuel på Randers Kunstmuseum med udstillingen 'Mellem kunst og politik 1989-2012', hvor Galschiøts værker for første gang præsenteres på et dansk kunstmuseum.

Send eller anbefal link

H.C. Andersen i en queer tid

Jens Galschiøt har igen skabt et opsigtvækkende kunstværk og valgt at klone H.C. Andersen med "Venus fra Milos".

 

 

H.C. Andersen som gudinde med faste bryster

H.C. Andersen som gudinde med faste bryster

H.C. Andersen som nøgen gudinde er ikke hvad man normalt forbinder med vores allesammens eventyrdigter. Men med sin nye skulptur har Jens Galschiøt realiseret denne tanke og skabt H.C. Andersen med flotte bryster.

 

Se det ukendte København i DR Byen

Se det ukendte København i DR Byen

Foto-crewet Cph Cph tager billeder af det ukendte København. I juni måned udstiller de en række af deres billeder i DR Byen. Du kan også kigge med.

 

Vind ugens kunstpakke

Kunst

I denne uge kan du vinde et katalog fra den aktuelle udstilling på Arken 'TREFFPUNKT:BERLIN', samt festivalspas til lydfestivalen 'SPOR 2012: SPEAK UP' som løber henover weekenden i Aarhus.

 

Nyt fra DR Kunstklub

Meld dig ind i DR Kunstklub og få nyt om kunst hver fredag.

Nyhedsbrev

 

opgaveknuser

kunsttips

facebook

 
bagomvoreskunst

kunstennukalender

 
 

 
 
 
Du er her: dr.dk > Nyheder > Kultur > Kunstklub > Artikler

© Copyright DR 2012. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.