Ansøgningen nedenfor er blevet sendt til:

 

Immigration Department

The Government of the Hong Kong

Special Administrative Region

Tel. +852 2182 1483

Fax +852 2756 9691

 

Alle medlemmer af the Legislative Council (Hongkongs parlament), se

http://www.legco.gov.hk/english/index.htm

 

The President of the LegCo

Hon Jasper Tsang Yok-sing

Room 109

Legislative Council Building

8 Jackson Road, Central

Tel. +852 2869 9461

Fax +852 2877 9600

E-mail plc@legco.gov.hk

 

H.E. Mr. Xie Hangsheng
Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Øregårds Allé 25, DK-2900 Hellerup

Main Tel.: +45 3946 0889

Fax: +45 3962 5484

Website: www.chinaembassy.dk

Email: mail@chinaembassy.dk

 

*****

 

Der er sendt en kopi til:

 

Udenrigsministeriet

Asiatisk plads 2

1448 København K

Tel. +45 3392 0000

Fax +45 3254 0533

Um@um.dk

 

Consulate General of Denmark

Att. Mr Jørgen Møllegaard

Suite 2402 B, Great Eagle Centre,

23 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong.

E-mail: hkggkl@um.dk

Homepage: www.gkhongkong.um.dk

Tel. +852 9306 3115

Fax +852 2827 4555

 

******************************************************************

 

 

 

Jens Galschiøt

Banevænget 22

DK-5270 Odense N

Tel.: (+45) 6618 4058

Fax: (+45) 6618 4158

E-mail: aidoh@aidoh.dk

Internet: www.aidoh.dk

 

 

 

 

Odense, 16. april 2009

 

Ansøgning om indrejse til Hong Kong

 

 

I forbindelse med højtideligholdelsen af 20 årsdage for Tiananmen massakren er jeg blevet inviteret til Hong Kong af ”Hong Kong Alliance in Support of Democracy in China”.

 

Jeg har besluttet at jeg vil tage imod denne indbydelse og vil ankomme til Hong Kong omkring den 29. maj og rejser igen omkring den 7. juni. De præcise datoer afhænger af hvilke arrangementer jeg forventes at deltage i. Jeg vil i den samme forbindelse reparere skulpturen Skamstøtten som står på universitet i Hong Kong.

 

Jeg forventer at ankomme med et dansk dokumentarfilmhold bestående af to personer der dels vil dokumentere begivenhederne omkring 20 årsdagen for massakren den 4. juni 1989 og dels vil dokumentere mit ophold i Hong Kong. Desuden kommer to af mine sønner med der dels vil fungere som hjælpere og gerne vil opleve mindehøjtideligheden i Hong Kong.

 

Som det fremgår af medfølgende papirer blev jeg afvist indrejse i Hong Kong den 26. april 2008. Jeg forstod dengang fra udtalelserne fra Hong Kongs myndigheder at der var tale om en særlig begivenhed på grund af at den olympiske fakkel skulle komme til Hong Kong og at afvisningen af min indrejse i Hong Kong var begrundet i denne begivenhed. Jeg kan oplyse at denne afvisning selvfølgeligt kostede mig både meget besvær, en del penge og nogle efterfølgende rygproblemer som formentlig stammer fra at jeg blev nødt til at sidde op i over 48 timer uden meget søvn.

 

Jeg ønsker derfor at få klarhed over om jeg kan komme ind i Hong Kong denne gang. Jeg planlægger at gøre flere ting under mit ophold i Hong Kong. Jeg planlægger at:

 

·              reparere skulpturen Skamstøtten der jo netop er mindesmærket i Hong Kong over Tiananmen-massakren, så den kan være intakt til ceremonierne omkring 20 årsdagen.

·              deltage i møderne og ceremonierne omkring 20 årsdagen for Tiananmen-massakren den 4. juni 1989.

·              overrække to kobber-skulpturer til minde om 20 årsdagen for Tiananmen-massakren den 4. juni 1989. En til Hong Kongs myndigheder og en til ”Hong Kong Alliance in Support of Democracy in China”

·              mødes med mine kinesiske venner i Hong Kong.

·              dels at være en del af den dokumentarfilm der bliver optaget for at beskrive 20 årsdagen og mit ophold i Hong Kong.

 

Jeg kan oplyse at jeg i lighed med de andre gange jeg har været i Hong Kong på ingen måde agter at deltage i ulovlige konfrontationer med nogen myndighed og at jeg, også i lighed med mine tidligere ophold i Hong Kong, agter at rette mig efter enhver henstilling fra myndighedernes side.

 

Jeg er ikke helt sikker på hvem jeg skal stile denne ansøgning til, da danske statsborgere ikke under normale omstændigheder skal ansøge om indrejse før deres ankomst til Hong Kong. Jeg vælger derfor at sende ansøgningen til;

-         Immigrationsmyndighederne som behandlede min klagesag i forbindelse med udvisningen i april 2009.

-         Hong Kongs parlament, da det er min klare opfattelse at der sidste gang var politiske grunde til at nægte mig indrejse.

-         Til Hong Kongs øverste myndighed.

For en sikkerhed skyld har jeg også valgt at sende denne anmodning om indrejse til den kinesiske ambassade i København, selv om ambassaden under normale vilkår ikke skal give tilladelse til indrejse i Hong Kong for danske statsborgere. Men efter hvad jeg har fået oplyst er den kinesiske ambassade også Hong Kongs repræsentation i Danmark.

 

Jeg har tilsendt det danske udenrigsministerium en kopi af ansøgningen og har bedt dem om at være behjælpelig med sagen og jeg har givet dem tilladelse til at viderebringe oplysninger omkring min person hvis det kan hjælpe med at få bragt tilladelserne i orden. Se vedlagte brev.

 

Da jeg mener at det er vigtigt at der er fuld åbenhed i min forvaltning kan jeg oplyse at denne ansøgning med bilag er lagt op på mine websider. Dette er standardprocedure da alle papirer i forbindelse med mine kunstneriske aktiviteter er offentligt tilgængelige, dels fordi mange er interesseret i mine aktiviteter og dels fordi jeg gerne vil understrege at jeg ikke har grund til at skjule noget.

 

Jeg står altid til rådighed for yderlige oplysninger.

 

Venlig hilsen

Jens Galschiøt