preload loader
Statuen Frøken H.C. Andersen fik gæster til at klage hos Odense Eventyr Golf Klub. Nu er den flyttet fra golfklubben til Kunstbygningen Filosoffen.

Statuen Frøken H.C. Andersen fik gæster til at klage hos Odense Eventyr Golf Klub. Nu er den flyttet fra golfklubben til Kunstbygningen Filosoffen.

Foto: Line Rasmussen © DR Fyn

 

Skrevet af: Line Rasmussen

 

Frøken H.C. Andersen flyttet efter klage

04. jul. 2012 11.25 Odense

En flere tusinde år gammel statue kan stadig provokere med sine bare bryster - i hvert fald, når H.C. Andersens hoved bliver sat ovenpå.

Kunstneren Jens Galschiøt lavede bronzestatuen Frøken H.C. Andersen, der har klassikeren Venus fra Milos krop og H.C. Andersens hoved. Og den kombination blev for meget for nogle af golfklubben Odense Eventyr Golf Klubs gæster, hvor statuen var opstillet. Gæsterne klagede derfor over den upassende kunst, og nu er statuen flyttet til Kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Frøken H.C. for velgørenhed
Jens Galschiøt lavede statuen i forbindelse med en golfturnering, der skulle støtte op i kampen mod brystkræft. Men det velgørende formål formildede altså ikke de klagende golfgæster.

På fredag bliver statuen flyttet til Café Biografen. 

 

Send eller anbefal link

 

Nyheder fra P4 Fyn

Ransagning forhindrede bombesprængning

5. jul. 2012 11:30

Der blev fundet masser af materiale til bombefremstilling hos 32-årig Fynbo. Han er i dag i grundlovsforhør.

 

Vi SKAL tage stilling til organdonation

5. jul. 2012 11:21

Det mener de radikales sundhedsordfører Camilla Hersom, og dermed er hun enig med et flertal af danskerne.

 

Ny plan for Vollsmose

5. jul. 2012 06:20

Så er endnu en helhedsplan for Vollsmose trådt i kraft. Over de næste fire år skal 50 millioner være med til at forbedre miljøet i bydelen.

 

Nyheder fra dr.dk

P4 Nordjylland P4 Bornholm P4 Midt og Vest P4 Østjylland P4 Esbjerg P4 Trekanten P4 Syd P4 Fyn P4 Sjælland P4 Nordvestsjælland P4 København

Sommerlydbøger fra P4

Hent lydbøger til sommerferien.

 

Søndagsholdet

Hver søndag har Jesper Lind tre kendte gæster i studiet. Jesper Lind udvælger en række begivenheder fra ugens gang, som de kendte gæster så kommenterer og diskuterer.

 

Bispevalg

En ny biskop skal afløse biskop Kresten Drejergård, når han går på pension og tiltræder en stilling som præst ved Den Danske Kirke i Genève den 1. november. Men hvem skal det være ? 4 kandidater - 3 kvinder og én mand - har meldt sig som afløsere til at bestride posten. Her kan du læse om hvem de er og hvad de står for.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > P4 > Fyn > Nyheder > Odense

© Copyright DR 2012. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.