Opråb om hjælp til

Korsfæstelse af gravid teenager

 

’I Guds Navn’, et skulpturelt opråb om retten til prævention

 

’I Guds Navn’ er en skulpturel kommentar til de kristne fundamentalisters indflydelse på præventions­diskussionerne i verden. Ideen er igennem kunsthappening og udstillinger at sætte globalt fokus på diskussionerne om retten til prævention.

 

Vi har brug for hjælpere og samarbejdspartnere rundt omkring på kloden, der mener at man har ret til oplysning om prævention og er imod de kristne bibel-fundamentalisters lobbyarbejde for at indsnævre menneskehedens seksuelle råderum. Projektet tager ikke stilling til spørgsmålet om abort, stamcelleforskning og lignende.

 

Projektet udgår fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted i Danmark, som er kendt for store globale skulpturmanifestationer der sætter fokus på samfundsmæssige problemstillinger, se http://www.aidoh.dk

 

Skulpturen der skal bruges som accelerator og fokuspunkt i debatten, er et meget smukt ’krucifiks’ med en gravid teenagepige støbt i kobber. Skulpturen støbes i flere eksemplarer, så den kan bruges flere steder samtidig, selve kvinde/barne-skulpturen er i naturlig størrelse (12-årig ,150 cm), og korset hun hænger på, varierer i højden fra 2 til 5 meter.

 

Litografisk tryk: For at understøtte kunsthappeningen fremstilles der et stort antal plakater med farvefoto af den korsfæstede teenager på forsiden og en bagsidetekst der forklarer om kampagnen og konsekvenserne af fundamentalisternes seksualpolitik.

 

Vi har foreløbig planlagt opstillinger følgende steder:

  • En vigtig kirke i København, Danmark. På den internationale AIDS-dag den 1. december 2006 opstilles skulpturen foran den en af de vigtigste kirke i Danmark (protestantisk). Vi samarbejde med provsten og menighedsrådet, der gerne vil markere at ’deres Gud’ ikke skal bruges til at påbyde at man ikke må bruge prævention.
  • Kenya, Nairobi. Vi tager skulpturen med til World Social Forum den 20. januar 2007 for at præsentere happeningen på det afrikanske kontinent. Vi samarbejder med teatergrupper fra Uganda og Kenya der vil lave debatteater om problematikken der p.gr.a. AIDS især er aktuel i Afrika.
  • Italien: Vi planlægger at opstille skulpturen i en periode foran Vatikanet for at vise at paven og den katolske kirke er en at hovedkræfterne i kampagnerne imod prævention. Derefter udstilles den i Rom og måske andre steder i Italien.
  • Texas, USA. Vi planlægger at udstille skulpturen, helst i kirkesammenhæng for at sætte fokus på præsident Bush’ meget aktive rolle i begrænsningerne af præventionspolitikken.  Skulpturen skal derefter på turne i USA.

 

Hvor skulpturerne derefter skal bruges ved vi i skrivende stund ikke. Det kommer an på hvilke samarbejdspartnere og hjælpere der vil være med til projektet. Mulighederne er uendelige.

 

Økonomi: Vi er et privat kunstværksted, fuldstændig uafhængigt af religiøse og politiske kræfter. Kunsthappeningerne bliver hovedsalig finansieret af Galschiøts egen lomme igennem salg af hans skulpturer til samlere, så vi har begrænsede midler. Vi har råd til at lægge lidt organisation til og at lave skulpturerne, plakaterne, internetsider og løbesedler, samt måske give et tilskud til transporten. Så vi har også brug for samarbejdspartnere der selv har en form for organisatorisk apparat og netværk, som kan bruge denne kunstmanifestation til at sætte fokus på de problemstillinger som de ønsker at arbejder med.

 

Hjælp: Vi forestiller os at ikke-fundamentalistiske kirkesamfund, kvindeorganisationer, AIDS-organisationer, kunstgrupper, familieplanlægnings-organisationer, politiske partier, teatergrupper, kunstgallerier /museer og mange andre kunne få gavn af dette visuelle skulpturelle opråb.

 

Er du tændt lidt på ideen kan vi kan bruge hjælp på mange forskellige planer f.eks. med:

  • Som organisation at planlægge udstillings- og debat-turne med en eller flere skulpturer rundt i landet eller bare i den by hvor man bor.
  • At oversætte plakater, tekster, løbesedler m.v. til lokale sprog (fra engelsk).
  • At hjælpe os med forslag til kontakter som måske kunne bruge eller vil udstille skulpturen.
  • At bringe viderebringe oplysninger om denne debat og hjælpe med at få sat fokus på projektet lokalt.
  • Praktisk hjælp ved at deltage i organiseringen lokalt eller globalt af happeningen.
  • Med andre ord at hjælpe med at få denne kunsthappening til at blive en global manifestation imod bibelfundamentalisternes angreb på retten til prævention og at have et seksualliv uden indblanding fra Gud.

 

Projektbeskrivelse og foto af skulpturerne kan ses på vores hjemmeside

http://www.aidoh.dk/InTheNameOfGod

 

 

Med venlige hilsener

Jens Galschiøt og hans hårdt prøvede medarbejdere

 

Kontakt:

Jens Galschiøt, billedhugger, Banevænget 22, DK-5270 Odense N

Tlf. (+45) 6618 4058, privat (+45) 6614 4038, Fax (+45) 6618 4158

E-mail: aidoh@aidoh.dk, Internet: www.aidoh.dk