Bandlyste bryster:

H.C.Andersen-statue udvist af golfklub

 

En 2,3 meter høj bronzeskulptur af H.C.Andersen med bare bryster er blevet bandlyst i Odense Golfklub. Skulpturen er lavet af den kontroversielle billehugger jens Galschiøt, som et samarbejde imellem kluppens golfpigerne og kunstneren og er en del af klubbens Pink Golf indsamlingen mod brystkræft.

 

Men nu har Odense Eventyr Golf Klub bestyrelse krævet skulpturen fjernet, da der var kommet klager fra nogle af klubbens gæster. Nogle få af klubbens Gæsterne følte sig støt over synet af en H.C.A med bare bryster

 

- Gæsterne kan ikke forstå det her. De synes, de er kommet til Fyn, og Fyn er noget med H.C. Andersen. Og når de så kommer og ser sådan noget her, der virker helt forkert på dem, jamen, så kommer de og klager og siger: "Det er blasfemisk, det kan vi ikke lide", siger Harry Pape Henriksen, der er bestyrelsesformand i golfklubben..


Skulpturen af den kendte digter med bare bryster var lavet af kunstneren Jens Galschiøt for at skabe opmærksomhed omkring golfturneringen Pink Cup, hvor golfklubber landet over samler penge ind til kampen mod brystkræft.

Den nøgne H.C. Andersen skulle have stået i klubben under blandt andet Eventyrugen, som er en turnering med 650 deltagere, men sådan skulle det ikke gå. Derfor er skulpturen nu placeret foran kunstbygningen Filosoffen, inden den fredag flyttes til Café Biografen.
skriver Fyens Stiftstidende 4 juli (www.Fyens.dk)

 


Jens Galschiøt havde elles lavet skulpturen gratis for at støtte kampen mod brystkræft, og han er lidt skuffet over golfklubben.

Jeg har ringet til formanden Harry  Pape og han fortalte mig følgende.

Grunden var angiveligt, at der var kommet en del klager fra udenøs gæster og også fra nogle af klubbens egne medlemmer, der  følte sig forulempet af skulpturens budskab og (bi)seksuelle udstråling og nogle var vist også blevet fornærmet på H.C.Andersens vegne. De havde derfor valgt at begrænse fremvisningen af skulpturen, da de mente at den ligefrem kunne skræmme nogle af golfspillerne væk både de udenøs og indenøs.

Det er tilsyneladende ikke velset alle stedet at have homoseksuelle tilbøjeligheder og rod i sin køns identitet og slet ikke at vise dem frem  på en golfbane.  Og det på trods af at jeg  elles havde udstyret H.C.A med et hoved modeleret af "Herman Bissen " og en krop fra en af antikken helt store ikoner "Venus af milo" og så oveni købet egenhændigt modeleret et par af Danmarks smukkeste bryster på hende/ham.

- Men ak både billedhuggere og homoseksuelle og Queer personer har langt igen inde det berømte Danske frisind slår igennem.  Slutter Galschiøt


 Generelle oplysninger og foto om ”HCA i en queertid”  på:  http://www.aidoh.dk/HCA-queer

Jens  Galschiøt kan kontaktes på (+45) 6618 4058 eller mobil (+45)4044 7058 mail: aidoh@aidoh.dk

Pinkcop pigerne :Kirsten Schou, tlf. 3080 1931 eller Mette Meyer, tlf. 2973 2072

Eventy golfkluppen: 6565 2015 og til formanden Harry  Pape Henriksen, 6594 2580