Pressemeddelelse, 25. november 2009

Fed dame forsvundet

(formodet druknet) ved lille havfrue

Den tre meter høje skulptur ’Survival of the Fattest’ er tilsyneladende forsvundet og er som sunket ned i Øresund. Kunstneren tager til København i morgen tidlig med en stor kranvogn og vil sammen med nogle medarbejdere lede efter den store skulptur under vandet.


Billedhuggeren bag skulpturen Jens Galschiøt har netop sendt en pressemeddelelse ud omkring opstillingen af den høje skulptur ’Survival of the Fattest’ ved siden af den lille havfrue. Skulpturen, der blev stillet op for en uge siden, forestiller en overvægtig Justitia-gudinde der sidder på ryggen af en afrikansk mand.


”Der var stor bestyrtelse på værkstedet da de første københavnere kl. 14 ringede og fortalte at den 800 kg store bronzeskulptur var forsvundet.


Jeg har fået tilsendt nogle foto af stedet hvor skulpturen skulle stå. Umiddelbart kan man kun se det blanke vand der hvor den før stod. Men nogle små flydebojer indikerer at hun muligvis ligger nede under vandet. Skulpturen klarede sidste onsdags orkanagtige stormvejr, så måske har nogle haft en båd eller andet ude og trukket skulpturen omkuld, det er svært at sige, det kan jeg først se i morgen når vi har folk på stedet.


Jeg håber at hun ligger under vandet og at hun ikke har taget skade. Vi satser på at finde hende og rejse den op så københavnerne og topmødedeltagerne kan få glæde af den kunstneriske kommentar til den globale opvarmning og den vestlige verdens dobbeltmoral”, fortæller Jens Galschiøt.


Kontakt Jens Galschiøt, tlf. 6618 4058, mobil 4044 7058

Mail: aidoh@aidoh.dk, info: www.aidoh.dk


Yderligere oplysninger: info: SevenMeters.net

Foto: http://SevenMeters.net/links/6/ tlf. 6170 3083 / 6618 4058


Professionelle dokumentar TV optagelser af havfrue-opsætning:

Niels Madsen, mobil: 40 215 415

nillermadsen@mail.tele.dk, www.osrtv.dk


Pressemeddelelsen om opstillingen af skulpturen ved havfruen: www.aidoh.dk/havfrue


Denne pressemeddelelse kan også hentes på nettet:

www.aidoh.dk/havfrue2