Kondom-modstander bliver familieminister

17. november 2006 13:02 | Bush har udpeget USA'’s nye viceminister for familieplanlægning. Han er abortmodstander og finder kondomer "nedværdigende for kvinder og den menneskelige seksualitet".
Af: Nis Kielgast (Journalist)
Profil | Artikler | Blog

Lægen Eric Keroack er glødende abortmodstander, og han leder en organisation, der mener, at kondomer er »nedværdigende for kvinder og den menneskelige seksualitet«.

Derfor ventes det at skabe hård kritik fra demokraterne, at USA’s præsident, George W. Bush, fredag udnævnte ham til viceminister for familieplanlægning – et job, der går ud på at sikre amerikanerne adgang til sex-rådgivning og prævention.

Eric Keroack står i spidsen for organisationen "A Womans Concern", der længe har kæmpet mod kondomer og andre former for prævention. Han vil få ansvaret for et årligt informationsbudget på over 1,6 milliarder kroner.

Demokraterne lugter blod efter sidste uges kæmpesucces ved midtvejsvalget, men selv om de protesterer, kan de ikke forhindre, at Keroack indtager posten om to uger.

Marinyn Keefe, der repræsenterer 4000 familieplanlægnings-klinikker gennem paraplyorganisationen National Planning and Reproductive Health Association, kalder valget af Eric Keroack for en sejr for »anti-abort« og »anti-prævention«, skriver New York Times.

Skriv en kommentar

(påkrævet)
(valgfrit)
(påkrævet)