Fernisering

Du inviteres hermed med ledsagere til fernisering af en

usædvanlig spændende maleriudstilling med den mexicanske maler

Rey Morales

Tirsdag den 22. august 2006 fra kl. 15 til 19

på Galleri Galschiøt

Banevænget 22, 5270 Odense N

Udstillingen varer til og med torsdag den 9. september

Der er åbent alle hverdage kl. 9 til 18 – fri entré

Jens Galschiøt vil være vært for en lille forfriskning og åbne udstillingen samt fortælle lidt om Rey Morales der også vil være til stede. Rey taler engelsk og spansk.

Rey Morales er født i Oaxaca i 1981. Han har fra en tidlig alder interesseret sig for kunst. Hans far døde tidligt og som faderløs har Rey ikke haft den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge som Mexicos byer er fulde af. Hans held blev at en socialt engageret teatermand Raul García Ramos i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe. Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen. Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku der inviterede drengene på teater­turne i Danmark og Sverige.

Denne turne satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han gik på flere kunstskoler og har deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Rey har i flere forskel­li­ge perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted.

Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortæl­ling. Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære mennesker på stylter eller i gang med un­derlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin under­tone i mange af malerierne. Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie - på en gang melan­kolsk og livsbekræftende.

Rey Morales’ billeder og CV kan ses på http://www.aidoh.dk/Rey

For yderligere oplysninger kontakt Jens Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N

tlf. 6618 4058, aidoh@aidoh.dk.

Rey Morales kan kontaktes igennem Jens Galschiøts værksted hvor han for tiden opholder sig. Han taler flydende engelsk og spansk og giver gerne interview om sit liv og sin kunst.