Gå til hovedindhold

Fernisering af maleriudstilling med mexicanske Rey Morales

TIRSDAG: Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortælling. Nu kan de ses hos Galschiøt i Odense.

Tid

Tirsdag, 29. september 2015 - 16:00 til 19:00

Sted

Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.

Alle er velkomne til ferniseringen.

Udstillingen varer til og med søndag d. 18. oktober.

Der er åbent alle hverdage kl. 9 til 17, samt søndage kl.12 til 16.00. Lørdag lukket.

Kunstneren selv til stede

Jens Galschiøt har inviteret den mexicanske maler Rey Morales til at udstille i Galleri Galschiøt og vi byder på en lille forfriskning og fede mexicanske malerier. 
 
Galschiøt åbner udstillingen og fortæller lidt om Rey Morales, der også vil være til stede. Rey taler engelsk og spansk og vil også selv give en kort introduktion til sine værker. 

Fra gadedreng til anerkendt kunstner

Rey Morales er født i 1981 i Oaxaca og interesserede sig allerede i en ung alder for kunst. Faderen døde tidligt og som faderløs havde Rey ikke den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge, Mexicos byer er fulde af.

Hans held blev, at en socialt engageret teatermand, Raul García Ramos, i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe.

Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen.

Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku, der inviterede drengene på teaterturné i Danmark og Sverige. 

Turneen satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han har gået på flere kunstskoler og deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland.

Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære personerr på stylter eller i gang med underlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin undertone i mange af hans malerier.

Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie - på én gang melankolsk og livsbekræftende.

Rey har i flere perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted.
 
PS: Galleriet har også en stor koncert med Rasmus Lyberth og Miriam Mandipira på "Spil dansk dagen" torsdag d. 29 oktober kl 20.00.
 
Om Galleri Galschiøt

Billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum er på 2.500 m2 og et af Danmarks største private kunstværksteder.

Her findes kunstnerens værksted, bronzestøberi, galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, TV-studier, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 10.000 m2 og åbent for publikum på alle arbejdsdage mellem kl. 9 og 17 og søndage fra 12 til 16. Der er lukket om lørdagen.

Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.

Yderligere oplysninger hos:

Jens Galschiøt tlf. 66 18 40 58 og e-mail: aidoh@aidoh.dk

HUSK at du indtil videre kan se hele månedsoversigten over arrangementer på http://u-landsnyt.dk/kalender