p r e s s e m e d d e l e l s e Odense den 1.februar 1999

ENESTÅENDE TEATERBEGIVENHED I ODENSE !

Odin Teatrets nyeste forestilling MYTHOS kan i starten af februar opleves i Odense. Teatret Gadesjakket og Jens Galschiøt er gået sammen om at præsentere det internationalt anerkendte teater hos Galleri Galschiøt i Næsby.

Forestillingen foregår en vågenat ved slutningen af et årtusinde og et kort århundrede, der begyndte i 1917 med den sovjetiske revolution og sluttede 1989 med Berlin-murens fald. Skikkelser fra de græske myter samles omkring liget af en revolutionær. De byder ham velkommen i deres verden og indvier ham i deres udødelighed.

Myteskikkelserne gennemspiller de løgne og rædsler, som har gjort dem evige og afslører skæbnens dunkle veje for den revolutionære, der har kæmpet for en international, retfærdig menneskehed.

Der er Ødipus, den synske morder med de tomme øjenhuler, som flakker om mellem Theben og Kolonos; Medea, der vugger sine dræbte børn; Kassandra, voldtaget af krigens mænd og tynget af sine fremtidssyner; Orfeus, shamanen der trængte ind i dødsriget, og hvis hoved flyder syngende over havet; Daidalos, labyrintens og flyvningens opfinder, der så sin søn Ikaros styrte mod jorden; Sisyfos, arbejdets evige slave; og sidst, men ikke mindst, den anmassende Odysseus, der skeptisk og spottende kommenterer de levendes blinde aktivitet.

MYTHOS er baseret på digte af Henrik Nordbrandt og tekster af Odin Teatret, mens teatrets grundlægger og mangeårige leder Eugenio Barba står for dramaturgi og instruktion. De medvirkende er Odin Teatrets skuespillere og musikere: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Tage Larsen, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley, Torgeir Wethal og Frans Winther.

Forestillingen har indtil videre turneret i Peru, Schweitz, Tyskland, Portugal og Italien. Opholdet i Odense er første stop på en Danmarksturne hvor MYTHOS opføres i Viborg, Ålborg, Struer og København, hvor man spiller i 14 dage i Kanonhallen i marts. Herefter rejser Odin Teatret til Brasilien og Argentina med forestillingen.

MYTHOS opføres i Odense:Torsdag d. 4. februar kl. 20, fredag d. 5. februar kl. 20, lørdag d. 6. februar kl. 17. hos Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Næsby, Odense.

Billetbestilling hos Teatret Gadesjakket på tlf. 66 14 40 21.

Udover den spændende teater oplevelse vil der være mulighed for at opleve Galschiøts 700 kvadratmeter store atelier , befolket med halve Skamstøtter, Svinehundeskulpture, voksmodeller og en enkelt katolsk helgen figur. Teater foyeren bliver nemlig indrettet på en del af dette værksted.

Yderligere oplysninger om Odin Teatret og MYTHOS på www.odinteatret.dk

Yderligere oplysninger om Galschiøt på tlf 66184058 eller : www.aidoh.dk

 

Med venlig hilsen

Teatret Gadesjakket, Kåre Larsen

og Galleri Galschiøt