Malersvenden, opalgraveren, skovarbejderen, pædagogen, yachtskipperen, skuespil­le­ren, skibsbyggeren, smykkesmeden, middelaldermanden og bronzestøberen fylder år.

 

Galleri Galschiøt inviterer til

60-års fødselsdagsreception

for

Kurt Lilliendal Hansen

Torsdag den. 26. oktober

fra kl. 14 til 19

Galleri Galschiøt

Banevænget 22

5270 Odense N

 

Min uundværlige makker igennem de sidste 12 år runder et af de skarpe hjørner. I den anled­ning vil jeg gerne invitere venner, forretningsforbindelser, middelalderfolk, tidligere kollegaer og andet godtfolk, der har lyst til at være med til at fejre Kurt på hans 60-års fødselsdag. Værk­stedet vil være vært med vin, øl, hornmusik og lidt til ganen.

 

Kurt Lilliendal Hansen blev født i 1946 og voksede op i Odense. Han blev i 1968 uddannet som maler­svend, men eventyrlysten førte ham til Australien, hvor han i 3 år ernærede sig som opal­graver i den australske ørken. Et liv som ikke lader de gamle guldgravere i Alaska noget efter. Men alting har sin tid og i 1972 tog Kurt tilbage til Danmark hvor han mødte den skønne syge­plejerske Vita, der skulle blive hans livsledsagerske.

Kurt ernærede sig som skibsbygger-sjakbajs på Lindø og senere som skovarbejder, men i 1978 fik han arbejde i Odense Kommune, som havde brug for en skovarbejder til at tumle nogle af deres besværlige unge. Som socialpædagog havde Kurt stor succes og han blev i ’84 leder af Odense Erhvervs­trænings­skole, hvor han var i 10 år til 1994.

Sideløbende havde Kurt sammen med Vita og deres to sønner dyrket deres interesse for middelalderen og han var (og er) et drivende medlem i middelalderforeningen ’Scramasax’. Kurt er stadig trods sine snart 60 år en drabelig og frygtet modstander, når foreningen holder sine sværdkampe med stålbrynjer og hjælme. Det var også i den forbindelse, at Kurt have sin debut som skuespiller i egnsteatret ’Drabet på Knud den Hellige’, hvor han spillede Kong Knud.

I 1993 havde Kurt fået nok af chefstolen i Odense kommune, der ikke kunne give nok næring til hans eventyrlyst. Jeg havde kendt Kurt siden 70-erne og vi var til samme nytårsfest. Vi kom tilfældigvis til at sidde ved siden af hinanden. Jeg havde brug for en fast makker og Kurt havde lyst til at prøve kræf­ter med smykker, bronzestøbning, kunst og vilde happenings, så vi besluttede at han skulle starte som leder af mit værkstedet få måneder efter. Det siger noget om Kurts risikovillighed at han havde mod til at droppe et vellønnet job i Odense Kommune for at blive værkstedsleder hos en vild kunstner.

Kurt styrer alle aktiviteterne på værkstedet med en blid og nænsom hånd. Når problemerne tårner sig op, fordi jeg har sat for mange og umulige projekter i søen, tager Kurt sin problemløser-kappe på og løser problemerne på den mest snedige og kreative måde. Alle som værkstedet har arbejdet sammen med de sidste 12 år nærer stor respekt for Kurt, og mange af mine kunstner-kollegaer vil give deres højre arm for en makker som ham.

Jeg håber at du/I vil komme og være med til at fejre Kurts 60-års fødselsdag.

 

Venlige hilsner

Jens Galschiøt