CV Niaz Bayati

 


ERHVERVSERFARING/ Undervisningserfaring

2007 - :
Fortsat tilknyttet som ekstern underviser på Kunstakademiet i Suleimania i Irak i kunst og design.

2005 - 2006: Fastansat underviser på Kunstakademiet i Suleimania i Irak i kunst og design. Fx ”Design og recycling”, foredrag om kunsthistorie, projekt vedr. samarbejde med kunstnere i Vesten.  

2002 - 2011: Lærer i kunst og design på Andebølle Ungdomshøjskole. Maleri, tegning, akvarel, keramik, papir, smykker, formgivning, bogbinding og meget mere.

Undervisning af udenlandske kursister (Kina, Japan, Nepal, Ungarn, Balkan mm.) på engelsk; Kursusforløb i Kultur og Dannelse, kunstforståelse.

Underviser på sommerkurser for voksne kursister i samme fag/ forløb.

Adskillige gange kåret som årets lærer af eleverne.

2001: Industriel designer på Umates A/S. Design og produktudvikling af tasker til bærbare computere ved hjælp af 3D STUDIO MAX, tegning og modellering.

1998 - 99: Designer i Blue Horizon. Herre/dame-kollektion i naturmaterialer. Løbende kvalitetskontrol/forhandlinger med konfektionsfirmaer i Tyrkiet samt grafisk design af katalog og logo (PhotoShop).

1997 - 98: Indrettede og drev butik "Niaz", Frederiksberg. Tøjdesign og skræddersyet herre- og dametøj i skind, pels og læder.

1995 - 97: Freelance-underviser på Designskolen i Kolding og København samt Arkitektskolen i Århus og København. Konsulent på afgangsprojekter. Forelæsninger på Kunstakademiet i København, diverse biblioteker samt foredrag på Davids Samling i København for Designskolen.

1993: Undervisningsassistent på linjen for industrielt design på Designskolen i Kolding.

 

KUNSTNERISK VIRKSOMHED

Danmark

2010: Keramik og malerier bestilt af den irakiske ambassade til nytårsgaver til Hendes Majestæt Dronning Margrethe den Anden, Statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Lene Espersen.

2008: Keramikudstilling i Operahuset i forbindelse med gallaaften for irakiske og danske politikere.
http://youtu.be/Uv7GwsNnMKs

2004: Kalligrafi for det danske band ”Outlandish” til brug i musikvideo.

1998: Kunstudstilling ved indvielsen af Rehabiliteringscenter for torturofre i Haderslev, åbnet af daværende prinsesse Alexandra. Keramik, bronze, tegninger og papirrelieffer.

1992: Keramik, bronze, industrielt design, tegning Koldinghus.
http://youtu.be/gmp0QsYhwFI

Fra 1989: Diverse bogomslag til Sydjysk Universitetscenters publikationer.

Irak/ det irakiske Kurdistan

2012: Malerier, tegninger, maske, installationer fremstillet af håndlavet papir i Suleimania 2012. Blev inviteret til at udstille af Den irakiske 1. dame. Hun deltog i ferniseringen.

ANDRE PROJEKTER

2013: Dommer i den nationale kurdiske teleproduktion "Fashion Show". http://youtu.be/tr6-PF-CLaY

2013 - : Samarbejde med Jens Galschiøt om opstilling af monument af 4 kurdiske kvinder, som symboliserende de kurdiske landområder.

2012 - : Samarbejde med Jens Galschiøt om opstilling af skulpturen "Skamstøtten" til minde om ”Anfal massakren” på kurdere af den irakiske regering (bortførelse og drab på 182.000 mennesker).

2006: Foregangsmand i projekt med henblik på oprettelse af et Dansk Hus i Kurdistan. Den danske regering udtrykte glæde over projektet men bedrog ikke med aktiv støtte. 

UDDANNELSESMÆSSIG PROFIL

Uddannelser:

1989 - 92
Studerede parallelt med studierne på Designskolen til indendørsarkitekt via brevskole.

1991- 92
Tog afgangseksamen fra linjen for industrielt designDesignskolen i Kolding.

1987 - 91
Tog afgangseksamen fra linjen for keramik og bronze på Designskolen i Kolding.

1982
Færdiggjorde mine studier på Kunstakademiet i Bagdad, men blev nægtet eksamensbevis og bortvist af politiske årsager.

Kurser:     

2013

Praktik. Jens Galschiøt. Kunstprojektet "Fundamentalisme".

2012 
Rhino V-Ray Workflow, Kursus til designere og arkitekter etc., inden for 3D modellering.

2006-2007
Byggede grønlandsk havkajak ved undervisningsforløb i Odense havkajaklub.

2002
Deltog i februar i dukkemager-kursus i Silkeborg med den berømte dukkemager Antonin Müller fra Prag som lærer.  Senere samme år 10 dages ophold i dukkemager Antonin Müllers værksted i Prag på invitation af Antonin og hans kone, dukkefører Michaela Bartoli (Tineola Theatre).

2001: Lærte bogbinderi ved privatundervisning.

2000 - 2001
Afsluttede avanceret 3D STUDIO MAX-kursus på TeamVision. Afsluttede grundlæggende 3D STUDIO MAX-kursus på Teknisk Skole ultimo januar.

1998 GIS-kursus på Kunstakademiets Arkitektskole.

 

 

 

BIOGRAFI

Jeg er født i 1961 i Irak af kurdiske forældre og har fra ganske lille altid tegnet, formgivet og interesseret mig for kunst. I 1984 måtte jeg flygte til Iran på grund af min modstand mod det irakiske regime i mit hjemland. Min aktive kamp for Kurdistans frihed betød bl.a., at jeg blev fængslet mange gange og måtte flygte til Iran i 1985. Jeg var i Iran i et år 1985, hvoraf jeg var fængslet i 11 mdr. Jeg måtte derfor også flygte fra Iran ligeledes af politiske årsager. I 1985 ankom jeg til Danmark, hvor jeg har boet lige siden, bortset fra en orlov på otte måneder i 2005-2006, hvor jeg som led i genopbygningen af Irak underviste på kunstakademiet i Suleimania (Det irakiske Kurdistan). Her mødte jeg min skønne kone Avan, der også er underviser og udøvende kunstner. I min fritid holder jeg af at se familie og venner, og så er jeg vild med hæsblæsende actionfilm. Jeg har en lille datter Zhalin på 1,5 år.

Sproglige kvalifikationer:
Dansk, engelsk, kurdisk, arabisk, tyrkisk, persisk og en smule tysk.