Titel (foreløbig):

TV-maraton fra bådflygtninge i Nyhavn

Tidspunkt: Nyhavn, helt nede i inderhavnen, fredag den 16. december 2011, direkte TV-maraton kl. 11- 13.00 fra Flygtningeskibet.

Flygtningeskibet M/S ANTON ligger i nyhavn fra torsdag den 15. december til mandag den 19 dec.

Event: Den gamle danske fiskekutter M/S ANTON er blevet omdannet til, Flygtningeskibet M/S ANTON og ligger i Nyhavns inderhavn, helt nede ved Konges Nytorv. 70 flygtninge er monteret på skibet.

I skibets lille styrehus inviteres forskellige politikere fra EU og Folketinget - der defineres en række diskussions emner alle omkring flygtninge – og EU/klima/ubalance m.v.

Forfatteren Knud Vilby styrer slagets gang- når der skiftes politikker i styrehuset vises en lille film som oplæg til debatten:

Debatten filmes live af TV- Hold og klippes direkte inde på Nyhavns kaj og bliver sendt direkte ud på altinget.dk og transmitteres på storskærm i Nyhavn fra kl. 11 til 13 fredag den 16. dec.

Man kan skrive indlæg til debatten på Facebook og sms som bliver integreret i udsendelsen.

Hele eventen bliver genudsendt på Odense Ser Rødts nye landsdækkende kanal.

 

Igangsætter klima-flygtninge-happening:

Mål: Vi vil skabe opmærksomhed på den direkte TV-maraton-debat omkring verdens klima- og flygtninge-situation. Happeningen skal fungere i det offentlige rum og være med til at få de andre medier til at omtale M/S Anton og tv-maratonen for at få den bedst mulige eksponering.

Målet er at få flygtninge-skulpturen med nissehuen til at blive symbolet på TV-maratonen.

Hvordan: Vi vil lave et crash midt i julehyggen, med inspiration fra Solvognens ”julemandshappening” (dog uden slutningen). Vi bruger de eksisterende flygtninge, monteret med nissehuer. Flygtninge-skulpturerne monteres på specialbyggede sækkevogne, så de let kan transporteres rundt. En gruppe af aktivister tager en skulptur og ”går tur” rundt med den i julevrimlen, ind i butikker, ned af gågader m.m. Man kan passende købe julegaver imens.

Grupper af alle størrelser kan melde sig til at gå tur med en ”nisse-flygtning”. Vi forsøger at få MS til at aktivere og stå for organiseringen. Vi bruger vores netværk både på Facebook (1500) og på e-mail (8.000) til at få aktivisterne til at melde sig til MS.

Happeningen foretages fortrinsvis i København men kan have udløbere i Odense og Århus.

Facebook: Vi opretter en Facebook begivenhed hvor folk melder sig til begivenheden TV-maraton. Vi bruger siden til:

·        At samle grupper af mennesker der kan deltage i happeningen, med at gå en juletur med en flygtning (med nissehue på) i butikker m.m.

·        At få folk til at lave side-events f.eks. at lave en gruppe der sammen ser den direkte udsendelse fra M/S Anton.

·        At få skoleelever og lærere på f. eks. gymnasier til at integrere TV-transmissionen i samfundsfag og rejse en diskussion omkring klima, politik, EU og flygtninge. Udsendelsen foregår kl. 11-13 om dagen, midt i skoletiden, så det er oplagt at se den direkte ind i klasseværelserne eller på storskærm.

·        Facebook-siden kan også bruges til at lave direkte kommentarer under TV-udsendelsen som evt. kan vises (efter censur) simultant i en lille tekstbare under TV-udsendelsen, nogle af spørgsmålene eller kommentarerne kan så indgå som spørgsmål til politikerne på skibet.

·        At få folk til at komme ned til Nyhavn og se M/S Anton og følge med på storskærmene den 16. dec.

Sideaktiviteter for at få eventen ud i Danmark:

Vi forsøger at få elever fra gymnasier, folkeskoler og efterskoler m.v. til at bruge TV-maratonen som en del af undervisningen i samfundsfag.