Flygtningebåden lægger til i Skive

 

http://www.infomedia.dk/icons/mediatype/ABS.gifAnnonce Bladet Salling-Fur-Skive 16.  august  2011

http://www.infomedia.dk/infomedia/images/separator.gif

 

Fra torsdag morgen den 18. august vil et mærkværdigt syn møde folk, som færdes på Skive Lystbådehavn. Blandt de mange smukke lystbåde opdager man pludselig et fartøj fyldt til bristepunktet med bådflygtninge. Bådflygtningene spreder sig ud på kajen og hele vejen op i Skive by Flygtningene på båden er ikke rigtige mennesker, men livagtige bronzeskulpturer skabt af den anerkendte billedhugger Jens Galschiøtt .
Man befinder sig midt i en kunsthappening, hvis mål er at gøre opmærksom på FN's kamp mod fattigdom. For os almindelige danskere kan det være fjern og uforståelig kamp - men når man pludselig står ansigt til ansigt med en båd-flygtning midt i Skive, bliver kampen levende og aktuel.
Det er vigtigt at skabe opmærksomhed omkring FN's kamp mod fattigdom -de såkaldte 2015 mål -da stadig flere mennesker i de fattigste lande flygter fra krig, sult og nød i retning mod de rige lande. De gode nyheder er, at udviklingshjælp faktisk nytter, og at mange millioner mennesker er blevet løftet ud af fattigdom, siden FN vedtog sine 2015-mål om halvering af sulten i verden. De dårlige nyheder er, at især klimaforandringerne giver alvorlige udfordringer for at forhindre katastrofer som den, der for øjeblikket udspiller sig på Afrikas Horn.
Turen er et led i Udenrigsministeriet og Danidas kampagne for FN's 2015 mål og er blevet til på initiativ af Landsforeningen Levende Hav. Projektet er støttet af Skive Kommune.
Flygtningebåden lægger til i Skive Lystbådehavn og kan opleves fra torsdag den 18.
august til og med søndag den 21. august. Hver dag vil der være frivillige ved båden, som fortæller om FN's 2015-mål og kampen mod fattigdom.
Alle er velkomne. På kajen er desuden opstillet et telt, hvor publikum kan se Levende Havs plancheudstilling.