Pressemeddelelse og invitation 9. oktober 2006

 

 

Børn fra Andesbjergene spiller H.C. Andersen

 

Lørdag den 14. oktober kl. 16.30 viser teatertruppen Teatro Trono fra Bolivia H.C. Andersens eventyr på Galleri Galschiøt, Odense. Der er fri entré da fore­stillingen er sponsoreret af Odense Aftenskole og Jens Galschiøt. Alle børn, unge, mid­aldrende og oldinge fra 4 til 90 år er velkomne, da H.C. Andersen jo er for os alle.

 

De 10 børn og unge fra Teatro Trono kommer fra Bolivia. Som udgangspunkt har delta­gerne i teatertruppen ikke haft heldet med sig. De er født i et af de fattigste lande på den vestlige halvkugle, og de kommer fra en af de fattigste byer, forstaden El Alto, der ligger i Andesbjergene i 4.000 meters højde.

Alligevel føler de ti børn og unge sig meget heldige, for netop nu er de på turné i Europa. Det er Kalubuku – Kalundborg Børne- og Ungdomskultur – der har inviteret Teatro Trono til Danmark.

I teatergruppens program er der indlagt et weekendbesøg til Odense, hvor truppen vil fordybe sig i H.C. Andersens liv og livsværk samt give en forestilling på Galleri Galschiøt. H.C. Ander­sen har længe været en del af Teatro Tronos repertoire. Udover stykker skrevet af bolivianske forfattere medbringer gruppen egne fortolkninger af kendte H.C. Andersen -fortællinger som Skyggen, Store Klaus og Lille Klaus samt Kejserens ny Klæder. Stykkerne er lavet i et bolivi­ansk fattigkvarter og kan således ses som udtryk for både dansk kulturhistorie og boliviansk nutid.

Aldersmæssigt er medlemmerne af den besøgende trup mellem 9 og 21 år, og hjemme i Bolivia er der mange flere børn og unge i gruppens kulturhus i El Alto samt i satellitafdelinger andre steder i landet.

Projektet begyndte i 1989, da teaterleder Iván Nogales tog en gruppe familieløse børn til sig og begyndte at lave gadeteater. I dag dækker projektet mange kunstneriske udtryksformer og tiltrækker børn og unge fra de fattige etniske majoriteter i storbyerne.

For disse børn og unge har kunsten betydet indgribende ændringer i deres liv. Forandringer man ikke kunne have opnået med rationel tænkning. Det har at gøre med selvværd, identitet og en tro på fremtiden, forklarer Iván Nogales, der er sammen med truppen på Europaturné.

 

Sted: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N. Tlf 6618 4058 , Hvis der kommer større grupper, vil vi gerne have besked. Fri entré

 

Fotos fra forestilling i Bolivia: Kejserens nye Klæder samt et foto fra kulturhuset i El Alto. Se

http://www.aidoh.dk/?categoryID=191

 

Yderligere oplysninger:

 

Om arrangementet på Galleri Galschiøt: http://www.aidoh.dk/?categoryID=191

 

Om Teatro Trono: For yderligere oplysninger kontakt venligst Gitte Jakobsen fra Kulturhus Gimle, gitte.jakobsen@private.dk, 5926 2936 eller 2093 0036.

 

Eller på  http://www.compatrono.com