Udsendt den 2. juli 2007

 

Olav de Linde hjælper korsfæstet teenager

 

Kære presse i Århus

Jeg tænkte at denne lille historie måske kunne interessere dig, selv om det jo er lidt sent af få besked.

 

Venlig hilsen

Jens Galschiøt

 

Den korsfæstede Teenager-skulptur af Jens Galschiøt der har stået foran Kvindemuseet flyttes tirsdag den 3. juli kl. 9.00 ud til Frichsparken.

 

Gitte Jarsbo fra Galleri Jarsbo der oprindeligt fik skulpturen til Århus, havde ellers aftalt at den skulle flyttes ned foran Horsens Kunstmuseum, man parken foran museet tilhører kommunen og de har brug for længere tid (2 -3 måneder) til at tage stilling til om de vil give plads til den kontroversielle skulptur.

 

Da galleriet og Galschiøt derfor stod med en hjemløs og højgravid skulptur, kontaktede de Olav de Linde for at få hjælp. De Linde tilbød straks pladsen ved sit ejendomsselskab ved Søren Frichs Vej 38, hvor skulpturen vil få en central placering. Olav de Linde har før vist at han ikke er bange for kontroversielle skulpturer, han gav f.eks. også Galschiøts ’Indre Svinehund’ asyl i Århus helt tilbage i 1994.

 

Skulpturen skal stå i Frichsparken indtil der foreligger en afklaring med Horsens kommune.

 

Den gravide Teenager-skulptur er en del af Galschiøts internationale kunsthappening ’I Guds Navn’ hvor han med forskellige eksemplarer af krucifikset med den gravide teenager vil sætte fokus på den katolske kirkes og præsident Bush’ korstog imod brugen af kondomer og seksualundervisning. Et korstog der har katastrofale konsekvenser for udviklingen af AIDS især i den tredje verden.

 

Happeningen blev igangsat den 1. december 2006 med en opstilling af krucifikset foran domkirken i København. I januar 2007 var der 2 teenager skulpturer i Kenya for at deltage i et møde for hundrede tusinde græsrødder. En er disse skulpturer turnerer for tiden rundt i Nicaragua, hvor kvindebevægelsen bruger den til at sætte fokus på moderdødeligheden p.gr.a. forbudet mod terapeutisk abort. Senere skal skulpturen til Honduras og Costa Rica. Et tredje eksemplar af skulpturen er netop blevet forbudt opstilling ved et græsrods-møde i London, da arrangørerne var bange for at den kontroversielle skulptur ville støde nogle af de kristne organisationer.

 

Kunstneren arbejder aktuelt på at skulpturen skal opstilles i Europa-parlamentet, i Italien (Peters-pladsen), i USA (Texas), Polen, Argentina og Sverige.

 

Yderligere info og fotos: www.aidoh.dk/InTheNameOfGod

Eller hos:

Jens Galschiøt – Banevænget 22 – 5270 Odense N – tel. 6618 4058

E-mail: aidoh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk

 

Olav de Linde, Søren Frichs Vej 38A, 8230 Åbyhøj – tel. 8939 7073.

 

Gitte Jarsbo. Galleri Jarsbo, Skolebakken 7, Århus. tel. 8621 1286